Nová verzia svietidla na dve tužkové batérie, Fenix E20 V2.0, podáva s menšími rozmermi a hmotnosťou väčší výkon

Vreckové svietidlo Fenix E20 v novom prevedení dokáže z dvoch AA batérií podať svetelný výkon 350 lúmenov. Je subtílne, no pritom nárazuvzdorné a vodotesné. K malým rozmerom mu dopomohla špeciálna TIR optika, ktorá nielenže skracuje jeho dĺžku, ale vytvára aj plynulejší kužeľ svetla. Naopak, overené a obľúbené ovládanie koncovým spínačom si ponecháva aj v novej verzii. Vďaka súhre týchto parametrov je ideálnym svietidlom pre každodenné nosenie (EDC – Every Day Carry).

Nová generácia svietidla Fenix E20 V2.0 je vďaka dióde Luminus SST-20 obdarená vyšším svetelným tokom 350 lúmenov. Váha bez batérií klesla na 42 gramovdĺžka na 127 milimetrov. V eko režime, ktorý často postačí v interiéri, má dokonca aj väčšiu výdrž. Pri použití jednorazových batérií dokáže svietiť až 200 hodín. Pre prípad potreby vyššej intenzity svetla ponúka ďalšie tri výkonnostné režimy.

Verzia Fenix E20 V2.0 volí namiesto dlhšieho dosvitu širší kužeľ mäkkého rozptýleného svetla, vhodného na kratšie vzdialenosti. Aj po tejto inovácií dosvieti na predmety v diaľke až 126 metrov. Kombinácia plynule rozloženého svetla a viac než stometrového dosvitu je totiž pre pohyb v nočnom teréne veľmi prínosná.

O napájanie sa starajú dve AA tužkové batérie, ktoré sú dostupné, ako sa hovorí, na každom rohu. Je možné použiť dobíjateľné alebo jednorazové. Na dosiahnutie najdlhšej výdrže, najmä v extrémnych podmienkach pri expedíciách alebo v mrazoch, sa odporúčajú lítiové tužkové batérie Energizer L91 Ultimate Lithium.
Drsné podmienky totiž tejto vreckovej baterke vôbec neprekážajú. Je zhotovená z nárazuvzdorného leteckého hliníka a jej vodotesnosť je preverená dvojhodinovým svietením 2 metre pod hladinou. Dosahuje štandard IP68 ako mnohé profesionálne svietidlá.

Za zmienku jednoznačne stojí inovatívny typ optiky. Vďaka nemu sa zmenšila hĺbka samotného reflektora z pôvodných 7 milimetrov len na 3 milimetre, čo sa spolu s ostatnými vylepšeniami výrazne odzrkadlilo na skrátení svietidla. Táto technológia pochádza z automobilového priemyslu a okrem kompaktných rozmerov dodáva svetlu najmä väčší jas.

Fenix E20 V2.0 je doplnená oceľovou sponou, ktorá slúži k pripnutiu na opasok, na batoh, alebo aj na upevnenie vo vrecku, aby z neho nevypadla. Nový model môžeme pri jeho váhe a rozmeroch prichytiť aj napríklad v náprsnom vrecku ako pero. Baterka nijako zvlášť nezaťaží ani pánsku tašku, ani dámsku kabelku. Ovláda sa jednoducho koncovým spínačom. Stlačením svietidlo zapneme či vypneme a ľahkým pritlačením na spínač prepíname svetelné režimy cyklicky od najslabšieho po najsilnejší.

Využitie je navýsosť univerzálne. Táto baterka pomôže pri práci, na chalupe, pri výpadku prúdu alebo ju môžno mať pohotovo pripravenú v priehradke auta. Nájde si svoje miesto aj v turistickej výstroji, v ktorej sa musí šetriť každý gram. Jej výkonom a odolnosťou nepohrdne ani profesionál.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Vreckové svietidlo Fenix E20 V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 39,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Nová verzia svietidla na dve tužkové batérie, Fenix E20 V2.0, podáva s menšími rozmermi a hmotnosťou väčší výkon
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >