Dvojreflektorová čelovka Fenix HM70R je spoľahlivou oporou pri náročnej práci, záchranných akciách aj pri pobyte v drsnej prírode

Nabíjateľná čelovka HM70R, schopná vyvinúť svetlo o sile 1600 lúmenov a dosvietiť na 186 metrov, patrí k najvýkonnejším čelovkám od Fenixu. Je vybavená nie jednou, ale štyrmi diódami, ktoré umožňujú podľa potreby svietiť do diaľky, ale aj vo väčšej šírke ožiariť bližší priestor alebo tiež využiť výhody červeného svetla. K ďalším prednostiam tejto čelovky patrí moderný, vysokokapacitný li-ion akumulátor 21700, nabíjanie USB-C konektorom a znamenitá vodotesnosť aj nárazuvzdornosť. Pri profesionálnom, priemyselnom aj outdoorovom využití uspokojí tých najnáročnejších užívateľov.

Nový model Fenix HM70R vývojovo nadväzuje na obľúbenú čelovku HL60R a ponúka vynaliezavú funkčnú variabilitu pomocou dvoch reflektorov a silnejšej batérie. Srdcom diaľkového reflektora je dióda Luminus SST-40. Vďaka nej je možné vystupňovať svetelný tok až na 1600 lúmenov v dennom odtieni bielej a dosvietiť na značnú vzdialenosť. Na orientáciu v najbližšom okolí a v obmedzenejšom priestore zas slúži široký reflektor osadený diódou Cree XP-G2 HE. Tá produkuje teplejší odtieň svetla (neutral white), ktorý farby v prírode podáva v prirodzenejšej a kontrastnejšej podobe a uľahčuje tým pohyb v nočnom teréne.

Tento reflektor so širším svetelným kužeľom navyše obsahuje dve červené LED Everlight 2835, ktoré môžu pracovať v režime súvislého svietenia alebo blikania. Pozoruhodná je ich výdrž. Červeným svetlom o sile 5 lúmenov je možné nepretržite svietiť 17 dní, signálne blikanie sa dá používať nonstop až 33 dní.

Zdrojom energie je lítium-iónový akumulátor 21700, ktorý vyniká vysokou kapacitou 5000 mAh a umožňuje aj vyššie prúdové zaťaženie. Dobíja sa priamo vo svietidle konektorom USB-C. Kombinácia tejto batérie a konektora významne kráti dobu nabíjania. Akumulátor sa dá núdzovo nahradiť aj starším typom 18650, avšak jeho menší rozmer sa musí kompenzovať prikúpenou redukciou ALF-18.

Vodotesnosť a prachotesnosť u HM70R dosahuje stupeň IP68, čo nie je u čelových svietidiel samozrejmosťou. Odolá prudkému dažďu, a keď náhodou spadne do vody, pobyt 2 metre pod hladinou jej neuškodí. Zhotovená je z ľahkej a pevnej hliníkovej zliatiny, jej povrch je chránený tvrdou anodizáciou III. typu. Nárazuvzdornosť, obvykle testovaná z 1 m, je u tejto čelovky overená z 2 m. Reflektor kryje tvrdená sklenená šošovka s antireflexným povrchom.

Čelovka má jednoduché ovládanie. Jediným silikónovým tlačidlom je možné prepínať medzi jednotlivými svetelnými režimami aj medzi oboma reflektormi. Týmto tlačidlom je tiež možné svietidlo elektronicky uzamknúť proti náhodnému zapnutiu. Naviac sú pod ním ukryté zabudované indikačné diódy, ktoré informujú o stave nabitia akumulátora. Čelovkou je možné v držiaku vertikálne pohybovať v rozsahu 180 stupňov a podľa potreby upravovať smer svietenia.

Fenix HM70R je všetkými uvedenými vlastnosťami ideálnym pracovným svietidlom, ktoré preukáže cenné služby v náročných priemyselných prevádzkach, napr. v chemických závodoch, v stavebníctve, v prašných lomoch. Dá sa tiež upevniť na pracovnú helmu dokúpeným držiakom ALG-03. Policajtom a záchranárom obzvlášť pomôže skvelý dosvit 186 metrov a operatívnosť čelovky, s ktorou sa môžu pohybovať v neľahkom teréne, ktorý mnohokrát vyžaduje obe ruky voľné. V prípade núdze sa jej červené diódy stanú signálnym svetlom, ktoré môže blikať aj niekoľko nocí vkuse. Výhodnými parametrami svietidlo poslúži aj turistom, rybárom či lovcom, len treba brať do úvahy jeho váhu 206 g a dĺžku takmer 10 cm, ktoré sú dané väčšími rozmermi akumulátora. Svojou výkonnosťou, odolnosťou a univerzálnosťou však rozhodne podporí vyznávačov náročnejších disciplín, ako je napr. speleológia či skialpinizmus a uplatní sa aj pri diaľkových cyklistických pretekoch.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM70R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Dvojreflektorová čelovka Fenix HM70R je spoľahlivou oporou pri náročnej práci, záchranných akciách aj pri pobyte v drsnej prírode

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >