Nová generácia modelu Fenix HP25R vyniká obdivuhodným dosvitom aj výkonom

Pod značkou Fenix sa predstavuje nová verzia obľúbenej nabíjateľnej čelovky HP25R. Výrobca ju vynovil modernejšími diódami a akumulátorom s oveľa väčšou kapacitou. Dosiahol tak zosilnenie svetelného výkonu z 1000 na 1600 lúmenov, dosvit sa zvýšil bezmála o 100 metrov a výdrž sa viac ako zdvojnásobila. Verzia V2.0 využíva tri reflektory, ktoré sa dajú samostatne ovládať, no používať sa môžu aj spoločne. Na dobíjanie slúži dokonalejší konektor USB-C. „Malý priateľ do tmy“ HP25R sa dá využiť profesionálne, ale aj počas pobytu v prírode, za noci v neznámej krajine aj pri neskorom návrate domov.

Nabíjateľnou čelovkou Fenix HP25R V2.0 je možné či už osvetliť cieľ vo veľkej diaľke, ale aj orientovať sa so širším kužeľom svetla v bezprostrednom okolí, prípadne použiť červené svetlo. Diaľkový reflektor je vybavený diódou Luminus SST-40, ktorá vyžaruje svetlo s denným bielym odtieňom a jeho intenzita sa dá vyladiť v piatich stupňoch od 50 do 1600 lúmenov. Dosvieti až na vzdialenosť 290 metrov, čo predstavuje najlepší dosvit medzi čelovkami od Fenixu. Široký reflektor v sebe skrýva LED Cree XP-G3 S4. Pracuje v troch režimoch, z ktorých ten základný, 5 lúmenov, dosahuje výdrž viac ako dva týždne nepretržitého svietenia. Jeho neutrálny biely odtieň svetla vernejšie a kontrastnejšie vykresľuje farby v nočnom teréne. Tretím „okom“ je v novej verzii reflektor osadený červenou diódou Everlight 2835. Decentné červené svetlo, na rozdiel od toho bieleho, nenarušuje adaptáciu očí na tmu. Navyše ponúka aj variant núdzového blikania SOS, ktoré môže bez prestania fungovať dokonca celý mesiac.

Elektronika svietidla disponuje funkciou predĺženej výdrže. Znižuje výkon v postupných krokoch, aby vo všetkých režimoch bolo možné svietiť čo najdlhšie. To nadobúda význam obzvlášť pri pobyte v prírode, kedy často nemožno batériu dobíjať.

Akonáhle je však k dispozícii powerbanka, prístup k sieti či k adaptéru v aute, je možné zdroj energie naplno „dotankovať“ pomocou priloženého USB kábla. Čelovku napája li-ion akumulátor typu 21700 s vysokou kapacitou až 5000 mAh. Pomocou konektora USB-C je možné ho nabiť za cca 4 hodiny. Akumulátor je uložený v externom puzdre, ktoré si používateľ upevní na zátylok. So svietidlom na čele tak vznikne dobre vyvážený celok spojený čelným a temenným popruhom.

Čelovka odoláva prudkému dažďu, jej vodeodolnosť a prachotesnosť dosahuje stupeň IP66. Telo je zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka a odolných plastov, jeho nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 2 metrov, čím tiež prekonáva predošlú verziu. K ďalším výhodám svietidla patrí pamäť, vďaka ktorej sa vždy rozsvieti v naposledy použitom režime, ďalej indikačná dióda, ktorá informuje o stave nabitia batérie a tiež možnosť uzamknutia tlačidiel, aby sa predišlo nechcenému zapnutiu vo vrecku či v batožine.

Čelovka HP25R V2.0 obohatí výbavu všetkých, ktorí pracujú či cestujú v náročných terénnych a klimatických podmienkach. Záchranári a členovia horskej služby sa môžu pri nočných akciách oprieť o nadpriemerný svetelný výkon a dosvit. Dlhá výdrž čelovky pomôže pri blúdení v podzemí alebo v jaskyniach. Speleológovia môžu navyše využiť úchytky, ktoré sú dodávané v balení, a pripevniť si ju na prilbu. A nielen oni, ale aj pracovníci v priemyselných prevádzkach, kde sú na prácu potrebné prílby aj odolné svietidlá. Pri turistike a ďalšom outdoorovom využití sa tiež veľmi dobre osvedčí univerzálnosť tohto nového modelu.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HP25R V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Nová generácia modelu Fenix HP25R vyniká obdivuhodným dosvitom aj výkonom

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >