Nové cyklosvietidlo Fenix BC30R ponúkne viac svetla ako diaľkové reflektory osobného auta

Dni sa krátia a cyklisti začínajú premýšľať, ako si jazdu užiť aj za tmy. Druhá generácia cyklosvietidla Fenix BC30R prináša riešenie bez kompromisov a výkonom 1800 lúmenov nadchne každého jazdca. Keď pripočítame vysokokapacitný akumulátor, nabíjanie cez micro-USB, komfortné diaľkové ovládanie a informačný OLED displej, vyjde nám z toho ideálny pomocník na nočnú jazdu prírodou i po meste.

Nové cyklosvietidlo BC30R osadené diódami amerického výrobcu Cree XM-L2 U2 disponuje úctyhodným výkonom 1800 lúmenov a dosvitom 161 metrov v režime BURST. Naopak v najúspornejšom zo šiestich módov dokáže svietiť 36 hodín pri výkone 50 lúmenov. To znamená, že akumulátor s kapacitou 5200 mAh aj pri pravidelnom používaní stačí nabiť naozaj raz za čas. K nabíjaniu sa používa micro-USB port a dobitie plne vybitého akumulátora trvá približne 5 hodín. Pôžitok z jazdy zvyšuje diaľkový spínač, ktorým možno ovládať nielen zapínanie a vypínanie, ale odteraz aj prepínanie medzi režimami. Samozrejmosťou je možnosť rýchleho uchytenia na riadidlá, aby bol vždy po ruke.

U cyklosvietidla nie je dôležitý len výkon, ale aj nasmerovanie svetla tak, aby bolo pre cyklistu čo najefektívnejšie. O to sa u BC30R postará osvedčená technológia dvojitého nasmerovania svetla, tzv. Dual Distance Beam System. Kým hlavný kužeľ svetla je namierený do diaľky, časť svetla u sekundárneho širokého kužeľa smerujúca nahor je špeciálnou optikou lomená nadol. Výsledkom potom je dokonalé osvetlenie celého priestoru pred bicyklom a to vrátane miest, ktoré bežné cyklistické svetla nepokryjú. Ďalšou prednosťou je teplejší odtieň svetla prinášajúci prirodzenejšie a kontrastnejšie podanie farieb v teréne. To všetko sú vlastnosti, ktoré uvítajú cyklisti všetkých kategórií. Na cestnom bicykli budete môcť trénovať rýchlosťou ako vo dne, v teréne BC30R posunie hranice vašich možností, takže si so svojím bicyklom na cross country, enduro či downhill vychutnáte nočnú jazdu na maximum.

Vylepšenia nájdeme aj na držiaku, ktorý možno teraz ešte rýchlejšie a bez použitia náradia upevniť na riadidlá s priemerom od 22 do 35 mm a tiež umožňuje svietidlo jednoducho vybrať a používať ako výkonné ručné svetlo. Na hornej strane svietidla je OLED dispej zobrazujúci stav akumulátora, zvolený režim a tiež výdrž akumulátora pre daný mód. Svietidlo má pamäť a zapne sa vždy v poslednom nastavenom režime.

Pretekári i hobby cyklisti iste ocenia fakt, že sa na BC30R budú môcť spoľahnúť v každej situácii. Bez poškodenia prežije aj hrubšie zaobchádzanie, ako napríklad pád na asfalt. Ani dážď, sneh, mráz, prach, horúco alebo bahno nie je nič, čo by svietidlo nezvládlo. Spĺňa medzinárodný štandard odolnosti elektrických zariadení IP66 a všetky parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Svetlo na bicykel Fenix BC30R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz ale aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 129,90 Eur.

Náhľadový obrázok - Nové cyklosvietidlo Fenix BC30R ponúkne viac svetla ako diaľkové reflektory osobného auta

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >