Zbraňové laserové svietidlo Fenix GL22 povznesie streľbu na vyššiu úroveň

Podvesné pištoľové svietidlo GL22, ktoré prichádza na trh pod značkou Fenix, umožňuje prisvietenie k streľbe aj ľahšie zamierenie pomocou lasera. Po pripevnení na zbraňovú lištu už s pištoľou tvorí jeden celok. Tento nový model má pri svojich miniatúrnych rozmeroch solídny svetelný výkon 750 lúmenov, dosvit 180 metrov a disponuje možnosťou okamžitého zapnutia stroboskopu. K nesporným výhodám patrí aj cenová dostupnosť. Táto vydarená novinka preukáže neoceniteľné služby policajtom a ozbrojeným zložkám a športovým strelcom prinesie nový zážitok zo streľby.

Reflektor zbraňového svietidla Fenix GL22 je vybavený nielen diódou Luminus SST-20, ale aj červeným laserom o vlnovej dĺžke 640 – 660 nm. Svietidlo pracuje v troch režimoch: je možné použiť buď samostatné biele svetlo, samostatný zameriavací laser, alebo aj súčasné spojenie svetla a lasera. Vďaka pamäti sa vždy zapne naposledy použitá voľba. Svetlo v odtieni dennej bielej (5500 – 6500 K) dosahuje výdrž 35 minút, laser 17 hodín a za dosvit 180 metrov a periférne osvietenie vďačí TIR optike reflektora.

Svietidlo sa dá upevniť pod hlaveň na zbraňové lišty štandardu Glock a Picatinny MIL-STD-1913. Akonáhle sa pištoľ uchopí za pažbu, svietidlo je na dosah oboch ukazovákov. Tlačidlá na zapínanie svetla sú umiestnené symetricky, pamätajú na ľavákov i pravákov. Iba na prepínanie režimov resp. prípravu požadovaného módu pred zásahom je potrebná aj druhá ruka. Montáži na krátku zbraň napomáhajú aj rozmery tohto modelu, cca 7 x 4 x 3 cm, a jeho nízka hmotnosť 94 gramov vrátane akumulátora.

Na napájanie je použitý Li-ion akumulátor ARB-L16-700UP, ktorý sa dá samostatne dobíjať cez integrovaný micro USB konektor. Je možné ho núdzovo nahradiť jednorazovou batériou CR123A. Pri jej použití sa síce hodnoty výkonu a dosvitu bieleho svetla trochu znížia, ale naopak sa viditeľne predĺži výdrž. Nielenže je táto batéria najvhodnejšou záložnou batériou, ktorú možno nosiť v pohotovosti v batohu, ale naviac vzdoruje silným mrazom.

Telo svietidla je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka, takže bežný pád cca z 1 metra ho nemôže poškodiť. Povrch je vďaka úprave tvrdou anodizáciou III. typu chránený proti poškriabaniu a oteru. Svietidlo je tiež prachotesné a vodotesné podľa štandardu IP66.

Fenix GL22 obohatí najmä výzbroj polície a ozbrojených zložiek. Pri náročných zásahoch môžu profesionáli držať v jednej ruke zbraň aj svietidlo zároveň. V kritických situáciách tiež môžu využiť funkciu rýchleho rozsvietenia a zhasnutia, v prípade núdze aj pohotovo zapnúť stroboskop. V neposlednom rade je k dispozícii aj možnosť elektronického uzamknutia, ktorá zabezpečí, aby pri tasení zbrane nedošlo k samovoľnej aktivácii svetla. Odomknutie je maximálne pohotové a svetlo je tak za sekundu pripravené do akcie. Príslušenstvo obsahuje okrem akumulátora a nabíjacieho kábla aj imbusový kľúč, ktorým je možné korigovať smer svietenia lasera.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Zbraňové laserové svietidlo Fenix GL22 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Zbraňové laserové svietidlo Fenix GL22 povznesie streľbu na vyššiu úroveň

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >