S nabíjateľným svietidlom Fenix BC26R cyklistom slnko nezapadá

Fenix začína novú cyklistickú sezónu svietidlom, ktoré jazdcov podporí výborným výkonom (1600 lm) i dosvitom (169 m). Oproti predošlým modelom tohto radu má vyšší stupeň vodotesnosti, nový kompaktný dizajn, rýchlejší USB-C konektor pre dobíjanie, ale hlavne do tejto kategórie privádza vysokokapacitný akumulátor, vďaka ktorému dosahuje väčšiu výdrž. Nadväzuje na ďalšie štandardné kvality cyklosvetiel Fenixu, ako je široké periférne osvetlenie vozovky, kompatibilita s väčšinou riadidiel i použiteľnosť v podobe ručného svietidla.

Základom nabíjateľného cyklistického svietidla Fenix BC26R je výkonná dióda Luminus SST-40, ktorej svetlo v odtieni dennej bielej (5500 – 6500 K) reflektor rozptyľuje v širokom uhle 100°. Špeciálne tvarovaná optika umožňuje osvetlenie širokého priestoru pred jazdcom aj po stranách, čím predbehne bežné cyklosvetlá. Dosvit plynulého svetelného kužeľa je možné podľa potrieb vystupňovať až na 169 metrov.

Za zníženej viditeľnosti možno voliť medzi štyrmi režimami svetelného výkonu až do výšky 1600 lúmenov. K dispozícii je aj signálne blikanie. V podmienkach, kde postačí stupeň Low s 50 lúmenmi, dosahuje výdrž 65 hodín.

Súčasťou predávaného balenia je nabíjací Li-ion akumulátor 21700 s enormnou kapacitou 5000 mAh. Dobíja sa konektorom USB-C, ktorý podporuje vyšší napájací prúd. Úplne vybitý akumulátor je možné nabiť za cca 4 hodiny. Aj počas nabíjania je možné svietidlo používať a to na najnižší výkonnostný režim 50 lúmenov. Stupeň nabitia signalizuje indikačná LED v ovládacom tlačidle aj pri zapnutom svietidle, takže cyklista má prehľad o stave akumulátora kedykoľvek počas jazdy.

Držiak svietidla sa dá upevniť rýchloupínacím mechanizmom na riadidlá s priemerom 22 až 32 milimetrov. Pogumovaná konštrukcia jeho objímky umožňuje pevné a bezpečné uchytenie, práve tak aj jednoduché nastavenie smeru svietenia. Svietidlo je možné tiež operatívne demontovať, aby napríklad pri táborení poslúžilo ako ručné svetlo.

Telo svietidla je zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka, jeho nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 1,5 metra. Zatiaľ čo iné cyklistické modely Fenixu pamätajú predovšetkým na jazdu za prudkého dažďa, model BC26R je plne vodotesný a prachotesný podľa štandardu IP68, odoláva vode aj 2 metre pod hladinou po dobu 30 minút.

Ako doplnok je možné dokúpiť držiak Fenix ALD-08, ktorý slúži na pripevnenie na cyklistickú prilbu alebo na ploché aero riadidlá. S redukciou ALF-18 sa dá na napájanie núdzovo použiť aj Li-on akumulátor 18650.

Fenix BC26R poslúži všetkým, ktorí šliapu do pedálov aj po západe slnka. Sprevádza ich pri večernom tréningu, je ich dobrým parťákom na vytrvalostných pretekoch, neopustí ich ani pri celoročnom dochádzaní do práce, kedy sa denného svetla často nedostáva.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné cyklosvetlo Fenix BC26R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 89,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - S nabíjateľným svietidlom Fenix BC26R cyklistom slnko nezapadá

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >