Taktické svietidlo Fenix TK22 TAC fascinuje pomerom dosvitu a výkonu

Novinka TK22 TAC patrí k najvýkonnejším ručným svietidlám Fenix z taktického modelového radu. Dosahuje svetelný tok 2800 lúmenov a dosvit úctyhodných 540 metrov. Svietidlo je možné pohotovo ovládať taktickým koncovým spínačom, pričom najsilnejší svetelný stupeň a stroboskop sú dostupné priamo. Je naviac vysoko odolné a tiež použiteľné na dlhej zbrani. Súhrou týchto vlastnosti je Fenix TK22TAC to pravé orechové pre ozbrojené zložky a lovcov, no nájde široké uplatnenie aj pri záchranných a pátracích akciách.

Na znamenitých parametroch tohto taktického svietidla sa obzvlášť podieľa výkonná a moderná LED Luminus SFT-70 a hladký reflektor, ktorý vytvára zaostrený svetelný kužeľ s veľmi širokým svetelným halo. Interná elektronika zaisťuje inteligentnú ochranu proti prehriatiu.

Ďalšou veľkou prednosťou tejto novinky je flexibilné využitie dvoch základných funkcií. Taktický mód umožňuje okamžitú aktiváciu stroboskopu a najvýkonnejšieho svetelného režimu 2800 lúmenov s maximálnym dosvitom. S týmto vybavením je možné rýchlo reagovať na náročné situácie a mať pohotovo po ruke nástroj signalizácie a prípadnej sebaobrany, keďže oslepujúci stroboskop s premenlivou frekvenciou predstavuje aj účinnú ochranu pri napadnutí.

Služobný mód je zase koncipovaný na bežnejšie použitie a na praktickejšiu modifikáciu svetelného výkonu. Disponuje napr. úsporným Eco režimom 30 lúmenov, ktorý má výdrž takmer 50 hodín. Podľa svetelných a terénnych podmienok je v tomto móde možné zvoliť ďalšie režimy 150, 350 a 1000 lúmenov aj stroboskop.

Otočný prepínač módov ponúka aj tretiu polohu, v ktorej je možné svietidlo uzamknúť nielen proti nežiaducemu zapnutiu, ale dá sa tak zafixovať zapnutie toho svetelného režimu, ktorý je zvolený.

Ako napájací zdroj slúži pribalený Li-ion akumulátor s vysokou kapacitou 5000 mAh. Je vybavený vlastným USB-C konektorom a indikačnou kontrolkou, takže priloženým USB káblom sa dá nabíjať napr. z počítača, powerbanky či akoukoľvek nabíjačkou na mobilný telefón. Prípadne aj nabíjačkou, ktorá je prispôsobená rozmerom tohto akumulátora, napr. Fenix ARE-A2 alebo ARE-A4.

Odolnosť a takmer obojživelnosť tohto taktického svietidla sa pokojne pomeria s armádnou obrnenou technikou. Telo svietidla, zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka, sa nepoškodí pádom z 1 metra. Povrch, opracovaný tvrdou anodizáciou III. typu, odoláva poškriabaniu a oderu. Reflektor chráni tvrdená, ultra čistá sklenená šošovka. Okrem toho je svietidlo prachotesné a tiež vodotesné podľa štandardu IP68, čo bolo otestované v hĺbke 2 metre pod vodou po dobu 30 minút.

Pre praktické použitie má užitočný význam taktický koncový spínač. Ľahko sa ovláda v rukaviciach a okrem zapnutia svetla a prepínania režimov umožňuje jeho prostým pridržaním rýchlejšie, operatívne rozsvietiť a tiež okamžite zhasnúť. Ryhovaný povrch rukoväte zasa pamätá na náročnejšie podmienky a zabraňuje ľahkému vykĺznutiu z ruky či rukavice. Kovová spona slúži k ľahkému a pevnému zaveseniu svietidla na opasok či upevneniu vo vrecku.

Taktické svietidlo TK22 TAC je kompatibilné s viacerými doplnkami, ktoré podporujú jej ďalšie využitie v ozbrojených zložkách. Policajti ju môžu skombinovať s červeným dopravným kužeľom AOT-L. Vďaka palcovému priemeru tela je svietidlo použiteľné na dlhej zbrani, poľovníci si k nej môžu prikúpiť káblový spínač AER-05 a niekoľko typov montáží. Farebné filtre ocení pri signalizácii armáda, no svoj význam majú aj pre lovcov. Extrémní svetelný výkon tejto neveľkej baterky je porovnateľný s vyhľadávacími svietidlami, a môže preto preukázať cenné služby aj záchranárom a ostrahám.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické svietidlo Fenix TK22 TAC je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Taktické svietidlo Fenix TK22 TAC fascinuje pomerom dosvitu a výkonu

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >