Kráľovná vyhľadávacích svietidiel Fenix LR60R preklenie svetlom kilometrovú vzdialenosť

Pozíciu číslo jedna vo výkone u značky Fenix odteraz preberá model LR60R, ktorý poskytuje neuveriteľne silný svetelný tok 21 000 lúmenov a dosvit 1085 metrov. Je nabíjateľný a zároveň dokáže fungovať ako powerbanka pre iné elektronické zariadenia. Jeho špecialitou je stavový OLED displej a taktiež senzor priblíženia, ktorý predchádza nežiadúcim účinkom silného svetla. Záchranári, strážni aj ďalší profesionáli v ňom získavajú extrémne výkonné svietidlo uľahčujúce pátracie akcie či stráženie rozsiahlych areálov.

Nabíjateľné pátracie svietidlo Fenix LR60R rozdelilo svoje výkonové menu do dvoch módov: kempingového a vyhľadávacieho. V kempingovom móde je možné intenzitu svetla pomerne rovnomerne vystupňovať a prípadne využiť signalizáciu SOS či sebaobranný stroboskop, vyhľadávací mód vychádza z nízkeho režimu, ktorý má výdrž 113 hodín (teda takmer 5 dní nepretržitého svietenia), ale svetelný výkon potom môže vygradovať až do rekordnej sily 21 000 lúmenov a dosvitu 1085 metrov. Na oboch módoch sa podieľa prémiová LED Luminus SFT-70, usadená v strede reflektora, a 12 diód Luminus SST-40 po jeho okrajoch. Svietidlo sa ovláda pomocou obojsmerného otočného prstenca, ktorým je možné pohodlne voliť z celkovo 10 režimov svietenia. Tie sú rozdelené na prstenci vľavo a vpravo podľa módu.

Inteligentný senzor priblíženia, zabudovaný do okraja reflektora, zabraňuje tepelnému poškodeniu predmetov, ku ktorým by sa zapnuté svietidlo príliš priblížilo, a tiež predchádza oslneniu odrazeným svetlom. Akonáhle dôjde k priblíženiu k akémukoľvek objektu na cca 60 mm, výkon sa automaticky zníži na 50 lúmenov. Sotva sa tesný kontakt so svetlom ukončí, pôvodná úroveň výkonu sa po 1,2 sekundy zase obnoví.

Zdrojom napájania je vysokoprúdový Li-ion akumulátor s kapacitou 57,5 Wh. Je vymeniteľný a dá sa dobíjať moderným konektorom USB-C. Okrem neho je svietidlo vybavené aj výstupným portom USB-A, vďaka čomu poslúži aj ako powerbanka podporujúca rýchlonabíjacie protokoly PD, QC2.0, FCP, AFC a SCP. Stav nabitia je možné kontrolovať na OLED displeji. Ten tiež zobrazuje zvolený režim a dobu zostávajúcej výdrže svetla.

Telo svietidla je zhotovené z nárazuvzdornej hliníkovej zliatiny. Povrch je upravený tvrdou anodizáciou, a preto sa len tak ľahko nepoškriabe. Ryhovanie na povrchu napomáha chladeniu i ovládaniu v rukaviciach. Tento model je vodotesný a prachotesný podľa štandardu IP68, môže svietiť dokonca 4 hodiny 2 m pod hladinou. Navyše odoláva aj extrémnym teplotám, funkčnosť je overená v rozmedzí -35 až 45 °C.

Pri nosení v teréne je možné použiť buď snímacie madlo alebo ramenný popruh. V hlavovej časti je aj otvor so závitom, ktorý umožňuje upevnenie na statív. Takáto úprava pomáha fotografom alebo napríklad zaistí osvetlenie táboriska.

Takto dimenzované svietidlo je cennou výzbrojou pri záchranných misiách. Dosiahne svetlom na nevídanú vzdialenosť, nielen v prírode, ale aj rozsiahlych priemyselných areáloch. Dá sa použiť ako pátracie svetlo z helikoptéry, pre núdzové situácie má vo výbave aj stroboskop a signálny režim SOS. Ale môže ju využiť každý, kto potrebuje prekonať temnotu na veľkú vzdialenosť.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné vyhľadávacie svietidlo Fenix LR60R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 419,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Kráľovná vyhľadávacích svietidiel Fenix LR60R preklenie svetlom kilometrovú vzdialenosť

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >