Nová čelovka Fenix HM75R ohúri rekordným červeným svetlom i dvojitým napájaním

Novinka Fenix HM75R presahuje doterajšie modely vo viacerých smeroch, prichádza totiž ako všestranná čelovka s dvojitým napájacím zdrojom. V spojení s prídavnou batériou v powerbanke na zátylku ide o čelové svietidlo s pozoruhodnou výdržou až 234 hodín, naopak bez neho získame čelovku ľahšiu, ale stále skvele vybavenú. Disponuje osvedčeným tandemom diaľkového a širokého reflektora s maximálnym výkonom 1600 lúmenov, avšak bezpochyby najlákavejšou vlastnosťou čelovky Fenix HM75R je enormný výkon v červenom svetle až 120 lúmenov. Model HM75R nájde uplatnenie nielen ako svietidlo športové, turistické či pracovné, obohatí výzbroj strážnych, záchranárov i policajtov, ale vďaka silnému červenému svetlu uspokojí aj tých najnáročnejších rybárov a poľovníkov.

So svietidlom Fenix HM75R na čele sme pripravení na rôznorodé situácie. Môžeme si zaostreným lúčom posvietiť na diaľku a prehľadať terén, alebo zvolíme široký plynulý kužeľ, ak sa chceme orientovať v najbližšom okolí či majstrovať rukami, prípadne prepneme na červené svetlo, ktoré neruší adaptáciu očí na tmu a neplaší zver. Všetky varianty sa dajú ľahko a rýchlo striedať otočným ovládačom, pričom intenzitu svetla volíme tlačidlom v jeho strede.

Ak zapneme diaľkový reflektor, aktivujeme tým LED Luminus SST-40, ktorá dokáže vystupňovať svetelný tok z 50 lúmenov až na 1600 lúmenov. Dosvit tak dosiahne 223 metrov.

Široký reflektor osadený diódou Luminus SST-20 vydáva biele svetlo o sile maximálne 1000 lúmenov s neutrálnym odtieňom, vďaka ktorému vidíme farby vernejšie a kontrastnejšie, svetlo je prirodzenejšie a umožňuje nám v nočnom teréne ľahšie rozlíšiť prekážky ako vetvy, kamene, výmole.

Červená dióda OSRAM GR QSSPA1.23 môže vyvinúť u čeloviek Fenix rekordný svetelný výkon 120 lúmenov. V nízkom režime 5 lúmenov je schopná výdrže 265 hodín, v režime signálneho blikania dokonca 530 hodín, teda 22 dní.

Čelovka je tiež vybavená inteligentným senzorom priblíženia. Keď je reflektor v blízkosti nejakého predmetu na menej ako 60 mm a na dobu dlhšiu ako 1,5 sekundy, automaticky sa zníži svetelný výkon, aby sa zabránilo tepelnému poškodeniu objektu a oslneniu odrazeným svetlom. Po oddialení čelovka automaticky obnoví predtým používanú úroveň výkonu.

Zdroje napájania dokážu spolupracovať, ale aj pracovať samostatne. Priamo v čelovke je umiestnený Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3400 mAh. Pokiaľ sa vybije, stačí stlačiť tlačidlo batériového puzdra umiestneného na zátylku a tým sa aktivuje Li-ion akumulátor 21700 s kapacitou 5000 mAh, ktorý je so svietidlom prepojený USB-C káblom. Tak môže čelovka „tankovať za letu“, dobíjať sa z prídavného zdroja a pri tom svietiť ďalej len s mierne zníženým maximálnym výkonom. Spojenie oboch batérií je zdokonalené zámkami proti náhodnému vytrhnutiu, ktoré súčasne zabezpečujú vodotesnosť nabíjacích USB-C konektorov.

Prídavná batéria niekoľkonásobne zvyšuje výdrž svietenia. Súčasťou balenia je aj predlžovací USB-C kábel, ktorý umožňuje upevnenie záložného batériového zdroja na opasok, čím čelovku odľahčíme, a v zimných podmienkach aj jeho ukrytie pred podchladením v teple pod odevom. Batériové puzdro je možné jednoducho vysunúť z držiaku a používať ho ako powerbanku, dobíjať s ním ďalšie USB zariadenia. Manipuláciu a uchytenie powerbanky uľahčuje kovová spona, s ktorou bude pripevnenie na opasok, vrecko či batoh otázkou sekundy.

Telo čelovky je vyrobené z horčíkovej zliatiny, ktorá je o 30% ľahšia ako hliník. Odoláva pádom aj korózii, nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 2 metrov. Svietidlo je tiež vodotesné a prachotesné podľa štandardu IP68.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM75R svojim vybavením dosiahla nový stupeň flexibility. Všestranne pomôže pri bežnom táborení a nočných výletoch, ale aj pri lyžovaní a skialpinizme, horolezectve či v jaskyniach. Dá sa použiť v obyčajnej dielni, ale aj na exponovaných nočných pracoviskách. Je cenným pomocníkom pri záchranných akciách a strážení objektov. Bezpečnostné zložky môžu využiť kompatibilitu s čiernymi popruhmi bez reflexných prvkov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM75R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 169,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Nová čelovka Fenix HM75R ohúri rekordným červeným svetlom i dvojitým napájaním

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >