Ďaleký dosvit aj široký kužeľ, Fenix predstavuje dvojicu vyhľadávacích bateriek TK47

Na pohľad sú baterky takmer na nerozoznanie. V jednom tele sa ale skrývajú dve odlišné diódy, dva rozdielne reflektory a odlišné svetelné parametre. Uprednostníte verziu so svetelným dostrelom 700 metrov, alebo ultimatívnu verziu s širokým kužeľom?

Prvé rozdiely odhalíte už pri dôkladnom pohľade na jednotlivé svietidlá. Fenix TK47 Ultimate Edition disponuje reflektorom so štruktúrou pripomínajúcou pomarančovú kôru. Táto konštrukcia umožňuje svietidlu poslať široký kužeľ svetla o maximálnej intenzite 3200 lúmenov do vzdialenosti 408 metrov. Textúra reflektora svietidla Fenix TK47 je oproti tomu metalicky hladká. Svitom o maximálnom toku 1300 lúmenov je v jej prípade možno zamieriť až do vzdialenosti 700 metrov. Tento ďaleký dosvit je však podmienený o poznanie užším kužeľom. Svetelné parametre však neurčuje len odlišný reflektor, ale rovnako tak použité rozdielne diódy. Obe pochádzajú z dielní renomovaného amerického výrobcu Cree. Zatiaľ čo u TK47 UE sa stretneme s LED XHP70, svietidlo TK47 je osadená typom XH35 HI s teplejším odtieňom pre lepšiu svetelnú penetráciu terénu a vernejšie podanie farieb v prírode.

Obom baterkám je spoločné doplnkové difúzne svetlo v koncovke s identickými parametrami. Voliť môžete medzi bielym svetlom o 30 lúmenoch a tromi režimami červeného svetla (stály, zábleskový a SOS). Koncové svetlo využijete pre prisvietenie v okamihoch odpočinku, pre čítanie, pri kempovaní, ale aj pre signalizáciu. Primárne svetlo ponúka v prípade modelu TK47 päť režimov svietenia, ultimatívna edícia potom dokonca šesť režimov. Voliť môžete medzi maximálnym výkonom Turbo režimu a dlhou výdržou v Eco režime. Na ten sa môžete spoľahnúť v prípade baterky TK47 v podobe 10 lúmenov po dobu viac ako deviatich dní nepretržitého svietenia, najnižší 20 lúmenový režim u TK47 prináša sedemdňovú výdrž. Tieto vynikajúce parametre umožňuje použitie vysokokapacitných Li-ion akumulátorov. Každé zo svietidiel potrebuje pre svoju funkčnosť dva takéto moderné akumulátory, alternatívne však môžete použiť aj štyri jednorazové lítiové CR123A batérie.

Svietidlá Fenix sú preslávené svojou spoľahlivosťou, na čom majú leví podiel použité kvalitné materiály a vysoká úroveň dielenského spracovania. Telo je vyrobené z dvoch vrstiev leteckého hliníka, vďaka ktorému sú baterky TK47 vysoko odolné a zároveň ľahké. Úderný ráfik na čele svietidla je vyrobený z tvrdej nerezovej ocele a bez problémov s ním v prípade napríklad záchrannej operácie prerazíte sklo v dome alebo v aute. Povrch svietidiel bol podrobený tvrdej anodizácii, vďaka tomu je odolnejší voči prípadnému poškriabaniu. Obe svietidlá plne vyhovujú štandardu IP68, ktorý značí úplnú prachotesnosť a vodotesnosť pri ponorení až do dvojmetrovej hĺbky.

Z uvedených parametrov je zrejmé, že oba modely TK47 majú potenciál stať sa žiadanými vyhľadávacími baterkami v radoch profesionálov a rovnako tak všetkých dobrodruhov, ktorí sa do terénu vydávajú za nevšednými zážitkami. Policajti a hasiči svietidlo využijú pri pátracích a záchranných operáciách, zamestnanci ochranných a bezpečnostných služieb pri strážení objektov. Svietidlo je navyše dodávané s kvalitným nylonovým puzdrom, s ktorého pomocou ho môžete pohodlne nosiť na opasku. Svoj priestor si nájde aj vo výbave priaznivcov outdoorových aktivít, ktorí sa pohybujú v ťažkom a neprehľadnom teréne a potrebujú preto silné a spoľahlivé svetlo. Napríklad jaskyniari určite uvítajú teplý odtieň svetla modelu TK47. Je len na potrebách každého konkrétneho užívateľa, či uprednostní TK47 vo verzii s extrémne dlhým dosvitom, alebo korpulentný kužeľ s plným osvetlením celého okolia.

Všetky parametre bateriek Fenix TK47 a Fenix TK47 UE sú v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Baterky Fenix TK47Fenix TK47 UE sú dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 139,90 €, resp. 155,9 € vrátane DPH.

Náhľadový obrázok - Ďaleký dosvit aj široký kužeľ, Fenix predstavuje dvojicu vyhľadávacích bateriek TK47

fenix-TK47_01

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >