Vlajková loď čeloviek Fenix, HP30R V2.0, exceluje špičkovým výkonom a vynaliezavým ovládaním

Nová generácia nabíjateľnej čelovky HP30R nielen takmer zdvojnásobila svetelný výkon predošlej verzie, ale svojou silou 3000 lúmenov vysoko predbehla aj ostatné čelovky Fenix. Má znamenitý dosvit, dvojitú akumulátorovú „nálož“ a dobíjanie cez konektor USB-C. Svoju predchodkyňu zdokonaľuje aj jednoduchým a rýchlym ovládaním. Je dobrým pomocníkom pri záchranných a pátracích akciách, pri práci v sťažených podmienkach a pri náročných, najmä zimných športoch.

Model Fenix HP30R V2.0 disponuje diaľkovým reflektorom a tiež dvojicou reflektorov so širším kužeľom svetla. Užívateľ si s ním tak môže posvietiť do diaľky aj orientovať sa v najbližšom okolí vždy s ideálnym osvetlením. Diaľkový reflektor je osadený diódou Cree XHP50, ktorej svetelný výkon je možné vystupňovať od 50 až do 2000 lúmenov. U dvojice širokých reflektorov je taktiež možné regulovať intenzitu svetla, najnižší režim má výdrž úctyhodných 120 hodín, teda 5 dní nepretržitého svietenia.

Reflektory sú odlíšené i farbou svetla. Dióda toho diaľkového vyžaruje chladnejšiu dennú bielu (5500 – 6500 Kelvinov), ktorá navodzuje subjektívny pocit ešte silnejšieho výkonu. Obe LED širokých reflektorov, Cree XP-G3 S4, vydávajú svetlo s teplejším odtieňom neutrálnej bielej (4000 – 5000 Kelvinov), ktorá dobre vykresľuje farby a tvary v nočnej prírode aj v interiéri pri práci.

Nová verzia čelovky prichádza nielen s dokonalejšími diódami a akumulátormi, ale aj s vylepšeným systémom ovládania. Otočný gombík s tlačidlom umožňuje rýchlu voľbu režimov, prepínanie medzi oboma typmi reflektorov aj ich spoločné zapnutie. Keď všetky tri svetelné zdroje spoja svoje sily v kombinovanom móde, výkon stúpne na 3000 lúmenov a vznikne spoločný kužeľ svetla s dosvitom 270 m.

Elektronika svietidla digitálne reguluje konštantný prúd a zaisťuje tak stály svetelný výkon aj pri znižovaní napätia v batériách. Zabezpečuje aj ochranu proti prehriatiu, v čom napomáha aj rebrovanie povrchu čelovky, umožňujúce efektívne chladenie.

Li-ion akumulátor 21700 s vysokou kapacitou 5000 mAh je silným zdrojom tých najvýkonnejších čeloviek Fenixu. Novú HP30R napájajú tieto akumulátory dva. Dobíjajú sa pomocou konektora USB-C, vďaka ktorému sa aj úplne vybité batérie nabijú cca. za 4 a pol hodiny. Okrem toho je k dispozícii aj výstupný konektor, ktorým sa dajú nabíjať iné USB zariadenia. Čelovka teda môže byť aj vysoko kapacitnou powerbankou, ktorá zvládne pri pobyte mimo civilizáciu napríklad niekoľkokrát dobiť mobil.

Použitie dvoch akumulátorov síce zväčšuje rozmery a hmotnosť batériového púzdra, no toto puzdro je možné upevniť nielen na zátylok, ale aj na opasok, prípadne vložiť do vrecka alebo do batohu. A to vďaka príslušenstvu dodávanému so svietidlom – predlžovaciemu káblu a nerezovému nosiču na opasok. Tak sa ľahšie využijú nadpriemerné parametre čelovky pri športe alebo pri pohybe v ťažkom teréne. V zimnom období sa zároveň akumulátory ukryté pod odevom alebo v batohu chránia pred mrazom.

Čelovka je prachotesná a vodeodolná podľa stupňa IP66, žiadna prietrž mračien ju nemôže ohroziť. Navyše je funkčná aj vo veľkom teplotnom rozmedzí, od -35 °C až po 45 °C. Telo je zhotovené zo zliatiny leteckého hliníka, jeho nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 2 metrov.

K príslušenstvu patria aj držiaky na upevnenie na prilbu. Svietidlo sa obzvlášť dobre uplatní v rôznych priemyselných prevádzkach, v stavebníctve, pri práci vo výškach alebo pri opravách elektrického vedenia. Svojim silným svetlom preklenie veľké vzdialenosti v horách, sprístupní temné jaskyne a bude verne sprevádzať pri náročných expedíciách. Hrdo zastane funkciu pomocníka záchranárov, členov horskej služby i speleológov. Dobre ju využijú skialpinisti, bežci na lyžiach, najmä vo vytrvalostných disciplínach, a tiež priaznivci mushingu, závodov psích záprahov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HP30R V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 219,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Vlajková loď čeloviek Fenix, HP30R V2.0, exceluje špičkovým výkonom a vynaliezavým ovládaním

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >