Nabíjateľné vreckové svietidlo Fenix PD25R sa ukryje v dlani i vyšle žiaru ako blesk

V EDC novinke Fenix PD25R sa tentokrát zhmotnila výnimočná kombinácia minimálnych rozmerov s taktickým koncovým spínačom. Je tak nielen malá a ľahká, ale aj dobre ovládateľná. Tradičná nárazuvzdornosť a vodotesnosť svietidiel Fenix je tu zdokonalená novším typom krytia nabíjacieho konektora. Táto vrecková baterka je stvorená na každodenné nosenie a svojmu majiteľovi poskytne zdroj svetla o sile až 800 lúmenov s prípadnou výdržou úctyhodných 70 hodín.

Malá príručná baterka nám mnohokrát postačí na to, aby sme si v šere odomkli dvere. Niekedy sa ale potrebujeme zorientovať vo väčšom priestore či v neprehľadnom teréne, na čo je potrebná už vyššia intenzita svetla. Tú umožní dióda Luminus SST-20 a ďalšie elektronické vybavenie tohto modelu. V nízkom Eco režime tlmené svetlo 5 lúmenov vydrží 70 hodín, no svetelný výkon možno zosilňovať v ďalších štyroch stupňoch až na 800 lúmenov s dosvitom 250 metrov. K výbave patrí aj oslepujúci stroboskop, ktorý má sebaobranný význam pri nečakanom ohrození, no poslúži i na vyslanie núdzového signálu.

Napájanie zabezpečuje pribalený dobíjací Li-ion akumulátor RCR123A s kapacitou 700 mAh. Dobíja sa priamo vo svietidle cez moderný USB-C konektor, ktorý v tomto prípade nie je chránený gumovou krytkou, ale skrutkovacou maticou. Tým je dokonale krytý pred vodou i nečistotami. Akumulátor je možné vybrať a núdzovo nahradiť jednorazovou lítiovou batériou CR123A, s ktorou síce nedosiahne maximálny svetlený tok, ale má dobrú výdrž a najmä odolnosť pri nízkych teplotách.

Digitálna regulácia udržuje konštantný jas, pričom svetelný výkon sa znižuje v postupných krokoch až podľa vybíjania batérie. Svietidlo samozrejme disponuje i inteligentnou ochranou proti prehriatiu.

Telo svietidla je vyrobené z leteckého hliníka, dobre odoláva pádom, nárazom aj poškriabaniu povrchu. Je i prachotesné a jeho vodotesnosť bola testovaná 2 metre pod hladinou po dobu 30 minút, čím získalo štandard IP68.

Veľmi užitočný je taktický koncový spínač. Je možné ním svietidlo nielen zapnúť, ale aj pohotovo rozsvietiť a zhasnúť jednoduchým stlačením. Vďaka nemu sa aj tak malá baterka dá s istotou ovládať v rukaviciach. Na prepínanie režimov slúži bočné tlačidlo vybavené indikačnou diódou, ktorá pri zapnutí signalizuje stav nabitia akumulátora, prípadne počas nabíjania jeho priebeh.

Obojstranná spona umožňuje zaistenie svietidla vo vrecku, zavesenie na popruh, na opasok a dokonca i na šiltovku. V príslušenstve je tiež šnúrka na zápästie a po zakúpení popruhu či držiaka BikeBlock sa dá PD25R používať aj ako čelovka alebo cyklistické svietidlo na prilbe. To všetko vďaka jej rozmerom – necelých 10 cm dĺžky, 2,4 cm priemeru a nízkej hmotnosti 78 gramov vrátane akumulátora. Povrchová úprava zabraňuje vykĺznutiu z ruky a tiež napomáha chladeniu.

Pri turistike môže byť vhodným doplnkom difuzér AOD-S pre rozptýlené osvetlenie interiéru alebo stanu, policajti zasa ocenia kompatibilitu s dopravným kužeľom AOT-S. Avšak táto EDC (Every Day Carry) nabíjateľná baterka, vhodná na každodenné nosenie, poslúži i na bežné použitie pri práci, športe i cestovaní.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Vreckové nabíjateľné svietidlo Fenix PD25R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 64,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľné vreckové svietidlo Fenix PD25R sa ukryje v dlani i vyšle žiaru ako blesk

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >