Fenix uvádza na trh dobíjateľnú čelovku Fenix HP30R s výnimočným svetelným výkonom

Nová generácia čelovky HP30 s micro-USB nabíjaním a jedinečným výkonom 1 750 lúmenov uspokojí najnáročnejších priaznivcov outdoorových aktivít ale aj profesionálov.

Čelovka Fenix HP30R zaujme nielen spomínaným nekompromisným svetelným výkonom a dlhou výdržou svietenia 16 dní, ale aj svojou viacreflektorovou konštrukciou. Hlavný diaľkový reflektor, v ktorom sú vsadené vysoko efektívne LED Cree XM-L2, dosvieti pri maximálnom výkone 1 000 lúmenov do vzdialenosti 202 metrov. Dvojica LED Cree XP-G2 R5 s teplejším odtieňom svetla v reflektoroch so širokým kužeľom dosvieti pri 90° uhle do vzdialenosti 61 metrov a poskytne maximálny svetelný výkon 750 lúmenov. Potešujúcou správou je, že je možné použiť všetky tri reflektory súčasne a tým dosiahnuť skutočne fenomenálne osvetlenie blízkeho aj vzdialeného okolia. Preložené z reči čísel, celkový svetelný výkon tejto čelovky napríklad značne prevyšuje svietivosť štandardných diaľkových svetiel auta. Pri mnohých večerných a nočných vonkajších aktivitách síce oceníte každý ušetrený gram váhy na hlave, ale existujú aj záujmové a profesionálne činnosti, pri ktorých je primárny svetelný komfort. Aj keď novinka Fenix HP30R nepatrí do kategórie najľahších čeloviek, vďaka možnosti umiestniť batériové puzdro na opasok vám ani toto svetelné delo hlavu príliš nezaťaží.

Energiu diódam dodáva dvojica Li-ion akumulátorov typu 18650 s kapacitou 2600 mAh, ktoré sú súčasťou balenia a je možné ich dobíjať priamo v batériovom puzdre. Dokúpiť je, samozrejme, možné aj akumulátory s kapacitou 3500 mAh, ktorými predĺžite svetelnú výdrž približne o 30%. Akumulátory nabijete jednoducho prostredníctvom zabudovaného micro-USB portu na batériovom puzdre, ale v prípade potreby je možné použiť aj štyri jednorázové lithiové batérie CR123A. Oddelené batériové puzdro disponuje dostatočne dlhým káblom, vďaka ktorému môžete puzdro umiestniť na opasok, do vrecka alebo do batohu. Tým sa nielen zvyšuje komfort nosenia, ale v zime zároveň chránite akumulátory proti mrazu, ktorý môže zapríčiniť dočasný úbytok ich kapacity. Batériové puzdro je vybavené indikátorom kapacity batérií a USB výstupom, takže sa dá využiť aj ako powerbanka pre ďalšie vaše elektronické zariadenia, napr. mobilný telefón alebo GPS navigáciu.

Užívateľ  môže ľubovoľne kombinovať 8 výkonnostných režimov, ktoré dopĺňa ešte SOS signál na použitie v núdzových situáciách. Centrálny reflektor vám poskytne maximálny výkon 1 000 lúmenov po dobu uctyhodných 4 hodín a rovnako dlho sa budete tešiť z maximálnej intenzity reflektorov so širokým svetelným kužeľom. V najúspornejšom režime 5 lúmenov čelovka poskytuje skvelú výdrž, už v úvode spomínaných viac ako 16 dní svietenia.

Fenix HP30R je designovaná na použitie v extrémnych prírodných podmienkach, hlava čelovky je vyrobená z vysoko odolného leteckého duralu. Vďaka dômyselnej konštrukcii, použitým materiálom a vysoko kvalitnému výrobnému spracovaniu vyhovuje táto čelovka štandardu IP66, t.j. plná vodotesnosť aj pri použití v prudkom daždi a tiež plná prachotesnosť. Tieto praktické vlastnosti okrem toho dopĺňa aj nárazuvzdornosť. Ultra výkonná čelovka Fenix HP30R nájde uplatnenie či už medzi profesionálmi, príslušníkmi záchranných zborov pri záchranných a pátracích akciách, ale aj medzi prívržencami rôznych záujmových činností. Jej výkon oceníte pri bežeckom lyžovaní, skialpinizme, rýbárčení, ale aj pri cyklistike alebo dlhých nočných bežeckých tréningoch a závodoch.

Všetky parametre čelovky (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HP30R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk ale aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 134,90€.

Náhľadový obrázok - Fenix uvádza na trh dobíjateľnú čelovku Fenix HP30R s výnimočným svetelným výkonom

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >