Nabíjateľná baterka Fenix E35R je vydarenou kombináciou vysokého výkonu, kvality a priaznivej ceny

Vreckové svietidlo Fenix E35R nadviazalo na tretiu generáciu úspešného modelu Fenix E35 a ešte navýšilo jeho svetelný výkon a dosvit. Vďaka magnetickej koncovke ponúka aj praktickejšie využitie. Medzi vylepšeniami sme sa dočkali i nabíjania priamo vo svietidle, v ktorom sa ukrýva vysokokapacitný Li-ion akumulátor 21700. Okrem toho táto novinka disponuje ďalšími cennými vlastnosťami, ktoré sa u svetiel Fenix stali štandardom – je vybavená stroboskopom, je nárazuvzdorná, vodotesná a prachotesná. Má široké využitie pri práci, pri športe i outdoorových aktivitách.

Neveľká, takmer nenápadná baterka Fenix E35R ponúka celkom šesť svetelných módov. Mnohokrát postačí eko režim s výkonom 30 lúmenov. Na tomto stupni môžeme počítať s výdržou 69 hodín, teda takmer s tromi dňami nepretržitého svietenia. Svetelný tok môžeme s ohľadom na situáciu zvyšovať a vždy získame široký plynulý kužeľ svetla, pričom v turbo režime sa dostaneme na úžasných 3100 lúmenov. Špičková dióda Luminus SST-70 v súčinnosti so supertenkým kolimátorom potom vykreslí široko osvetlenú krajinu až do vzialenosti 260 metrov.

Elektronika svietidla zabezpečuje digitálnu konštantnú reguláciu, čo znamená, že svetelný výkon zvoleného režimu neslabne súbežne s vybíjaním batérie, ale akonáhle už zdroj nemôže dodať potrebný napájací prúd, automaticky sa prepne do nižšieho režimu. Inteligentná ochrana proti prehriatiu zase zamedzí nežiadúcim vplyvom intenzívnejšieho svetla.

Už predchodca tohto svietidla, model Fenix E35 V3.0, čerpal energiu z Li-on akumulátora 21700 s veľkou výdržou a vysokou kapacitou 5000 mAh. U E35R sa tento zdroj dá navyše dobíjať cez moderný konektor USB-C a to priamo vo svietidle. Aj pri úplnom vybití sa jeho potenciál obnoví do 3 hodín.

Pri dĺžke 12 cm a hmotnosti 148 gramov je možné túto EDC (Every Day Carry) baterku hravo nosiť vo vrecku a ani každodenné používanie ju neoslabí. Telo vyrobené z leteckého hliníka typu T6 odoláva aj nárazom a pádom z 1 metra, povrch spracovaný tvrdou anodizáciou typu III je chránený proti oteru, poškriabaniu a korózii. Vodotesnosť je testovaná pod hladinou v hĺbke 2 metre a odolnosť tak dosahuje štandard IP68.

Všetko ovládanie obstaráva jediné tlačidlo, ergonomicky umiestnené na boku svietidla: zapnutie, prepínanie režimov a tiež praktické elektronické uzamknutie svietidla, ktoré zabráni nechcenému zapnutiu a vybitiu batérie pri preprave. Tým istým tlačidlom možno tiež aktivovať stroboskop. Táto neobyčajná funkcia umožňuje vyslať signál nielen v núdzovej situácii a je tiež účinným nástrojom sebaobrany pri neočakávanom napadnutí. Oslňujúce svetlo a premenlivá frekvencia stroboskopu totiž dokážu útočníka dezorientovať. V neposlednom rade tlačidlo slúži aj na indikáciu a to vďaka zabudovanej dióde, ktorá upozorňuje na stav nabitia akumulátora, prípadne na priebeh nabíjania.

Prepracovaná novinka ponúka viac než len funkciu ručnej baterky. Kovová spona nabáda k zaveseniu svietidla na vrecko alebo na opasok. Pomocou magnetickej koncovky sa dá pripevniť na akékoľvek železné konštrukcie alebo predmety, vďaka čomu je možné pri práci alebo na cestách svietiť i s volnými rukami. S nasadeným difuzérom Fenix AOD-S V2.0 nahradí lucernu či sviečku a vďaka plynulému a širokému svetlu sa doslova pýta byť použitá pri jazde na bicykli, postačí na to dokúpiť jeden z vhodných držiakov. Toto univerzálne svietidlo má preto všetky predpoklady získať si priazeň pracovníkov mnohých nočných profesií, turistov aj športovcov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné svietidlo Fenix E35R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 79,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľná baterka Fenix E35R je vydarenou kombináciou vysokého výkonu, kvality a priaznivej ceny

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >