Nabíjateľné svietidlo Fenix TK26R vyniká taktickými kvalitami aj možnosťami signalizácie

Nové svietidlo v taktickej kolekcii Fenix je ideálnou výzbrojou do nočného terénu. Dokáže zastrašiť tmu intenzívnym svetlom o sile 1500 lúmenov a dosvietiť na 350 metrov. Zároveň je vybavené aj červenou a zelenou diódou, vďaka ktorým ho možno pohotovo použiť na signalizáciu bez nasadzovania farebných filtrov. Dobíja sa prostredníctvom moderného konektora USB-C. Ďalšou jeho prednosťou je okamžite aktivovateľný stroboskop, ktorý sa dá využiť pri sebaobrane alebo na upútanie pozornosti v núdzových situáciách. Vďaka vodotesnosti a odolnosti voči nárazom svietidlo bez problémov čelí aj drsným vonkajším podmienkam.

Nabíjateľné svietidlo Fenix TK26R je osadené špičkovou diódou Luminus SST-40, ktorá dokáže v prípade potreby vyvinúť svetelný výkon 1500 lúmenov s dosvitom cez tri futbalové ihriská. Nie vždy je potrebné tak silné svetlo, preto je k dispozícii aj niekoľko slabších režimov, ktoré môžu šetriť batériu a predĺžiť výdrž až na 100 hodín, čo je obzvlášť cenné pri dlhších akciách za zníženej viditeľnosti.

V parabolickom reflektore sa navyše skrývajú dve farebné diódy, červená a zelená LED Cree XP-E2. Farebné LED amerického výrobcu Cree vytvárajú široký svetelný kužeľ pri svetelnom výkone 150 lúmenov (červená) a 200 lúmenov (zelená). Vďaka nim je tento model širšie využiteľný ako služobné svietidlo, napríklad v ozbrojených zložkách alebo napr. na železnici.

Taktický nabíjateľný model TK26R môže preukázať cenné služby predovšetkým policajtom. V praxi sa ukazuje, že k dezorientácii a zneškodneniu nebezpečného útočníka je veľmi účinný stroboskop s premenlivou frekvenciou. Avšak nie každé svietidlo, ktoré je ním vybavené, má možnosť zapnúť ho okamžite. Táto novinka Fenix má k dispozícii dva koncové spínače, z ktorých jeden slúži práve k priamej aktivácii stroboskopu. Dá sa tiež použiť na prepínanie svetelných režimov. Druhým spínačom je možné zapnúť svetlo buď trvalo, alebo len nakrátko ľahkým a nehlučným pridržaním. Tento duálny mechanizmus je zárukou rýchlosti a spoľahlivosti. K sebaobrane alebo k núdzovému rozbitiu skla slúži úderný ráfik na okraji reflektora. Svietidlo navyše môže byť pohotovo pripravené v puzdre na opasku alebo sponou zachytené vo vrecku. Aj ryhovaný povrch jeho rukoväte nie je bezvýznamný, vďaka nemu nepreklzáva v ruke ani v rukaviciach.

V neposlednom rade je nielen pri činnosti profesionálov dôležitá odolnosť. Telo svietidla je vybavené dostatočnou ochranou, aby vzdorovalo nárazom aj prípadnému kontaktu s vodou. Je zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka a testované pri pádoch z výšky 1 metra. Vodotesnosťprachotesnosť dosahuje štandard IP68, do svietidla neprenikne voda ani v hĺbke 2 metrov.

Nadštandardnou výbavou sú už spomínané farebné diódy. Obe farby sa dajú využiť na signalizáciu, pri riadení dopravy, a model TK26R môže slúžiť aj železničiarom napr. ako ručné návestidlo. Vojakom, policajtom aj lovcom farebné svetlá umožňujú orientovať sa v nočnom teréne a zároveň sa pohybovať vo väčšom utajení. Červená dióda neruší adaptáciu očí na tmu, jej svetlo ľahšie preniká hmlou či dymom, využíva sa pri čítaní máp a pri navigácii, kdekoľvek poslúži ako výstražný alebo núdzový signál. Zelené svetlo zase lepšie vykresľuje obrysy, v prípade potreby je najviac viditeľné na diaľku, využíva sa pri taktických operáciách.

Užitočné vlastnosti služobného svietidla podporuje aj výkonný Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3500 mAh, ktorý možno dobíjať priamo vo svietidle konektorom USB-C. Tento novší, symetrický konektor umožňuje prenášanie vyššieho prúdu, a teda rýchlejšie nabíjanie. V prípade núdze sa môžu použiť aj dve jednorazové lítiové batérie CR123A.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Taktické nabíjateľné svietidlo Fenix TK26R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľné svietidlo Fenix TK26R vyniká taktickými kvalitami aj možnosťami signalizácie

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >