So zaostreným lúčom loveckého svietidla Fenix HT18R netrafíte vedľa

Nabíjateľné svietidlo Fenix HT18R so svetelným tokom 2800 lúmenov a mimoriadnym dosvitom 1100 metrov predstavuje znamenitú výzbroj ako pre lovcov, tak pre policajtov a ďalších profesionálov. Pri love má veľký význam možnosť upevnenia na dlhú zbraň a tiež vybavenie červeným a zeleným filtrom. Pre taktické použitie je zasa dôležitý duálny koncový spínač, priamo aktivovateľný stroboskop, signalizácia SOS a napríklad aj úderný ráfik.

Vysoko výkonná dióda Luminus SFT-70 inštalovaná hlboko vo veľkom hladkom reflektore dokáže vyvinúť koncentrovaný svetelný kužeľ, ktorý v otvorenom teréne dosiahne ďalej ako na 1 kilometer. Podľa potreby je možné využiť nižšie režimy 1000 a 350 lúmenov alebo napríklad v interiéri výkon obmedziť až na 30 lúmenov s výdržou 42 hodín. Svietidlo je vybavené digitálnou konštantnou reguláciou výkonu, ochranou proti opačnému vloženiu batérií a ochranou proti príliš hlbokému vybitiu akumulátora.

Pribalený Li-ion akumulátor 21700 má vysokú kapacitu 5000 mAh a dá sa dobíjať priamo vo svietidle cez konektor USB-C. Obzvlášť vyniká veľkou výdržou a množstvom uchovanej energie vzhľadom na svoje rozmery a hmotnosť. Stupeň jeho nabitia signalizuje indikačná dióda zabudovaná pri hlave.

Svietidlo je vysoko odolné proti nepriaznivým podmienkam. Má nárazuvzdorné telo (testované z výšky 1 metra) z leteckého tvrdeného hliníka. Je tiež vodotesné vrátane vstavaného USB-C portu, vodotesnosť a prachotesnosť dosahuje štandard IP68. Reflektor chráni tvrdená sklenená šošovka s antireflexným povrchom. Povrch opracovaný tvrdou anodizáciou III. typu vzdoruje poškriabaniu, oteru a korózii.

Model Fenix HT18R má natoľko výdatný svetelný výkon, že môže poskytnúť dostatočné svetlo aj pri nasadení filtrov. Použitie červeného filtra prináša vždy tú výhodu, že neruší adaptáciu očí na tmu. Často sa využíva na signalizáciu a v porovnaní s bielym svetlom je tiež vhodnejšie na čítanie máp. Pre lovcov má hlavný význam, že tak neplaší zver. V príslušenstve je tiež dodávaný zelený filter, ktorý naviac zlepšuje viditeľnosť, napr. v hustom poraste, ale aj v hmle, snežení, daždi.

Svietidlo sa dá pripevniť na dlhú zbraň, je kompatibilné s celým radom montáží Fenix a tiež s káblovým spínačom Fenix AER-05. Vďaka uloženiu batérie medzi dvomi pružinami znáša bez problémov spätné rázy. A k nočnej streľbe najviac láka jeho enormný dosvit.

Okrem loveckého určenia výrobca prihliadal aj na taktické požiadavky. Patrí k nim predovšetkým funkcia okamžitého stroboskopu s premenlivou frekvenciou; ide o pohotový sebaobranný nástroj, ktorý môže dezorientovať útočníka. Ďalej je k dispozícii režim SOS blikania, ktorý nepretržite funguje takmer 2 dni. Reflektor je osadený úderným ráfikom, ktorý sa dá použiť pri sebaobrane alebo pri rozbíjaní skla počas záchranných akcií. Ale za zmienku stojí predovšetkým taktický duálny spínač na konci svietidla, ktorý vďaka funkcii momentary on/off uľahčuje ovládanie, je ním možné svetlo rýchlo rozsvietiť aj zhasínať, prepínať režimy i priamo aktivovať stroboskop. Všetko sa dá intuitívne vykonávať aj v rukaviciach. Preto svietidlo hrdo poslúži u polície, v armáde, u strážnych aj záchranárov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Lovecké svietidlo Fenix HT18R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 159,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - So zaostreným lúčom loveckého svietidla Fenix HT18R netrafíte vedľa

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >