Ideálnym svetelným parťákom na každodenné nosenie sa stáva Fenix E09R

Fenix už celé roky úspešne vyrába svetlá, ktoré sú určené primárne pre náročných užívateľov. V jeho výrobnom segmente sa dobre darí aj svetlám, ktoré sú vďaka malým rozmerom naozaj vreckové, pretože sa na ne dá vždy spoľahnúť. Občas ich totiž potrebuje po ruke každý, dajú sa pripnúť na kľúče, batoh alebo bundu. Medzi tieto svetlá patrí aj novinka Fenix E09R, ktorá so svojimi 45 gramami a s rozmermi podobnými tužkovej batérii prináša zároveň aj veľmi unikátny výkon o hodnote až 600 lúmenov.

Svietidlo je vybavené diódou SST-20 amerického výrobcu Luminus a disponuje piatimi svetelnými režimami. Pri šere či bežnom prisvietení v stane sa dá použiť úsporný stupeň 3 lúmeny, ktorý dosahuje výdrž až 70 hodín. S narastajúcou tmou možno zvýšiť svetelný tok na 25 lúmenov, ktorý osvetlí krátky priestor pri chôdzi alebo pri kempovaní. Nasledujúci stupeň 100 lúmenov môže byť ideálnym svetlom pri práci v dielni a s 300 lúmenami sa už dajú prevádzkovať rôznorodé outdoorové aktivity. V prípade potreby možno krátkodobo posvietiť výkonom 600 lúmenov s dosvitom až 124 metrov, čo môže pomôcť pri ťažšej orientácii v teréne.

Na napájanie slúži vstavaný Li-pol akumulátor s kapacitou 800 mAh, ktorý sa nabíja cez moderný USB-C konektor priamo vo svietidle. Nie je tak potrebná nabíjačka, stačí iba kábel, ktorý sa pripojí do USB konektora počítača, powerbanky alebo zásuvky v aute. Úplne vybitý akumulátor sa nabije rýchlo, približne za 1 hodinu.

Priemer reflektora je 1,93 cm a tela ešte menej,1,83 cm. Vďaka tenkému kolimátoru a vstavanej batérii dĺžka dosahuje len 7,9 cm. Vznikla tak ideálna kombinácia malých rozmerov a vysokého výkonu. Použitie leteckého tvrdeného hliníka a tvrdej anodizácie povrchu (typ III) je už u Fenixu štandardom. Preto táto malá EDC baterka odoláva oderu a poškriabaniu a neublížia jej ani bežné pády z výšky 1 metra. Garantovaná je aj vodotesnosť do hĺbky 2 metre pod vodu (stupeň krytia IP68).

S ohľadom na minimálne rozmery sa muselo pamätať aj na ochranu proti prehriatiu. Okrem časového obmedzenia najvýkonnejšieho režimu sa výkon znižuje v postupných krokoch v prípadem že teplota svetla presiahne 60 °C. Po ochladení pod túto hranicu sa výkon zase automaticky zvýši na pôvodnú úroveň.

Baterka Fenix E09R je svojimi vlastnosťami predurčená, aby slúžila ako malý a zároveň výkonný svetelný nástroj každý deň. Môže pomôcť aj ako záložný zdroj pri dlhších pobytoch v prírode, využijú ju kutilovia vo svojich dielňach a bude vítaným pomocníkom pri výpadku elektrickej energie v domácnostiach. Do ruky ju môžu vziať v prípade potreby aj lekári a záchranári alebo tí, ktorí si chcú posvietiť na cestu napríklad pri venčení psa. Pripnutá na kľúčoch, vo vrecku, v kabelke alebo batohu veľa miesta nezaberie a ani zásadne nezaťaží.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Vrecková baterka Fenix E09R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejšie návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 39,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Ideálnym svetelným parťákom na každodenné nosenie sa stáva Fenix E09R
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >