Vyhľadávacím svietidlám Fenix odteraz kraľuje novinka LR50R

Nové vyhľadávacie svietidlo Fenix LR50R dosahuje famózny svetelný výkon 12 000 lúmenov a v kombinácii s bezmála kilometrovým dosvitom sa stáva skutočnou jednotkou Fenixu. Vďaka možnosti dobíjania cez štandardizovaný USB-C konektor a tiež pre svoju výnimočnú odolnosť bude svietidlo užitočným pomocníkom policajtov, záchranárov, vojakov, pracovníkov ostrahy a jednoznačne aj všetkých ostatných, ktorí požadujú nekompromisný výkon.

Srdcom tohto svetelného dela sú štyri LED Luminus SST-70, ktoré dosvietia v najvyššom svetelnom režime až do vzdialenosti 950 metrov. Sú napájané z interného vysokoproudového Li-ion akumulátora s kapacitou 57,6 Wh, ktorý možno použiť aj ako powerbanku a nabiť z neho napríklad mobil, GPS alebo fotoaparát. Svietidlo podporuje rýchle nabíjanie využívajúce protokoly QC3.0 a QC2.0. V prípade núdze na prevádzku postačia aj 1 až 4 samostatné Li-ion akumulátory typu 21700, s nimi však nebudú dostupné najvyššej režimy.

Jednoduché ovládanie zabezpečujú dva spínače, ktoré sú ergonomicky umiestnené na boku svietidla. Jedným sa ovláda 6 režimov stáleho svietenia odstupňovaných od 50 do 12 000 lúmenov. Najnižší režim s výdržou až 58 hodín sa hodí do vnútorných priestorov alebo do situácii, kedy je potrebné šetriť energiu v akumulátoroch. Najvyšší výkon zasa vďaka skvelému rozhľadu na veľké vzdialenosti poslúži pri pátracích operáciách či strážení rozľahlých areálov a to po dobu viac ako 100 minút. Druhým z tlačidiel sa potom ovládajú zábleskové režimy – stroboskop s intenzitou 6000 lúmenov, ktorý môže poslúžiť k dezorientácii a pri spacifikovaní podozrivého, a signál SOS, ktorý je určený na signalizáciu pri záchranných operáciách.

Elektronika je navrhnutá tak, aby udržala konštantný, jas aj pri postupnom vybíjaní akumulátora. O jeho stave informujú indikačné LED nad tlačidlami, ktoré sa aktivujú krátkym stlačením ktoréhokoľvek tlačidla vypnutej baterky. Svietidlo disponuje aj pamäťovým obvodom a zapne sa vždy v poslednom nastavenom režime. Novinkou u tohoto modelu je bezpečnostný senzor, ktorý automaticky zníži výkon diód na 50 lúmenov, keď sa reflektor priblíži k ľubovoľnému objektu na menej ako 6 – 8 centimetrov, čím zabráni oslneniu odrazeným svetlom.

Aj napriek svojim jedinečným parametrom si novinka z LR (long range) série, série vysoko výkonných svietidiel s ďalekým dosvitom, uchováva prekvapivo kompaktné rozmery. Dĺžka dosahuje len 16,3 centimetra a hmotnosť vrátane akumulátora činí 980 gramov. Ryhovaný povrch tela, ktoré je šírkou 6 centimetrov užšie ako mobil, nepreklzáva v ruke ani v rukavici. Ako materiál použitý letecký tvrdený hliník a povrchová úprava tvrdou anodizáciou zaručujú, že svietidlu na funkčnosti neuškodia bežné pády z 1 metra. Podľa štandardu IP68 aj tiež prachotesné a neprenikne do neho voda ani v 2 metrovej hĺbke.

S takou odolnosťou, neobyčajne výkonným svetlom a s rozmermi podobnými ručným svetlám je LR50R predurčená stať sa cenným pomocníkom nielen záchranných a ozbrojených zložiek z radov profesionálov, ale aj parťákom napríklad jachtárov či speleológov, ktorí v extrémnych podmienkach takisto požadujú svietidlo, na ktorú sa môžu úplne spoľahnúť.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Vyhľadávacie svietidlo LR50R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 319,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Vyhľadávacím svietidlám Fenix odteraz kraľuje novinka LR50R
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >