Nabíjateľná čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je pravým hitom pre profesionálov i amatérov

Svietidlo Fenix HM51R Ruby predstavuje novú generáciu čelovky, ktorá si počas posledných dvoch rokov získala svojimi kvalitami veľkú popularitu. Zdokonalená verzia V2.0 čerpá z podnetov a želaní zákazníkov a je vyrobená špeciálne pre český a slovenský trh. Svetelný výkon zosilnel až na 700 lúmenov, dosvit sa zvýšil na 120 metrov a výdrž v úspornom režime sa predĺžila na 120 hodín. Tentokrát sa nabíja moderným konektorom USB-C, no zároveň si zachováva cenné vlastnosti svojej predchodkyne, ako napr. teplejší odtieň bieleho svetla, červené diódy, vodotesnosť, TIR optiku. Dokáže splniť nároky pre profesionálne využitie v drsných podmienkach, ale tiež uľahčiť turistické a športové aktivity.

Čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 vychádza z modelu HM50R V2.0 a oproti nemu ponúka odlišné, pre mnohých užívateľov výhodnejšie technické parametre. Zároveň nadväzuje na predošlú verziu, čelovku Ruby, a v nejednom ohľade ju vylepšuje. Na novú úroveň sa posúva aj vďaka bielej dióde Cree XP-G3 S4, ktorá ponúka široké portfólio svetelných režimov. Pri táborení často stačí Eco režim len s 3 lúmenmi, ktorý vydrží svietiť 120 hodín. Aby človek videl za šera na prácu alebo aby si mohol zabehať aj po zotmení, zosilní si svetlo na 50 lúmenov. A keď sa pešo či pri behaní vydá na náročnejšie trasy, hodí sa mu stupeň 150 lúmenov. Na cestu neznámym terénom či napr. na orientačný beh sa môže smelo odvážiť s režimom 400 lúmenov a na rýchle zorientovanie sa a na dlhšiu vzdialenosť príde vhod turbo režim 700 lúmenov, v ktorom čelovka dosvieti na 120 metrov. Neutrálny biely odtieň svetla tejto diódy (4000 – 5000 K) lepšie vykresľuje farby a tvary. V temnom lese tak ľahšie rozoznáme konáre, kamene a ďalšie potenciálne prekážky.

Ďalej má svietidlo vo výbave dve červené diódy Everlight 2835. Vďaka nim môžeme pri spoločnom táborení svietiť ohľaduplnejšie, červené svetlo neruší adaptáciu očí na tmu, poľovníci a rybári si pochvaľujú, že červený režim im neplaší úlovok a nevábi dotieravý hmyz. Okrem blikania a signalizácie SOS poskytujú červené LED ešte dva stupne stáleho svetla a to o sile 1 lúmen a 5 lúmenov.

Tieto špičkové diódy tu spojili sily s akrylátovou TIR optikou, ktorá má dokonalejšiu priepustnosť svetla a vytvára plynulejší svetelný kužeľ s lepším periférnym nasvietením. Digitálna konštantná regulácia výkonu potom zabezpečí svetelný komfort aj pri pozvoľnom vybíjaní akumulátora. Výrobca tiež pamätal na ochranu proti prehriatiu.

Zdrojom energie je pribalený moderný li-ion akumulátor RCR123 s kapacitou 700 mAh, ktorý sa dá nabíjať priamo vo svietidle, disponuje elektronickou ochranou proti prebitiu, nadmernému vybitiu aj proti vysokému prúdovému odberu. Čelovka Ruby V2.0 má nabíjací USB-C konektor, ktorý umožňuje rýchle nabitie, cca za 1,5 hodiny. Akumulátor sa dá v prípade núdze nahradiť jednorazovou lítiovou batériou CR123A. Pri jej použití čelovka síce dosiahne maximálne 130 lúmenov, avšak tento typ batérie lepšie odoláva silným mrazom.

Výbava môže v teréne často utrpieť, ale svetlá Fenix sú zhotovené z nárazuvzdornej zliatiny leteckého hliníka. Povrch majú chránený tvrdou anodizáciou III. typu, vďaka ktorej odolajú poškriabaniu a oteru. Čelovka sa tiež nepoddá nielen prudkému dažďu, ale aj pádu do vody. V rámci normy ANSI dosahuje stupňa krytia IP68, ktorý deklaruje, že jej zaručene neuškodí pobyt 2 metre pod hladinou po dobu 4 hodín.

Tým zoznam vychytávok nekončí. Čelovku môžeme ľahko vybrať z popruhu a razom z nej máme malú ručnú baterku. Je vybavená magnetickou koncovkou, takže ju pri práci môžeme prichytiť na čokoľvek železné.

Čo je malé, je milé, ale môže sa aj stratiť. Na želanie užívateľov má nový model HM51R Ruby „opasok aj traky“, okrem magnetu je doplnený upínacou sponou. Po vyňatí z držiaka ho teda môžeme upevniť na vrecko, golier či šiltovku.

Indikačná dióda na tlačidle nám po krátkom stlačení signalizuje stupeň nabitia. Čelovka sa tiež dá zabezpečiť proti nechcenému zapnutiu a vybitiu. Samotný popruh, ktorý je vďaka perforácii priedušnejší, svojimi reflexnými prvkami zvyšuje bezpečnosť všetkých, čo sa pohybujú na neosvetlených cestách.

Čelovka Ruby v novej podobe poslúži všade, pri práci aj pri voľnočasových aktivitách. Je to skutočný univerzál, ktorý ocenia všetci, ktorí sa pohybujú alebo pracujú za sťažených svetelných podmienok. Jej chvíľa prichádza so súmrakom pri turistike a táborení, v jaskyniach, pri nočnom behu, love a rybolove. Jedinečnou kombináciou výkonu a odolnosti je nesmierne cenná aj pre armádu, políciu či záchranárov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 64,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľná čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 je pravým hitom pre profesionálov i amatérov
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >