Lovecké svietidlo Fenix HT32 umožňuje farebnú signalizáciu aj streľbu za tmy

Nové LED svietidlo Fenix HT32 je konštruované pre poľovnícke aj taktické použitie. Dosahuje svetelný výkon 2500 lúmenov, pri ktorom dosvieti na úctyhodných 640 metrov. Disponuje tiež zelenou a červenou diódou, ktoré významne pomáhajú pri love zveri, a zároveň je vybavené duálnym koncovým spínačom, ktorý značne uľahčuje ovládanie v náročných podmienkach. Vďaka palcovému priemeru tela sa dá umiestniť na dlhú zbraň. Širší reflektor je doplnený úderným ráfikom na okraji. Keď pripočítame stroboskop s priamou aktiváciou a akumulátor s veľkou výdržou, získame univerzálne svietidlo vhodné na lov aj na akcie ozbrojených zložiek.

Trojfarebné svietidlo Fenix HT32 je vybavené tromi LED, každá z nich je usadená vo vlastnom parabolickom zrkadle. Biele svetlo dennej bielej farby (5500 – 6500 kelvinov) zaisťuje dióda Luminus SFT-70, červené svetlo produkuje dióda SFT-20 RA a zdrojom zeleného svetla je LED SFT-20 CG. Často postačí biele svetlo v nízkom režime 50 lúmenov, kedy vydrží nepretržite fungovať 29 hodín. Podľa potreby je možné výkon zosilniť na 350 alebo 1000 lúmenov až do turbo režimu 2500 lúmenov, kedy dosvit činí 640 metrov. Svetelným parametrom napomáha aj TIR optika, ktorá dosvit šošoviek zdvojnásobuje.

Vďaka farebným diódam je model HT32 výborným prostriedkom signalizácie a nepostrádateľnou pomôckou k nočným lovom. Červené a zelené svetlo neplaší zver tak ako biele. U tohto modelu je aj u nich možné voliť silnejší a slabší stupeň výkonu, dajú sa použiť ako pri presunoch nočným lesom, tak pri streľbe či vyhľadaní úlovku. Červené svetlo s dosvitom 120 metrov neruší adaptáciu očí na tmu a pre niektoré druhy zveri je menej viditeľné. Dosvit zeleného svetla dosahuje 210 metrov, pri ňom sa zasa lovci lepšie orientujú, je vhodné na pohyb v hmle, snežení, daždi, ostrejšie vykresľuje vzdialené predmety. Vojaci a policajti môžu farebné svietidlo využiť na čítanie máp a signalizáciu bez toho, aby potrebovali filtre, ktoré vždy tlmia dosvit. Poslúžiť môže aj železničiarom.

Na napájanie je použitý Li-ion akumulátor 21700, ktorý má vysokú kapacitu 5000 mAh a zabudovaný USB-C konektor. Svietidlo je dodávané aj s nabíjacím USB káblom, ktorým je možné akumulátor dobíjať, a to kedykoľvek, netrpí totiž pamäťovým efektom.

Telo svietidla z leteckého tvrdeného hliníka odoláva pádom, nárazom aj korózii, jeho povrch opracovaný tvrdou anodizáciou III. typu sa len tak ľahko nepoškriabe. Svietidlo je možné bez obáv používať aj v mokrom či prašnom prostredí, pretože jeho vodotesnosť a prachotesnosť dosahuje vysoký štandard IP68.

Taktické kvality svietidla významne posilňuje koncový duálny spínač. Svetlo sa vďaka nemu dá dobre ovládať aj v rukaviciach, funkcia momentary on/off umožňuje veľmi rýchle zapínanie, vypínanie aj zmenu režimov. Vďaka systému dvoch tlačidiel je tiež možné okamžite zapnúť stroboskop, ktorý je dôležitým prostriedkom ako signalizácie, tak aj sebaobrany – oslnivým pulzujúcim svetlom ľahko dezorientuje útočníka. Okraj reflektora je osadený úderným ráfikom, ktorý slúži na rozbíjanie skla pri záchranných akciách a môže byť rovnako účinnou obranou pri napadnutí.

Rozmery tela tiež pamätajú na využitie pri streľbe. Upevneniu na dlhú zbraň nebráni ani širšia hlava reflektora. Svietidlo bez problémov znáša spätné rázy a je k nemu možné zaobstarať rad montáží Fenixu a hlavne káblový spínač AER-05, s ktorým sa svetlo pri streľbe ľahšie ovláda.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Lovecké svietidlo Fenix HT32 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 159,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Lovecké svietidlo Fenix HT32 umožňuje farebnú signalizáciu aj streľbu za tmy

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >