Zdokonalená verzia obľúbenej čelovky Fenix HM61R Amber V2.0 vyslyšala ešte detailnejšie požiadavky zákazníkov

Nová, vyladenejšia verzia čelovky HM61R Amber s označením V2.0 prichádza opäť v špeciálnej úprave pre český a slovenský trh. Voči svojej predchodkyni zvýšila svetelný výkon aj dosvit. Ponúka špecifické prednosti bieleho svetla s neutrálnym odtieňom aj svetlo červené. Ostáva odolný magnetický nabíjací konektor na tele, no samotný akumulátor sa už dá nabíjať cez moderný konektor USB-C, na čo mnohí vyčkávali. Čelovka sa dá vybrať z hlavového držiaka a používať ako ručné svietidlo s magnetickou koncovkou. Vďaka svojej vodotesnosti a nárazuvzdornosti je cennou výbavou pre profesionálov operujúcich v ťažkom teréne, pre náročných športovcov, no jej kvality môžu využiť aj pracovníci rôznych odvetví, turisti i domáci majstri.

Nová generácia čelovky Amber je vybavená tromi diódami: bielou LED Luminus SST-40 a dvoma červenými LED Everlight 2835. Prednosti neutrálneho odtieňa bieleho svetla (4000 – 5000 kelvinov) obzvlášť oceníte v nočnej prírode; umožňuje vernejšie a kontrastnejšie podanie farieb a vďaka nemu sa ľahšie orientuje a vyhýba prírodným prekážkam. Intenzita bieleho svetla sa dá modifikovať v piatich stupňoch, v najúspornejšom z nich, eko režime, má výdrž 300 hodín. Česká a slovenská verzia tohto modelu upravila high – vysoký režim; mierne znížila jeho výkon a stavila radšej na dlhšiu výdrž 4 hodiny. V najvyššom turbo režime je k dispozícii fenomenálny svetelný tok 1600 lúmenov a dosvit 162 metrov.

Červené diódy zase podporujú signálne využitie svietidla. Pracujú v režime súvislého svetla alebo blikania. I tu nastala zmena požadovaná zákazníkmi, v našej úprave pre domáci trh majú totiž navyše silnejší výkon, 10 lúmenov, čo je dvojnásobok aj voči predošlej čelovke Amber. V špeciálnom červenom low režime 1 lúmen sa dá počítať s výdržou 400 hodín. Význam červeného svetla stúpa v situáciách, keď si treba uchovať adaptáciu očí na tmu. Ocenia to obzvlášť lovci a rybári, tento typ svetla im navyše neplaší úlovok a nepriťahuje hmyz. Čelovka s červeným svetlom je veľmi praktická pri táborení, ale môže zohrať významnú úlohu aj pri akciách ozbrojených zložiek a záchranárov. V režime blikania predvedie svoju variabilitu, keďže hravo poslúži ako blikačka pri peších pochôdzkach i cyklo výletoch.

Potenciál čelovky tiež významne obohacuje TIR (Total Internal Reflection) optika s veľkou priepustnosťou a digitálna konštantná regulácia výkonu, ktorá zaručuje stály svetelný výkon aj pri znižovaní napätia v batériách.

Lítium-iónový akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh je možné nabíjať priamo vo svietidle pomocou magnetického konektora, alebo aj samostatne. Tu je ďalšia výsada novej Amber upravenej pre slovenských a českých užívateľov, tento akumulátor je totiž vybavený vlastným nabíjacím USB-C konektorom. Núdzovo sa dá už klasicky nahradiť dvoma jednorazovými lítiovými batériami CR123A.

Telo svietidla, vyrobené z vysoko pevnej zliatiny leteckého hliníka, je plne vodotesné a prachotesné, dosahuje štandard IP68, čo znamená funkčnosť čelovky aj v hĺbke 2 metrov po dobu 30 minút. Oproti predošlej verzii sa zvýšila aj nárazuvzdornosť, je otestovaná pre pády z výšky 2 metrov.

Model HM61R Amber V2.0 nie je len čelovkou, možno ho ľahko vybrať z popruhu a používať ako ručnú baterku. Magnetickou koncovkou je možné svetlo pripevniť na čokoľvek železné a osvetliť tak širší priestor. Vďaka odnímateľnej oceľovej spone sa dá zavesené na vrecku nielen nosiť so sebou, ale i používať ako L svietidlo. Bez popruhu sa ešte môže stať súčasťou pracovnej, športovej či horolezeckej prilby, a to pomocou dokúpeného držiaka Fenix ALG-03. Na taktické prilby s NVG montážou sa upevní držiakom Fenix ALG-04.

Reflexný popruh je možné nahradiť čiernym popruhom AFH-02, čím čelovka získa ešte cennejšie vlastnosti pre políciu, armádu a poľovníctvo. Svoje využitie nájde aj v rôznych priemyselných prevádzkach. Bude dobrou oporou pre záchranárov a horských vodcov, ale rovnako aj pre bežcov, horolezcov či speleológov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM61R Amber V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 93,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Zdokonalená verzia obľúbenej čelovky Fenix HM61R Amber V2.0 vyslyšala ešte detailnejšie požiadavky zákazníkov

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >