Druhá generácia nabíjateľného svietidla Fenix UC30 oslní výkonom a priaznivou cenou

Fenix uvádza na trh novú generáciu obľúbenej nabíjateľnej baterky UC30 s najmodernejšou LED XP-L HI od americkej spoločnosti Cree. Nástupca sa pýši radom vylepšení, môže sa pochváliť výkonom 1000 lúmenov a dosvitom cez štvrť kilometra. Vynikajúce parametre novinky UC30 ocenia nielen hobby používatelia či priaznivci outdoorových aktivít, ale napríklad aj záchranári.

Svietidlo na prvý pohľad zaujme svojimi praktickými rozmermi a kompaktnosťou. Pri dĺžke 13 cm, priemere tela 2,34 cm a váhou len 123 gramov sa stáva ideálnym parťákom pre všetkých, ktorí hľadajú najlepší pomer veľkosti, ceny a výkonu. Inovovaná verzia diódy Cree XP-L High Intensity (HI) ponúka špičkovú účinnosť až 180 lúmenov na watt. Hladký parabolický reflektor dokáže poslať svetlo do vzdialenosti 253 metrov, čo je pre predstavu viac ako dĺžka dvoch futbalových ihrísk.

Fenix UC30 disponuje šiestimi režimami svietenia, ktoré umožňujú voliť medzi vysokým výkonom a dlhou výdržou. Najvyšší stupeň ponúkne 1000 lúmenov po dobu 1,4 hodiny, avšak z dôvodu ochrany proti prehriatiu sa baterka po troch minútach prepne do druhého najvyššieho režimu 350 lúmenov. Cestovatelia, ktorí kvôli nepriaznivému počasiu zostanú uväznení v núdzovom kempe, iste ocenia najúspornejší režim, ktorý poskytne výkon 5 lúmenov a vydrží dlhšie ako 6 dní. Zábleskový režim nájde využitie ako núdzové upozornenie pri naliehavej situácii alebo ako prostriedok sebaobrany k dezorientovaniu útočníka. Svietidlo je tiež vybavené pamäťou a zapne sa vždy v poslednom nastavenom režime. Samozrejmosťou je aj indikácia stavu batérie.

Súčasťou balenia je, rovnako ako u predchádzajúceho modelu, Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 2600 mAh, ktorý sa nabíja priamo vo svietidle cez postranný micro-USB konektor. Ako voliteľné príslušenstvo je možné dokúpiť USB adaptér do auta, farebné filtre, výstražný dopravný kužeľ alebo difuzér. Zakúpením špeciálneho držiaka na bicykel možno Fenix UC30 premeniť na výkonné cyklosvetlo. Vďaka trom farebným variantom krytky USB sa zo svietidla môže stať aj šikovný dizajnový doplnok.

Nová generácia svietidla je vhodná pre najrôznejšie outdoorové a športové aktivity, náročné treky a cestovanie. UC30 si zásluhou svojej priaznivej ceny nájde uplatnenie aj ako pohotovostná baterka v domácnosti, na chalupe či v aute. Vďaka kvalitnému dielenskému spracovaniu a premyslenej konštrukcii spĺňa toto svetlo štandard IP68, tj. plnú prachotesnosť a vodotesnosť pri ponorení do dvojmetrovej hĺbky. Tento šikovný svetelný pomocník tak vzbudí pozornosť u členov horskej služby, pracovníkov v priemysle a v neposlednom rade aj u ostrahy objektov.

Všetky parametre svietidla – svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť – sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix UC30 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 59,90 Eur.


Náhľadový obrázok - Druhá generácia nabíjateľného svietidla Fenix UC30 oslní výkonom a priaznivou cenou

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >