Zdokonalená blikačka Fenix BC05 V2.0 si vylepšenými vlastnosťami získa nielen cyklistov

Nabíjateľná červená blikačka Fenix BC05R v novej verzii zvýšila svetelný výkon svojej predchodkyne na 15 lm. Zvládne teda upozorniť na jazdca na bicykli oveľa výraznejšie a vďaka svetelnému kužeľu s rozsahom 180 stupňov je výstražné blikanie viditeľné z omnoho širšieho uhla. Výrazne sa predĺžila aj výdrž – až 120 hodín na jedno nabitie, čo obzvlášť pomôže pri vytrvalostných pretekoch. Blikačku je možné vďaka pribalenému držiaku upevniť aj na batoh či na odev, takže znamenite poslúži i kolobežkárom, bežcom a turistom.

K štandardným funkciám koncových blikacích svetiel patrí rýchle a pomalé blikanie a trvalé svietenie. Dobíjateľná blikačka Fenix BC05R V2.0 tieto tri režimy dokáže ponúknuť vždy v dvoch stupňoch výkonu, 5 a 15 lúmenov, možno si teda voliť podľa stupňa viditeľnosti. Nová podoba tohto cyklistického svetla Fenix má o dve diódy viac; celkom 5 červených LED vyžaruje svetlo, ktoré zabezpečuje účinnú výstražnú vzdialenosť 50 metrov, je však viditeľné až na vzdialenosť 230 metrov. Mierne vypuklý tvar optiky umožňuje veľmi široký svetelný kužeľ, vďaka ktorému je červené blikanie viditeľné aj do strán.

Zdrojom napájania je vstavaný lítium-polymérový akumulátor s kapacitou 400 mAh, ktorý sa dá nabíjať cez moderný konektor USB-C priamo vo svietidle. Ovládacie tlačidlo slúži nielen na zapínanie svetla a prepínanie režimov, ale aj na aktiváciu v ňom ukrytého indikátora, ktorý ukazuje stav nabitia akumulátora, prípadne priebeh nabíjania.

Blikačka je veľmi ľahučká (28 gramov vrátane akumulátora) a jej rozmery sú cca 5 x 2 x 2 cm. Je zhotovená z nárazuvzdorného plastu a dobre odoláva prachu a prudkým lejakom, čím si získala štandard IP66.

Upevnenie blikačky má znamenité univerzálne riešenie. Pomocou pogumovaného držiaka sa dá bez použitia náradia uchytiť na sedlovú rúrku s priemerom od 20 do 35 milimetrov. V príslušenstve je aj spona, ktorú je možné svietidlo pripnúť na batoh, na šaty alebo na popruh čelovky. Dobíjateľnú blikačku BC05R V2.0 je teda možné využiť aj mimo cyklistiky. Ako výstražné červené svetlo ju môžu po zotmení používať turisti, na výstroj si ju pripevnia noční bežci, obdobne môže poslúžiť pri večernom lyžovaní i pri jazde na kolobežke, kde štandardnú blikačku niet kam upevniť. Povinnú výbavu zastúpi pri cyklistických nočných tréningoch, vytrvalostných pretekoch a bude verne sprevádzať aj tých, ktorí na dvoch kolesách dochádzajú do práce celoročne a nie vždy za denného svetla.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Dobíjateľná blikačka Fenix BC05R V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 19,90 € s DPH.

Náhľadový obrázok - Zdokonalená blikačka Fenix BC05 V2.0 si vylepšenými vlastnosťami získa nielen cyklistov

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >