Multifunkčná nabíjateľná lucerna Fenix CL28R kúzli so svetlom

Novinka Fenix CL28R zastúpi pracovné svetlo, lucernu i powerbanku. Jej svetelný výkon sa dá plynulo regulovať v rozpätí 10 až 2000 lúmenov a podobne je možné meniť aj farebnú teplotu bieleho svetla. Lucerna svojim širokým kužeľom rovnomerne osvetľuje interiér, no vďaka svojej nárazuvzdornosti a vodeodolnosti je vhodná aj na použitie v exteriéri. Energiu čerpá z dobíjateľného akumulátora, z ktorého ju dokáže aj poskytnúť ostatnej prenosnej elektronike a to vďaka výstupnému USB konektoru. A naviac môže svietiť aj na červeno. Vďaka pohyblivému madlu osadenému magnetmi má široké využitie pri práci i na cestách. Jemné ladenie svetla a možnosť umiestnenia na statív z nej robia ideálnu pomôcku pre fotografov.

Vysoko jasná dióda COB je zdrojom obdivuhodne premenlivej intenzity aj farby svetla. V ovládaní svietidla sa totiž uplatňuje zatiaľ málo využívaný princíp plynulej regulácie. Otočným ovládačom sa môže jednoducho upravovať sila svetelného toku od 10 až do 2000 lúmenov. Pri minimálnom výkonovom stupni je možné počítať s výdržou 360 hodín, čo je 15 dní nepretržitého svietenia. No keď lampáš zapíname len na 8 hodín denne, vydrží až 45 dní. Ak sa nastaví výkon na maximum, dosvit sa vyšplhá na 58 metrov.

Dióda COB (Chip On Board) je navyše zložená z čipov, ktoré produkujú svetlo rozdielnej farebnej teploty. Ďalším otočným gombíkom môžeme túto hodnotu upravovať v rozmedzí 2700 až 6000 kelvinov. Chladný odtieň svetla sa nám tak pred očami mení na ilúziu denného jasu a nakoniec až na teplú farbu hrejivej žiarovky. Svietidlo sa vďaka pamäti vždy zapne do posledného použitého odtieňa.

Reflektor vysiela široký plynulý kužeľ v uhle 160 °. V použitej LED je dokonca zabudovaný i červený čip, ktorý produkuje červené svetlo v dvoch režimoch – sústavné svietenie a signálne blikanie, oboje o sile 9 lúmenov. Červené svetlo na rozdiel od bieleho neruší adaptáciu očí na tmu, je napríklad veľmi dobrým spoločníkom rybárov, pretože neplaší ryby a nepriťahuje hmyz. V režime blikania zase v lucerne získame signálny majáčik, ktorý má obdivuhodnú výdrž 340 hodín.

Napájanie lucerny obstaráva vstavaný Li-ion akumulátor s kapacitou 10 000 mAh. Prostredníctvom konektora USB-C sa dá nabíjať kedykoľvek, netrpí pamäťovým efektom. Pri úplnom vybití sa plná zásoba energie obnoví cca za 4 hodiny. Toto svietidlo je však zároveň powerbankou s výkonom až 18 W. Okrem konektora USB-C je vybavené aj konektorom USB-A a podporuje rýchlonabíjacie protokoly PD3.0/PD2.0, QC3.0/QC2.0. Je teda príručnou nabíjačkou, s ktorou si možno v teréne núdzovo dobiť napríklad mobil. Stupeň nabitia batérie aj priebeh nabíjania signalizujú štyri stavové diódy.

Svietidlo má nenáročné rozmery 10 x 9,7 x 4,1 centimetrov a hmotnosť 376 gramov. Telo je vyrobené zo zliatiny hliníka a z odolného plastu. Jeho veľmi dobrá nárazuvzdornosť je testovaná na všetkých šiestich stranách. Navyše odoláva prudkému dažďu a sneženiu, vodeodolnosť dosahuje štandard IP66, takže lucerna sa dá používať aj vonku za nepriaznivých podmienok.

Svietidlo je možné buď postaviť, alebo zavesiť na madlo, ktoré je otočné o 360 °. Podľa potreby teda môžeme svetlo natáčať požadovaným smerom. Pomocou magnetov v madle možno lampáš upevniť na akýkoľvek železný podklad, napríklad na kapotu auta, kovovú zárubňu či dvere chladničky. Osvetlí pracovisko do najmenších podrobností, a to napríklad aj za dažďa. S tlmenejším svetlom si ho môžeme postaviť do stanu a pri táborení využiť aj prednosti červeného svetla. Doma príde vhod pri neočakávanom výpadku elektriny. Reguláciu sily a teploty svetla obzvlášť uvítajú fotografi, ktorí môžu citlivo upravovať nasvietenie snímanej scény. Na madle sa nachádza i závit, vďaka ktorému sa dá svietidlo upevniť na statív.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Pracovné svetlo a powerbanka Fenix CL28R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Multifunkčná nabíjateľná lucerna Fenix CL28R kúzli so svetlom

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >