Ľahučké zbraňové svietidlo Fenix GL06 dokonale splynie s pištoľou

Fenix pred koncom roka doplnil rad pištoľových svietidiel modelom, ktorý ponúka naozaj len to najnutnejšie v najkompaktnejšom prevedení. Svietidlo na krátku zbraň Fenix GL06 vyvinie svetlo o sile 600 lúmenov, dosvieti na 140 metrov a disponuje aj stroboskopom. Je napájané dobíjateľným Li-ion akumulátorom s micro USB konektorom. Vďaka svojmu tvaru a rozmerom sa môže stať súčasťou pištolí, ktoré sú vybavené lištou štandardu Picantinny MIL-STD-1913 alebo Glock. Má jednoduché obojstranné ovládanie, ktoré pamätá na pravákov aj ľavákov. Spoľahlivo poslúži na profesionálnu ale aj športovú streľbu a airsoft.

Pištoľové svietidlo Fenix GL06, kompatibilné so zbraňovými lištami GlockPicantinny MIL-STD-1913, sa dá ľahko a rýchlo pripevniť bez použitia náradia. Vďaka svojim rozmerom a nízkej hmotnosti (69 gramov aj s akumulátorom) svietidlo splynie so zbraňou a umožní jej používanie v noci i za zníženej viditeľnosti. Zapnúť i vypnúť sa dá jedným prstom, a pretože má ovládacie tlačidlá na oboch stranách, je použiteľné pre pravákov aj pre ľavákov. Môže svietiť trvalo, alebo používať funkciu momentálneho zapnutia, čo umožňuje aj rýchlejšie operatívne zhasnutie.

V jeho reflektore je umiestnená prémiová dióda Cree XPL HI, ktorá dosahuje svetelný výkon 600 lúmenov. S pomocou TIR optiky dosvieti na 140 metrov. K dispozícii je aj stroboskop, ktorý môže poslúžiť na krátkodobé oslepenie útočníka. Interná elektronika chráni proti prehriatiu, ku ktorému môže dôjsť pri dlhšom zapnutí. Keď teplota dosiahne 55 °C, automaticky sa zníži výkon o niekoľko lúmenov. Pri poklese teploty pod 55 °C sa vráti výkon na štandardnú hodnotu.

Svietidlo napája pribalený Li-ion RCR123A akumulátor Fenix ARB-L16-700UP s vlastným micro-USB konektorom, ktorý dodá energiu až na 50 minút svietenia. Existuje aj varianta USB-C dobíjania, a to prostredníctvom akumulátora Fenix ARB-L16-800UP s vyššou kapacitou 800 mAh a vlastným USB-C konektorom, ktorý je možné dokúpiť zvlášť. Dá sa použiť aj jednorazová lítiová batéria CR123A, s ktorou síce dosiahne výkon len 400 lúmenov, no poskytne dlhšiu výdrž 1 a pol hodiny a vyššiu odolnosť proti mrazu.

Pištoľové svietidlo Fenix GL06 rozhodne nepredstavuje krehký doplnok krátkej zbrane. Jej telo je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka, povrch má upravený tvrdou anodizáciou III. typu, takže odoláva nárazom aj poškriabaniu. Je vodotesné podľa štandardu IPX7, čo znamená odolnosť do hĺbky 1 metra pod hladinou.
Vzhľadom k svojim technickým charakteristikám je svietidlo použiteľné na zbraniach, ktoré používa Polícia. Je tiež vítaným vybavením aj pri športovej streľbe a airsofte.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Zbraňové svietidlo Fenix GL06 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 86,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Ľahučké zbraňové svietidlo Fenix GL06 dokonale splynie s pištoľou

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >