Taktická novinka Fenix TK16 V2.0 je ideálna na službu v ozbrojených zložkách i drsnej prírode

Nová verzia taktického svietidla TK16 disponuje modernou diódou, vysokokapacitným nabíjacím akumulátorom a špičkovou odolnosťou proti vlhku a nárazom. Pri svojom vysokom výkone 3100 lúmenov a dosvite 380 má zároveň kompaktné rozmery, ktoré okrem iného umožňujú použitie na dlhej zbrani. Možno u nej pohotovo zapnúť stroboskop a jej úderný ráfik je posilnený tromi volfrámovými hrotmi. Svojimi schopnosťami obohatí vybavenie polície, armády, dá sa využiť pri airsofte, pri strážení objektov i v poľovníctve.

Výkonná dióda Luminus SST-70 s vysokou účinnosťou, parabolický hliníkový reflektor a modernejší akumulátor 21700 robí z taktického svietidla Fenix TK16 V2.0 supersvietidlo, ktoré strojnásobilo svetelný tok predošlej verzie a tiež ju značne prekonáva v dosvite. Pri použití Eco-režimu 30 lúmenov je naviac možné dosiahnuť výdrž viac ako 43 hodín. Svetelný výkon sa dá vystupňovať až na 3100 lúmenov a dosvit na 380 metrov. Fenomenálne hodnoty turbo režimu poskytuje aj stroboskop s premenlivou frekvenciou.

Li-ion akumulátor 21700 je okrem ochrannej elektroniky vybavený aj novším a rýchlejším nabíjacím konektorom USB-C. Priloženým káblom ho môžeme nabíjať z USB zariadenia, napr. z počítača či powerbanky, bez použitia nabíjačky. Na plusovom póle má aj kontrolku nabíjania.

Výrobca využil na napájanie zdokonalený vysokokapacitný 5000mAh akumulátor bez toho, aby sa väčšie rozmery tejto batérie nejako prejavili na rozmeroch svietidla. Jej dĺžka 14,3 cm je kratšia ako u bežných taktických svietidiel a okrem nosenia na opasku sa zmestí aj do vrecka. Jej palcový priemer (2,54 cm) umožňuje montáž na dlhú zbraň, a to loveckú aj armádnu.

Telo svietidla zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka odoláva pádom a nárazom (testované z 1 metra) a jeho povrch opracovaný tvrdou anodizáciou III typu sa len tak ľahko nepoškriabe. S vodotesnosťou a prachotesnosťou dosahujúcou štandard IP68 sa nezľakne ani náročných terénnych podmienok. Svietidlo je tiež schopné fungovať v širokom teplotnom rozmedzí (-35 °C až 45 °C).

Oceľový ráfik s tromi volfrámovými hrotmi na okraji reflektora bude vždy pripravený v pohotovosti na rozbíjanie skla v krízových situáciách, napr. pri vyslobodzovaní z horiacich budov alebo áut. Môže sa tiež stať účinnou zbraňou pri sebaobrane. To platí aj o stroboskope, ktorý slúži nielen na núdzovú signalizáciu, ale aj na dezorientáciu útočníka.

Znamenité taktické kvality svietidla Fenix TK16 V2.0. završuje koncový duálny spínač. S ním je možné jednoduché a rýchle ovládanie jednou rukou, a to aj v rukavici. Dá sa nielen rýchlo rozsvietiť, ale aj pohotovo prepínať medzi režimami či priamo aktivovať stroboskop.

Svietidlo je možné doplniť príslušenstvom, ktoré ešte viac rozširuje jeho univerzálne využitie. Policajti uvítajú ako doplnok dopravný kužeľ Fenix AOT-M. Lovci a vojaci ju môžu upevniť na zbraň niekoľkými druhmi montáží a pri streľbe ju ovládať káblovým spínačom AER-05. Odolnosť voči spätným rázom pri streľbe je tu navyše zdokonalená použitím dvoch pružín. Kombináciu silného svetla a úderného ráfiku ocenia záchranári a strážnici. Turisti si s ňou posvietia do diaľky a pri stanovaní môžu jej svetlo zjemniť difuzérom AOD-M. A na záver, svietidlo je možné držiakom Fenix ALB-10 upevniť na riadidlá bicykla.

Nová verzia TK16 je teda posilou najmä v profesionálnej sfére. A ako posila bol práve tento model vybraný a poslaný na pomoc Ukrajine, kde práve teraz vnášajú svetlo do tmy stovky jej exemplárov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické svietidlo Fenix TK16 V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Taktická novinka Fenix TK16 V2.0 je ideálna na službu v ozbrojených zložkách i drsnej prírode

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >