Zbraňové nabíjateľné svietidlo Fenix GL19R je s pištoľou i strelcom veľmi dobre zohrané

Pištoľové svietidlo GL19R je špeciálne konštruované pre upevnenie na krátku ručnú zbraň. Zefektívni streľbu za tmy a zároveň umožní pohotové použitie pištole a svietidla v jednej ruke. Dokáže vyslať svetlo o sile 1200 lúmenov na vzdialenosť 210 metrov, alebo druhým, nižším režimom svietenia tlmenejšie posvieti v interiéri či na bližšie ciele. V prípade potreby disponuje aj pulzujúcim stroboskopom. Nabíjanie je rovnako pohodlné, cez zabudovaný konektor USB-C. Aj vďaka dômyselnému ovládaniu a odolnosti bude cenným prínosom pre profesionálnych aj amatérskych strelcov.

Podvesné nabíjateľné svietidlo Fenix GL19R sa dá namontovať na zbraňové lišty štandardu Picatinny MIL-STD-1913 a GLOCK. Reflektor vybavený diódou Luminus SFT-40 a TIR optikou dokáže vyvinúť podľa potreby a situácie silnejšie aj slabšie svetlo. Obzvlášť pri použití výkonnejšieho režimu 1200 lúmenov príde vhod inteligentná ochrana proti prehriatiu.

Energiu dodáva Li-ion akumulátor 18350 Fenix ARB-L18-1100P, ktorý sa dá nabíjať priamo vo svietidle, a to moderným konektorom USB-C. Je tiež vybavený ochranou proti prílišnému vybitiu. Malá dióda na boku indikuje stav akumulátora aj priebeh nabíjania. Pre situácie, kedy je potrebné byť maximálne nenápadný, sa dá indikácia stavu batérie jednoducho deaktivovať.

Tak ako ostatné svietidlá značky Fenix, aj tento cenný doplnok pištole je vyrobený z leteckého tvrdeného hliníka, vďaka čomu odoláva nárazom a pádom. Z hľadiska vodotesnosti a odolnosti proti prachu dosahuje najvyšší štandard normy ANSI – IP68, ktorý deklaruje, že do tela svietidla neprenikne voda ani 2 metre pod hladinou po dobu 30 minút.

Obzvlášť cenný je u svietidla súhrn vlastností, ktorý strelcovi umožňuje jednoduchú montáž a ovládanie. Na pripevnenie na zbraňovú lištu nie je potrebné žiadne náradie, všetko zvládne samotná upínacia páčka. Zároveň je možné nastaviť vzdialenosť svietidla od lučíka zbrane a tým jej umiestnenie prispôsobiť dĺžke prstov. Model GL19R vďaka nízkemu profilu a neveľkej hmotnosti (100 gramov vrátane akumulátora) priamo splynie s pištoľou a jeho hladký povrchový design zabraňuje zachyteniu o odev.

Zapínať a vypínať svetlo je možné iba ukazovákom. Len pri prepínaní režimov musí spolupracovať aj druhá ruka. Tlačidlá sú umiestnené symetricky, takže sú použiteľné rovnako pre pravákov aj ľavákov. Ovládací systém umožňuje použiť trvalé aj momentové svietenie, pamätá teda na situácie, kedy treba svetlo použiť iba krátko a hneď ho vypnúť.

Fenix GL19R poslúži nielen pri streľbe, ale aj v prípade ohrozenia, kedy môže nebezpečného jedinca dezorientovať oslepujúci stroboskop s výkonom 1200 lúmenov. Veľký význam má tiež funkcia elektronického uzamknutia svietidla, ktorá predchádza nielen vybitiu akumulátora, ale aj nežiaducej aktivácií svetla v náročných situáciách.

Uvedené kvality predurčujú toto svietidlo na praktické použitie v ozbrojených zložkách, najmä vo výzbroji polície a armády. Možnosť osvetlenia pri streľbe rozhodne uvítajú aj športoví strelci a priaznivci airsoftu.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Zbraňové nabíjacie svietidlo Fenix GL19R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Zbraňové nabíjateľné svietidlo Fenix GL19R je s pištoľou i strelcom veľmi dobre zohrané

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >