Tretia verzia cyklosvetla Fenix BC21R nedovolí tme, aby vás spomalila

Nabíjateľné cyklosvetlo Fenix BC21R dokáže v novej podobe vyvinúť vyšší výkon 1200 lúmenov, zosilnelo vo výdrži a nárazuvzdornosti, o 8 mm skrátilo svoju dĺžku a oproti predošlej verzii dostalo odolnejšiu konštrukciu, s ktorou prekoná nielen prudký dážď, ale aj pád do potoka či do kaluže. Cyklisti tak dostávajú od značky Fenix stále dokonalejšie vybavenie, ktoré pamätá aj na náročnejšie jazdy po zotmení a vytrvalostné preteky.

Cyklistická baterka BC21R V3.0 je tentoraz vyzbrojená diódou Luminus SST-40. Vďaka nej môže dosiahnuť svetelný výkon 1200 lúmenov a dosvit 142 metrov. S touto Fenixkou na riadidlách sa môže každý jazdec odvážiť na nočné jazdy po neosvetlených a nerovných trasách. V najnižšom režime 50 lúmenov poskytuje výdrž 33 hodín, zvládne tak bez problémov svietiť niekoľko nocí. Podľa situácie sa dá výkon modifikovať v rozpätí 50 až 400 lúmenov, prípadne zapojiť spomínaný turbo režim, s ktorým krátkodobo prekleniete najnáročnejšie úseky, no pri dlhodobom použití je jeho výdrž regulovaná inteligentnou ochranou proti prehriatiu. K dispozícii je už tradične aj režim signálneho blikania.

Veľkou prednosťou cyklistických svetiel Fenix je špeciálne tvarovaná optika. Široký svetelný kužeľ vďaka nej pokryje väčšiu plochu ako bežné cyklosvetlá. Efektívne svieti do diaľky, no zároveň poskytuje periférne osvetlenie vozovky bezprostredne pred jazdcom.

Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 2600 mAh sa dá nabíjať priamo vo svietidle, a keďže nie je napevno vstavaný, je možné ho vymieňať. To má význam obzvlášť pri celonočných či viacdenných diaľkových pretekoch, kedy sa cyklista nemusí obmedzovať na zvolenom výkone, nakoľko sa priam ponúka možnosť rýchlej výmeny batérie. Vďaka modernému konektoru USB-C plné dobitie prebehne za 2 hodiny, pričom v režimoch Low a Med (50 a 150 lm) je možné svietiť aj počas nabíjania. Namiesto výmeny akumulátora teda stačí len zapojiť powerbanku a ide sa ďalej. Indikačná dióda, ktorá signalizuje stupeň nabitia akumulátora aj stav nabíjania, je ukrytá uprostred ovládacieho tlačidla.

Nová verzia BC21R má taktiež významne posilnenú odolnosť. Pri páde bicykla či samotného svietidla je optika a elektronika chránená telom z leteckého tvrdeného hliníka, opakované nárazy boli testované z výšky 1,5 metra. Čo sa týka odolnosti proti vode, verzia V3.0 nepodľahne nielen prudkým lejakom, ale keďže je plne vodotesná a prachotesná podľa štandardu IP68, neprepúšťa vodu ani 2 metre pod hladinou.

Montáž svietidla na riadidlá je jednoduchá a nevyžaduje náradie. Rýchloupínacím mechanizmom sa dá operatívne sňať z držiaka (napr. aby nezostala na odparkovanom bicykli a nehrozilo jej odcudzenie) a ľahko znovu pripevniť. Držiak s pogumovanou objímkou umožňuje pevné a bezpečné uchytenie na riadidlách s priemerom 22 – 32 mm. Smer svietenia je možné nastaviť do strán v rozsahu 30 °. Tvarovanie povrchu svietidla tiež uľahčuje montáž a taktiež napomáha chladeniu.

Nabíjateľné cyklosvetlo BC21R V3.0 má trojaké využitie. Neplní len funkciu predného svetla, po vysunutí z držiaku môže slúžiť ako veľmi výkonné ručné svietidlo, napr. pri nečakaných opravách bicykla či táborení. Po zakúpení držiaka Fenix ALD-08 sa dá upevniť na cyklistickú prilbu a posvietiť ako čelovka v zložitom či točitom teréne priamo do zákrut, a to ešte skôr, ako tam jazdec zahne riadidlami. Je spoľahlivým sprievodcom a pomocníkom pri večerných a nočných tréningoch, vytrvalostných pretekoch, ale napr. aj pri celoročnom dochádzaní do práce na dvoch kolesách.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjacie cyklosvetlo Fenix BC21R V3.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 74,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Tretia verzia cyklosvetla Fenix BC21R nedovolí tme, aby vás spomalila

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >