Taktická a poľovnícka legenda Fenix TK20R sa vracia na výslnie vo vylepšenej verzi V2.0

Zdokonalená verzia svietidla Fenix TK20R spája všetky cenné vlastnosti taktických svietidiel – je odolná, pohotovo ovládateľná, použiteľná na dlhej zbrani. Navyše strojnásobila svetelný výkon svojej predchodkyne, predĺžila dosvit, má vyššiu kapacitu akumulátora a dokonalejší nabíjací konektor. Je vybavená nielen koncovým spínačom, ale aj priamou aktiváciou stroboskopu. Predstavuje jasné eso vo výzbroji polície a armády, no nedá sa zahanbiť ani v poľovníctve.

Taktické nabíjateľné svietidlo Fenix TK20R V2.0 disponuje novou, špičkovou diódou Luminus SFT-70 a parabolickým hliníkovým reflektorom. Výsledkom tejto kombinácie je mimoriadne silný svetelný tok, ktorý dosahuje až 3000 lúmenov, a dosvit 475 metrov. Svetlo sa koncentruje do stredu kužeľa a plynulo rozptyľuje do šírky. Podľa situácie je možné využiť šesť svetelných režimov vrátane úsporného stupňa 30 lúmenov s výdržou 48 hodín. Interná elektronika zabezpečuje konštantnú reguláciu výkonu a taktiež ochranu proti prehriatiu.

Vo svietidlách Fenix sa už udomácnili rozmernejšie Li-ion akumulátory 21700 s vysokou kapacitou 5000 mAh. Aj nový taktický model je napájaný týmto zdrojom, ktorý sa dá nielen interne dobíjať, ale vyznačuje sa aj vyšším nabíjacím prúdom a prúdovým odberom. V spojení s moderným konektorom USB-C sa doba jeho nabíjania ešte skrátila. Navyše je konektor rafinovane ukrytý pod skrutkovacou maticou, ktorá ho chráni proti vode a nečistotám. Rovnakým spôsobom je maskovaná tiež indikačná dióda, ktorá informuje o stave nabitia akumulátora, príp. o priebehu jeho nabíjania.

Všetky zdokonalené komponenty a elektroniku kryje nárazuvzdorný a vodotesný pancier. Telo svietidla je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka, pričom jeho povrch sa upravuje tvrdou anodizáciou III. typu. Reflektor chráni tvrdená ultra čistá šošovka s antireflexným povrchom. Preto svietidlo ustojí pády z výšky cca 1,5 metra a jej povrch sa len tak ľahko nepoškriabe. Neprenikne do neho ani voda, čo na základe testu v hĺbke 2 metrov po dobu 30 minút dokazuje štandard IP68.

Obzvlášť veľký význam pre taktické využitie má koncový duálny spínač, ktorý umožňuje ovládanie v rukaviciach. Väčšie tlačidlo slúži na zapínanie a vypínanie reflektora a jeho krátkym stlačením je možné veľmi rýchlo rozsvietiť aj zhasnúť. To má zvláštny význam v situáciách, kde je potrebné svetlo utajiť. Menšie tlačidlo slúži pri zapnutom svetle na prepínanie režimov, ale pri vypnutom svietidle je možné s ním okamžite aktivovať stroboskop. Ide o významný nástroj signalizácie aj sebaobrany; stroboskop s hodnotou 3000 lúmenov as premenlivou frekvenciou môže dezorientovať nebezpečného útočníka.

Nová verzia svietidla TK20R má k dispozícii aj ďalšie osvedčené doplnky. Patrí k nim úderný ráfik okolo reflektora, ktorý slúži na rozbíjanie skla, príp. k sebaobrane. Ďalej kovová snímateľná spona, ktorá umožňuje bezpečné a jednoduché upevnenie na odev a tiež zabraňuje skotúľaniu svietidla na šikmom povrchu. Vďaka ryhovanému povrchu zasa baterka nevykĺzne ani v rukaviciach.

Toto svietidlo s palcovým priemerom je možné upevniť na dlhú zbraň. K tomuto použitiu je možné zaobstarať niekoľko druhov kompatibilných montáží a káblový spínač pre pohodlné a pohotové ovládanie. Na tlmenie spätných rázov je akumulátor chránený dvoma pružinami. Túto novinku od Fenixu teda uvítajú aj lovci, prípadne priaznivci paintballu, airsoftu a športovej streľby. Vďaka svojim taktickým vlastnostiam a odolnosti v teréne však svietidlo obzvlášť obohatí vybavenie ozbrojených zložiek – polície a armády. Dá sa dobre použiť aj ako vyhľadávacie a strážne svietidlo.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické nabíjateľné svietidlo Fenix TK20R V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 129,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Taktická a poľovnícka legenda Fenix TK20R sa vracia na výslnie vo vylepšenej verzi V2.0

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >