Trpasličia baterka Fenix E18R V2.0 prekvapivo zažiari ako svetlica

Nová verzia mini-baterky E18R dostala do výbavy modernejšiu diódu, vyšší výkon aj USB-C nabíjanie. Výsledkom je miniatúrne a zároveň „nadupané“ svietidlo na Every Day Carry, t.j. ideálne na každodenné nosenie. Nedosahuje dĺžku ani 7 cm, ale dokáže prekvapiť dosvitom 146 metrov aj oslnivým stroboskopom. Disponuje širokým rozpätím od úsporného módu až po turbo režim s krátkodobým výkonom 1200 lúmenov. Vďaka obojstrannej spone a veľmi malým rozmerom môže byť neustále po ruke.

Nabíjateľné vreckové svietidlo Fenix E18R V2.0 je vybavené špičkovou LED Luminus SST-40. Dokáže vyvinúť svetlo rôznej intenzity, napríklad len s hodnotou 1 lúmen, čo postačí na osvetlenie kľúčovej dierky i stanu. Tento režim nazývaný moonlight sa dá prirovnať svetluške, ktorá nijako neruší ostatné spiace osoby a má pri tom výdrž 200 hodín. Pri potrebe orientovať sa za zlej viditeľnosti či v náročnom teréne sa dá svetelný výkon vystupňovať až na extrémnych 1200 lúmenov. Tento režim je obmedzený ochranou proti prehriatiu nastavenou na 60 °C, pretože drobné rozmery svietidla nedovoľujú dlhodobé chladenie. Avšak v núdzovej situácii tak silné svetlo postačí aj krátkodobo.

Naviac je k dispozícii aj stroboskop, čo u malých vreckových či kľúčenkových bateriek nebýva bežné. V kritickej situácii či pri náhlom ohrození je možné použiť silné pulzujúce svetlo, ktoré dezorientuje útočníka alebo vyšle núdzový signál na veľkú vzdialenosť. Tento cenný člen povinnej každodennej výbavy sa zmestí kamkoľvek a váži len 56 gramov vrátane batérie.

Fenix E18R V2.0 za svoje miniatúrne rozmery vďačí u Fenixu už osvedčenému technickému zdokonaleniu. Špeciálny supertenký kolimátor s výškou iba 3 milimetre významne skracuje dĺžku svietidla a v súhre s diódou vysiela svetelný kužeľ až na vzdialenosť 146 metrov.

Li-ion akumulátor RCR123A/16340 s kapacitou 700 mAh je uspôsobený pre väčší vybíjací prúd, vďaka čomu dokáže zvládnuť vyšší prúdový odber tohto svietidla v najvyššom režime. Dá sa interne nabíjať cez moderný symetrický konektor USB-C, a to prostredníctvom akéhokoľvek USB zdroja, napr. notebooku, powerbanky či USB konektora v aute. Pri plnom vybití sa dobije za cca 80 minút. Alternatívne je možné použiť aj jednorazovú lítiovú batériu CR123A.

Aj keď model E18R pôsobí subtílne, vôbec nie je krehký. Telo svietidla je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka a povrch je upravený tvrdou anodizáciou III. typu. Odoláva teda pádom, nárazom aj povrchovému poškriabaniu. Baterka je vodotesná a prachotesná podľa štandardu IP68.

Miniatúrne svietidlo E18R V2.0 prekvapí i magnetickou koncovkou, čím rozšíri možnosti svojej služby majiteľovi. Pri práci ho stačí pripevniť na kapotu, kovovú zárubňu, teleso kúrenia či na čokoľvek železné a razom sa tým uvoľnia obe ruky. Vďaka obojstrannej kovovej spone sa jedným ťahom uvelebí v náprsnom vrecku či na šiltovke, kde nahradí čelovku. Alebo stojac na rovnom podklade nahradí sviečku. Nikdy nezaberie veľa miesta ani vo vrecku, ani v batohu a ani v kabelke. Kto by si na baterku pri odchode z domu nespomenul, môže ju nosiť ako prívesok na kľúčoch a bude mu k dispozícii vždy a všade. Pri večernej prechádzke so psom, pri neočakávanej poruche auta, pri hľadaní poistiek v tme alebo pri čítaní cestovného poriadku na nočnej zastávke. Je to ideálny darček pre vekovo aj profesijne široké spektrum užívateľov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné vreckové svietidlo E18R V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 56,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Trpasličia baterka Fenix E18R V2.0 prekvapivo zažiari ako svetlica

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >