Taktické svietidlo Fenix TK11 TAC šliape ako hodinky – svieti vždy, všade a za akýchkoľvek podmienok

Novinka Fenix TK11 TAC je spoľahlivý parťák na prácu v extrémnych podmienkach a náročnom teréne. Viac ako solídny výkon 1 600 lúmenov, dosvit 335 metrov, možnosť voľby taktického či služobného módu a dlhá výdrž v kombinácii s jednoduchým ovládaním robia z modelu TK11 TAC ideálny doplnok výstroje bezpečnostných zložiek, hasičov a záchranárov.

Svietidlo Fenix TK11 TAC je vybavené špičkovou LED SST-40 od amerického výrobcu Luminus. Napájať ho možno s pomocou li-ion akumulátora 18650 alebo dvoma jednorazovými CR123A batériami. Užívateľ má na výber dva svetelné módy podľa spôsobu použitia.

V taktickom móde sa svietidlo zapne vždy v najsilnejšom režime s výkonom 1 600 lúmenov. K dispozícii je aj stroboskop s premenlivou frekvenciou k sebaobrane a na profesionálne zásahy. V turbo režime vydrží Fenix TK11 TAC svietiť až 2 hodiny. Tento mód ocenia predovšetkým policajti a vojaci, ktorí potrebujú v akcii pohotovo a čo najlepšie vidieť.

Služobný mód ponúka okrem turbo režimu a stroboskopu ďalšie dva stupne výkonu. Jeden o sile 500 lúmenov s výdržou 4,5 hodiny, druhý poskytuje výkon 50 lúmenov až po dobu 47,5 hodiny. Prepínanie medzi režimami je veľmi jednoduché pomocou tlačidla na koncovke a je možné ho vykonávať aj v rukaviciach. Ľahké je tiež navolenie služobného alebo taktického módu, ktoré sa vykonáva otočným ovládačom na konci baterky. Tento otočný ovládač slúži tiež ako zámok, aby nedošlo k nečakanému zapnutiu a vybitiu svietidla.

Pevnosť vhodná do extrémnych podmienok

Fenix TK11 TAC je vyrobená z tvrdeného leteckého hliníka a znesie aj veľmi hrubé zaobchádzanie v extrémnych podmienkach. Odoláva pádom z jedného metra, je prachotesnosť a vodotesnosť má testovanú podľa štandardu IP68 po dobu 30 minút v hĺbke 2 metre. Vnútorná časť konštrukcie TK11 TAC je vybavená silnými pružinami, vďaka ktorým baterka upevnená na dlhej zbrani dobre odoláva spätným rázom pri streľbe. Okrem toho je opatrená praktickou sponou, pomocou ktorej ju možno pohodlne pripevniť na opasok, vrecko apod.

Pretože pri dlhšom používaní svietidiel na plný výkon dochádza k zvyšovaniu teploty, je Fenix TK11 TAC vybavená inteligentnou ochranou proti prehrievaniu. Po zahriatí nad teplotu 60 °C sa začne postupne znižovať výkon, kým sa teplota neustáli. Potom sa svietidlo vráti na pôvodný výkon.

Kompaktnosť šitá na mieru profíkom

Súčasťou balenia je aj puzdro na opasok. K tomu si možno prikúpiť rôzne praktické príslušenstvo ako je výstražný dopravný kužeľ, diaľkový spínač pre pohodlnejšie ovládanie svetla upevneného na dlhej zbrani a tiež farebné filtre, ktoré využijú nielen poľovníci, ale aj kriminalisti pri skúmaním miesta činu. Fenix TK11 TAC svojimi parametrami vyhovuje vysokým požiadavkám profesionálov z radov armády, polície a záchranných zborov, pre ktorých predstavuje nanajvýš spoľahlivé svietidlo do akcie. Vysoký výkon, jednoduché ovládanie a maximálna odolnosť vyhovuje tiež poľovníkom, rybárom a outdoorovým nadšencom. Uplatnenie nájde ale aj medzi fanúšikmi airsoftu, paintballu, alebo športovej streľby.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické svietidlo Fenix TK11 TAC je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 74,90€.

Náhľadový obrázok - Taktické svietidlo Fenix TK11 TAC šliape ako hodinky – svieti vždy, všade a za akýchkoľvek podmienok
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >