Fenix T6 ako vynaliezavá kombinácia pera a svietidla pomáha aj pri sebaobrane a v krízových situáciách

Na prvý pohľad vyzerá len ako guľôčkové pero, možno trochu luxusnejšie. No kto sa lepšie prizrie, objaví diódu, ktorá poskytne tri stupne svietenia, dosvit 18 metrov a výdrž 26 hodín. Tá je napájaná ukrytým Li-pol akumulátorom, ktorý sa dá nabíjať cez USB-C konektor. Od bežných písacích potrieb sa taktické pero Fenix T6 líši veľmi pevnou hliníkovou konštrukciou, prachotesnosťou a znamenitou vodeodolnosťou. Ba čo viac, úderný hrot tvorený keramickou guľôčkou môže slúžiť na rozbíjanie skla alebo ako núdzový prostriedok sebaobrany.

Pod značkou Fenix tentoraz prichádza svietidlo, ktoré píše, a pero, ktoré svieti – model Fenix T6. Kvalitná dióda MATCH CA18 poskytuje decentné úsporné svetlo o sile 1 lúmen, ktoré vydrží 26 hodín. Dá sa ale zosilniť na 20 alebo 80 lúmenov, kedy dosvieti na 18 metrov. Interná elektronika zároveň zabezpečuje ochranu proti prehriatiu.

Svetlo sa ovláda tlačidlom, pero otočným mechanizmom. V pere je vložená vymeniteľná, čierno píšuca guľôčková náplň Schmidt Mine 635 M, pričom písať sa dá aj vtedy, keď odskrutkujeme hornú časť s diódou. Tú je možné samostatne postaviť alebo pripevniť sponou na odev a tak si šikovne prisvietiť na písanie napríklad v úplnej tme.

Možnosť rozdeliť pero na dve časti má ďalšiu výhodu, kým sa horná časť s LED nabíja, dolná časť s náplňou ďalej slúži na písanie. Nabíjací USB-C konektor je prakticky ukrytý pred nečistotami priamo pod závitom. Priložený nabíjací kábel cez nej dobije vstavaný Li-pol akumulátor, ktorý má kapacitu 100 mAh, približne za 1 hodinu. Stav nabíjania ukazuje indikačná dióda.

Rozmery zodpovedajú bežným písacím potrebám – dĺžka 14 cm, priemer 1,4 cm. Avšak použitý materiál – zliatina hliníka A6061-T6 – odoláva pádom a vďaka tvrdej anodizácii typu HA-III tiež oteru a poškriabaniu. Vodeodolnosť dosahuje štandard IP66, takže peru ani baterke neuškodí prudký dážď ani nárazy a dá sa naň spoľahnúť aj v extrémne náročných podmienkach.

Človek nemá vždy po ruke baterku a už vôbec nie vybavenie, ktoré by mu mohlo poslúžiť ako zbraň pri nečakanom napadnutí. Pero T6 môže pomôcť nielen ako zdroj svetla. Keramickou guľôčkou navrchu je možné v kritickej situácii rozbíjať sklo. A nie len to, tento nenápadný úderný hrot i účinne zasiahne nebezpečného útočníka v prípade ohrozenia.

Taktické pero Fenix T6 je teda miniatúrnym pomocníkom v núdzi, zmestí sa kamkoľvek a môžeme ho nosiť všade so sebou. Sponou sa dá pripnúť na každé vrecko a je tiež vybavené elektronickým uzamykaním ovládacieho tlačidla, aby pri nosení nedošlo k samovoľnému zapnutiu. K svietidlám Fenix sa teda priradil aj predmet bežnej dennej potreby, ktorý je zdokonalený novým stupňom odolnosti a univerzality.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické pero Fenix T6 so zabudovaným LED svietidlom je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 39,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Fenix T6 ako vynaliezavá kombinácia pera a svietidla pomáha aj pri sebaobrane a v krízových situáciách

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >