Multifunkčná prenosná lucerna Fenix CL26R PRO posvieti na zážitky aj na prácu

Novinka od Fenixu, lucerna CL26R PRO, zdokonaľuje svoju predchodkyňu hlavne funkciou powerbanky. Dosahuje i lepší svetelný výkon a výdrž a ponúka aj červené svetlo. Je vybavená vysokokapacitným akumulátorom, ktorý je možné dobíjať cez konektor USB-C. Ponúka tri rôzne smery svietenia, dá sa kdekoľvek postaviť, zavesiť alebo pripevniť magnetom. Znesie aj dážď a bežné pády. Je to malý zázrak pre turistov, ktorí nocujú v stane či prístrešku a sú ďaleko od elektrickej siete. Rovnako však zastane svoju úlohu na pracovnom stole, v dielňach i na pracovisku.

„Plamienkom“ tohto kempingového lampáša sú vysoko jasné SMD diódy a červené LED. Pomocou všesmerového difuzéra sa môže svetlo plynulo šíriť do všetkých strán a to výkonom 20, 200 a 500 lúmenov s dosahom až 15 metrov, alebo sa dá zvoliť svietenie len jedným smerom o sile 25 lúmenov, čím sa výrazne šetrí energia. Ďalej je k dispozícii spodné svietenie, ktoré vytvorí praktický kužeľ pod zavesenou lucernou, a to v troch stupňoch sily svetla: 5, 50 a 150 lúmenov. Pri tomto priamom svietení zo spodnej strany sa môže CL26R PRO používať aj ako ručné svietidlo, stačí ho uchopiť ako baterku. Kruhové a spodné svietenie je možné zapnúť spoločne, čím sa dosiahne výkon 650 lúmenov.

K dispozícii sú tiež červené diódy, ktoré svojim svetlom nerušia adaptáciu očí na tmu a nepriťahujú hmyz. Decentné červené svetlo je ideálne najmä na použitie v stane. Môže sa prípadne zapnúť aj v blikajúcom režime a slúžiť tak ako výstražný a signálny majáčik – napríklad pri pohybe alebo núdzovom zastavení na nočnej ceste. Všetky voľby a prepínanie sa ľahko a rýchlo vykonávajú pomocou obojsmerne otočného gombíka a stredového tlačidla.

Li-ion akumulátor 21700 s kapacitou 5000 mAh môže lucernu napájať až na 408 hodín nepretržitej prevádzky. Dá sa nahradiť aj inými akumulátormi Fenix 21700, teda aj tým, ktorý má vlastný nabíjací konektor. Ten, ktorý je súčasťou dodávky, sa dá nabíjať prostredníctvom USB-C portu priamo vo svietidle. Stav nabitia označujú štyri indikačné diódy. Nižšie svetelné režimy je možné používať aj počas nabíjania. Ďalší, výstupný konektor USB-A sa podieľa na funkcii powerbanky. S jeho pomocou sa môže nabíjať ďalšia prenosná elektronika, hravo tak uprostred prírody posilní mobil so slabnúcou batériou.

Tento lampáš nie je zo skla, ale z odolného plastu. Pri zavesení sa nie je potrebné obávať pádov cca z 1 metra, jeho nárazuvzdornosť je otestovaná na všetkých stranách. Svetlo je možné použiť aj vonku za prudkého dažďa, pretože svietidlo je vodeodolné podľa štandardu IP66.

V hornej časti je umiestnené závesné oko s karabínovým uzáverom, za ktoré môžeme lucernu podľa potreby zavesiť. Ďalej je v tele svietidla zabudovaný neodymový magnet, teda silný magnet, ktorý môže udržať predmety s vyššou hmotnosťou ako je on sám. Vďaka nemu sa dá lucerna upevniť napríklad na železnú traverzu, železnú zárubeň či na kapotu vozidla. Preto môže byť užitočná ako pri táborení v prírode, tak na rôznych pracoviskách a prevádzkach. Svoje miesto nájde aj vedľa rybárskej stoličky, v kokpite jachty i v domácnosti. S neveľkými rozmermi (11,4 cm x 6,6 cm) a hmotnosťou (272 g vrátane akumulátora) sa ľahko pribalí do cestovného či turistického vybavenia. Na výber je z troch farebných prevedení: olivová, šedá kamufláž a mramorová.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná lucerna Fenix CL26R PRO je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 79,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Multifunkčná prenosná lucerna Fenix CL26R PRO posvieti na zážitky aj na prácu

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >