Fenomenálne vyhľadávacie svietidlo Fenix LR80R prichádza na pomoc profesionálom v tých najnáročnejších podmienkach

Fenix tentoraz uviedol na trh „pecku“, ktorá prekonáva všetko, čo doteraz predstavil, a to po stránke výkonu, dosvitu aj výdrže. Supervýkonné nabíjateľné svietidlo LR80R vyvinie mohutný svetelný tok 18 000 lúmenov a dosiahne ním ďaleko cez kilometer. Má moderný systém rýchleho dobíjania, na ktorom sa podieľa konektor USB-C a sieťový 45W USB adaptér. Zároveň môže fungovať aj ako powerbanka. Ozbrojené zložky ako armáda, polícia či ostraha v nej získavajú účinnú zbraň proti tme a značný význam má tiež pre záchranárov. Pri akciách v teréne odoláva vode, prachu a nárazom. Pre núdzové situácie je okrem iného vybavená stroboskopom a signalizáciou SOS.

Zdrojom energie svietidla Fenix LR80R je vstavaný vysokoprúdový li-ion akumulátor s kapacitou 86,4 Wh, ktorý napája šesť moderných a vysoko výkonných diód Luminus SST-70. Šesťdielny parabolický reflektor dokáže ich žiaru vyslať až na vzdialenosť 1130 metrov, čo je viac ako 10 futbalových ihrísk.

Toto nabíjateľné svietidlo rozdeľuje režimy výkonu do dvoch skupín. Skupina vysokých režimov prekonáva svetlom veľké vzdialenosti a hravo prekoná diaľkové reflektory auta. Už jeho „najslabší“ stupeň 3000 lúmenov spadá do kategórie extrémneho výkonu a dá sa vygradovať až na neuveriteľných 18 000 lúmenov.

Špecialitou modelu LR80R je v reflektore zabudovaný bezpečnostný senzor, ktorý automaticky znižuje výkon na 50 lúmenov, keď sa svietidlo priblíži k nejakému objektu na menej ako cca. 6-8 centimetrov. Zabráni tak oslneniu užívateľa odrazenými lúčmi, prípadne poškodeniu látky či iných predmetov, keby sa tak silné svetlo náhodne zaplo pri transporte v batožine. Avšak tomu sa dá predísť najmä funkciou uzamknutia tlačidiel.

Síce ide o vysokovýkonné svietidlo, no nezabudlo sa na to, že občas sú potrebné aj nižšie výkony vhodné pre bežnejšie situácie alebo pri svietení v obmedzenom priestore miestnosti či jaskyne. V skupine nižších režimov výkonu tak nájdeme aj 50 a 150 lúmenov, pričom základný stupeň 50 lúmenov dosahuje výdrž 300 hodín, teda viac ako 12 dní nepretržitej prevádzky.

Interný li-ion akumulátor sa dobíja priamo vo svietidle prostredníctvom USB-C konektora s podporou rýchlonabíjacích protokolov. Súčasťou balenia je 45W USB adaptér, s ktorého pomocou sa akumulátor nabije za 4 hodiny. Potom má toto vyhľadávacie svietidlo energie na rozdávanie. Disponuje výstupným USB konektorom, ktorým možno dobíjať iné zariadenia s USB, napr. fotoaparát, mobil či GPS.

Telo zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka odoláva nepriazni počasia a možným kolíziám v teréne. Povrch má upravený tvrdou anodizáciou, aby vzdorovalo aj oteru a poškriabaniu. Samotný reflektor kryje tvrdená sklenená šošovka. Vodotesnosť a prachotesnosť je definovaná stupňom IP68, čo znamená odolnosť aj proti polhodinovému pobytu 2 metre pod vodnou hladinou.

Aj pri dĺžke 25,9 cm a hmotnosti 1,6 kg má svietidlo relatívne malý priemer tela len 5,4 cm a tak sa ľahko drží v ruke aj v rukavici. Pri dlhých pátracích akciách, kedy nie je nutné bezprostredne ovládať tlačidlá, sa navyše môže využiť pohodlnejšia prídavná rukoväť. Prenášať ho možno aj na popruhu. Je pripravené aj na upevnenie na statív, kedy pomôže policajtom pri osvetlení miesta činu alebo fotografom pri nočných snímkach. Rovnako sa dá postaviť na rovnú plochu ako sviečka a tak prostým svietením na strop osvetlí miestnosť bez elektrického svetla a uvoľní vaše ruky pre iné činnosti.

Záchranári alebo členovia horskej služby s ním môžu na veľkú vzdialenosť prepátrať nočnú krajinu, či už sa jedná o hory, pobrežia či iný pustý terén. Skvele poslúži aj ako vyhľadávací svetlomet z helikoptéry alebo ako výbava strážnikov pri strážení rozľahlých objektov. Vojaci a policajti zase okrem iného ocenia možnosť priameho zapnutia ako najsilnejšieho svetelného režimu, tak aj stroboskopu, ktorý má signálny aj obranný význam. Pri náročných expedíciách sa osvedčí odolnosť svietidla v extrémnom rozpätí teplôt od -35 °C do +45 °C. Všetky uvedené kvality značne uľahčujú činnosť profesionálov v drsných terénnych aj klimatických podmienkach.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné svietidlo LR80R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 449,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Fenomenálne vyhľadávacie svietidlo Fenix LR80R prichádza na pomoc profesionálom v tých najnáročnejších podmienkach

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >