Svietidlo Fenix PD35 V3.0 je všestranným pomocníkom policajtov, vojakov i lovcov

Séria PD svietidiel Fenix vyniká kombináciou znamenitých svetelných parametrov s vreckovými rozmermi. Taká je aj tretia generácia modelu PD35, ktorá vystupňovala svetelný výkon na 1700 lúmenov a dosvit predĺžila na 357 metrov. Dá sa operatívne ovládať koncovým spínačom a do terénu je vyzbrojená nadštandardnou nárazuvzdornosťou a vodotesnosťou. Preukáže cenné služby každému, kto potrebuje silnú, spoľahlivú a zároveň ľahkú baterku, ktorej dĺžka nepresahuje veľkosť guličkového pera. Vďaka svojim taktickým vlastnostiam obohatí výzbroj armády i polície a keďže sa dá namontovať aj na dlhú zbraň, ocenia ho aj lovci či priaznivci airsoftu.

Zdrojom zvýšeného výkonu a dosvitu je nový typ diódy SFT-40 od amerického výrobcu Luminus. Hladký parabolický reflektor vysiela zaostrený svetelný kužeľ so svetlom koncentrovaným do stredu a s miernym plynulým svetelným okrajom. Elektronika svietidla disponuje konštantnou reguláciou, ktorá zaručuje stabilný svetelný výkon aj pri pozvoľnom vybíjaní batérie.

Napájanie zaisťuje moderný lítium-iónový akumulátor 18650 s kapacitou 2600 mAh, ktorý je vybavený vlastným micro-USB konektorom. Možno ho teda dobíjať nielen v nabíjačke, ale pomocou pribaleného USB kábla napríklad z počítača či powerbanky. V prípade potreby sa dá nahradiť dvoma jednorazovými lítiovými batériami CR123A, ktoré sa používajú napr. pri extrémne nízkych teplotách alebo pri bojovom nasadení.

Telo svietidla je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka a povrch je upravený tvrdou anodizáciou III. typu. Hneď tak nejaký náraz preto baterke neuškodí a tiež sa len tak ľahko nepoškriabe pri používaní. Aj keď spadne do vody, môže svietiť ďalej, jej vodotesnosť je testovaná 2 metre pod hladinou po dobu 30 minút a zodpovedá, rovnako ako jej prachotesnosť, stupňu IP68.

Svietidlo Fenix PD35 V3.0 je vybavené oceľovou snímateľnou sponou, a tak je možné zavesiť si ho napr. do vrecko, vďaka čomu určite nechtiac nevypadne. Bočné tlačidlo, ktorým sa prepínajú svetelné režimy, je zároveň indikátorom, farebnými diódami informuje o stave nabitia akumulátora.

Nová verzia modelu PD35 je obzvlášť prínosná pre ozbrojené zložky. Dĺžka 13,4 cm a najmä priemer svietidla 2,3 cm umožňuje ľahké upevnenie na dlhú zbraň. Strelci v noci uvítajú nielen úzky smerový kužeľ svetla, ale aj voliteľný káblový spínač Fenix AER-02, ktorým sa svetlo na zbrani pohodlne diaľkovo obsluhuje.

Taktickým koncovým spínačom sa dá svietidlo dobre ovládať aj v rukaviciach. Svetlo sa tak okamžite zapne, vypne, prípadne len krátko rozsvieti stlačením. Aj vďaka ryhovaniu na povrchu svietidlo při úchope v rukaviciach nevykĺzne. Pre ľahšie nosenie je okrem spony s modelom dodávané aj puzdro na opasok.

Stroboskop so svetelnou silou 1700 lúmenov a premenlivou frekvenciou pomáha najmä policajtom, pretože s ním možno spacifikovať nebezpečného útočníka. Táto funkcia dá tiež využiť na núdzovú signalizáciu. Medzi ďalšími piatimi režimami svietenia má veľký význam nielen turbo s mohutným svetelným tokom a dosvitom, ale aj úsporný ekorežim, ktorý s iba 5 lúmenmi poslúži v situáciách, kedy je potrebné svetlo maximálne utajiť, teda napr. pri vojenských a policajných akciách. Navyše dosahuje výdrž takmer 10 dní nepretržitej prevádzky.

Za povšimnutie stoja aj ďalšie doplnky, ktoré je možné dokúpiť a užitočnosť svietidla tým ešte umocniť: s dopravným kužeľom AOT-S sa stáva cenným nástrojom pre dopravnú políciu, farebné filtre predstavujú ďalšiu pomôcku pre lov a signalizáciu, difuzér AOD-S zase priaznivo rozptýli a zmierni svetlo reflektora v miestnosti či v stane, neveľká hmotnosť svietidla s akumulátorom 134 g nahráva použitiu na cyklistickej prilbe za pomoci BikeBlocku a samozrejme aj na riadidlách bicykla s držiakom Fenix ALB-10. Dá sa teda využiť aj pri športe a pre jej silný výkon a malé rozmery po nej siahne širšie spektrum užívateľov pri práci a v prírode.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Vreckové svietidlo PD35 V3.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 79,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Svietidlo Fenix PD35 V3.0 je všestranným pomocníkom policajtov, vojakov i lovcov
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >