Dizajnová čelovka Fenix HL32R-T stvorená nielen pre bežcov myslí aj na detaily

Bežecká novinka Fenix HL32R-T posvieti dvoma reflektormi, diaľkovým ožiari trasu až na vzdialenosť 132 metrov alebo širokým svetelným kužeľom umožní orientáciu v blížšom okolí. Pribalený Li-ion akumulátor, dobíjateľný cez USB-C konektor, možno núdzovo nahradiť tromi „mikrotužkovými“ AAA batériami. Popruh čelovky je širší, má jednoduchší a rýchlejší systém uťahovania a nastavenia dĺžky nazývaný Sport Fit, čo obzvlášť uvítajú bežci, ale aj lyžiari, horolezci, turisti či rybári.

Diaľkový reflektor dobíjateľnej čelovky Fenix HL32R-T je vybavený diódou Luminus SST20. Dosahuje svetelný výkon 800 lúmenov a dosvit 132 metrov. Navyše disponuje funkciou Frequency Sensing (snímanie frekvencie krokov), zabudovaným senzorom detekuje pohyb a podľa rýchlosti behu automaticky upravuje výkon. Bežec sa tak môže spoľahnúť, že pri zvýšení tempa sa mu nočný terén lepšie osvieti a naopak pri spomalení bude šetriť energiu znížením jasu.

V širokom reflektore je inštalovaná LED Redlights, ktorá dokáže vyvinúť až 200 lúmenov, v nízkom režime 5 lúmenov dosahuje výdrž úctyhodných 150 hodín. K dipozícii je aj režim SOS blikania, ktorý môže lokalizovať napríklad zraneného v núdzi. Výdrž blikania je ešte dlhšia, 300 hodín, čo je viac ako 12 dní. Dióda širokého reflektora vysiela neutrálny odtieň bieleho svetla, ktorý má pre ľudské oko najbližšie k prirodzenému dennému svetlu. Nespôsobuje napätie v očiach a únavu, zlepšuje ostrosť videnia, umožňuje farby v prírode vnímať vernejšie a kontrastnejšie.

Li-ion akumulátor ARB-LP900 s kapacitou 1900 mAh je možné dobíjať priamo v čelovke cez moderný USB-C konektor. Ak je úplne vybitý, dá sa jeho výkonnosť obnoviť za cca 3 hodiny. V prípade núdze ho možno nahradiť bežnými „mikrotužkovými“ AAA batériami, a to alkalickými, nabíjacími NiMH (bez možnosti dobíjania v svietidle), a prípadne aj jednorazovými lithiovými, ktoré zabezpečia funkčnosť aj v tuhých mrazoch (až do -40 °C).

Telo čelovky je vyrobené z magnéziovej zliatiny, ktorá je ľahšia ako hliník a aj napriek tomu pevná a odolná. Jej nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 2 metrov. Celá konštrukcia je tiež vodeodolná a prachuvzdorná podľa štandardu IP66.

Nabíjateľná čelovka Fenix HL32R-T pamätá na ťažšie podmienky v teréne. Oba jej reflektory sa dajú ovládať samostatne, taktiež ich možno uzamknúť proti nechcenému zapnutiu. Svetelný výkon je digitálne regulovaný, aby nedošlo k prehriatiu. Stav nabitia akumulátora je možné kontrolovať pomocou štyroch indikačných diód. Sklon reflektorov sa dá podľa potreby upravovať v niekoľkých stupňoch. Popruh je priedušný a opatrený reflexnými prvkami, takže zvyšuje pasívnu bezpečnosť bežcov na nočných komunikáciách. Navyše je o centimeter širší a vybavený Sport Fit systémom, takže pomocou rotačného kolieska sa utiahne jednou rukou aj za behu. Čelovka s popruhom sa vyrába v modrom a červenom prevedení, samotné svietidlo aj v čiernom.

Jej nízka hmotnosť a odolná konštrukcia je ideálna pre šport za zníženej viditeľnosti, obzvlášť pre beh po turistických cestách, ale aj pre beh na lyžiach, horolezectvo, turistiku, táborenie. Výbavu si možno vyšperkovať doplnkami ako je napr. puzdro, svietiaci USB kábel na dobíjanie alebo USB adaptér podporujúci rýchlonabíjanie.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HL32R-T je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 69,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Dizajnová čelovka Fenix HL32R-T stvorená nielen pre bežcov myslí aj na detaily

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >