S univerzálnym svietidlom WT16R bude každá práca v noci hračkou

Dva rozdielne reflektory v odolnom tele robia z tohto svetla ideálneho pomocníka pre remeselníkov, pracovníkov v priemyselných odvetviach ale aj ostatných, ktorí potrebujú pri manuálnej činnosti výkonné svetlo. Dobre poslúži aj v domácej dielni alebo na záhrade. Pomocou pevnej spony sa dá pripnúť na opasok alebo dvomi silnými magnetmi ho možno ľahko uchytiť na čokoľvek železné. Variabilite sa teda medze nekladú a široké svetlo, ktoré ponúka bočný reflektor, určite nájde uplatnenie nielen pri práci, ale napríklad aj ako lampáš pri kempovaní.

V diaľkovom reflektore sú použité dve vysoko výkonné LED Cree XP-E2, ktoré dokážu vyslať svetlo o sile300 lúmenov až do vzdialenosti 115 metrov, čo sa zíde napríklad pri osvetlení temných kútov hál či budov. Nižší režim 100 lúmenov ideálne osvetlí pracovnú plochu a 30 lúmenov postačí k akejkoľvek bežnej práci alebo aj na turistiku. V tejto intenzite vydrží svietiť až 30 hodín. WT16R dosahuje tieto parametre vďaka zabudovanému Li-pol akumulátoru 3,7 V s kapacitou 2000 mAh, ktorý sa nabíja priamo vo svietidle pomocou kábla s USB-C konektorom. Ako nabíjací zdroj je možné využiť napríklad počítač, powerbanku, USB adaptér v aute alebo USB adaptér do elektrickej siete, kedy sa energia doplní za necelé 2 hodiny.

Unikátnou prednosťou tohto modelu je reflektor umiestnený na boku svietidla, ktorý tiež disponuje tromi svetelnými režimami. Veľmi široký svetelný kužeľ s rovnomernou intenzitou svetla je zásluhou difúzneho panela s niekoľkými COB LED. Najvyšší z jeho režimov s hodnotou 300 lúmenov ožiari priestor do vzdialenosti 23 metrov. Takto plynulé svetlo je ideálne na jemnú manuálnu činnosť na pracovisku alebo v domácej dielni. Pripnutá magnetom k železnému povrchu dobre poslúži aj na osvetlenie širokého pracovného priestoru. V režime 100 lúmenov vydrží svietiť nepretržite viac než 9 hodín. Dokončenie rozrobenej práce po zotmení, nočné osvetlenie táboriska alebo rybárskeho stanovišťa nebude teda žiadnou prekážkou. Naviac tento reflektor môžete prepnúť aj do režimu blikajúceho svetla s teplejším odtieňom. Ponúka sa tak napríklad použitie pre výstrahu či ohraničenie priestoru.

Fenix WT16R sa jednoducho ovláda jedným tlačidlom. Pri ňom je umiestnená aj farebná dióda, ktorá umožní počas používania skontrolovať aktuálny stav batérie a zároveň slúži aj ako indikácia priebehu nabíjania. Dôležitá a praktická je funkcia ochrany proti prehriatiu. Pri dlhodobom svietení v najvyšších režimoch môže dojsť k zahrievaniu, preto akonáhle svietidlo dosiahne prevádzkovú teplotu vyššiu ako 65 °C, začne postupne znižovať výkon, kým sa teplota neustáli. Po ochladení sa výkon opäť zvýši.

U pracovného svetla sa predpokladá, že bude fungovať aj v obtiažnejších vnútorných i vonkajších podmienkach. Samozrejmosťou teda je, že na jej funkčnosť nemá vplyv prašné prostredie, odolá bežným pádom z 1 metra a je tiež vodoodělná podľa normy IP66. Prednosťou je aj nízka váha iba 129 gramov a príjemné rozmery, u ktorých dĺžka nepresahuje 13 centimetrov. Ak sa k uchyteniu nevyužijú magnety alebo spona, drží sa veľmi dobre aj v ruke.

Ak hľadáte medzi svetlami odolného, praktického a výkonného pomocníka, ktorý aj pri absencii elektriny dobre osvieti potrebné miesto, je Fenix WT16R tou pravou voľbou.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné pracovné svietidlo Fenix WT16R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 64,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - S univerzálnym svietidlom WT16R bude každá práca v noci hračkou
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >