Nabíjateľné svietidlo Fenix PD40R V2.0 je obdivuhodným spojením vysokého výkonu a kompaktných rozmerov

Nová verzia svietidla PD40R dosahuje prekvapivý výkon 3000 lúmenov a dosvit 405 metrov. Jej cenné vlastnosti sú založené na súhre prvotriednej diódy a vysokokapacitného akumulátora. Oboje je skryté v nárazuvzdornom a vodotesnom tele, ktorého dĺžka nedosahuje ani 14 centimetrov. Svietidlo je nabíjateľné, s moderným USB-C konektorom. Dá sa univerzálne využiť pri práci i pri pobyte v prírode.

Zdokonalené nabíjateľné svietidlo Fenix PD40R značne navýšilo výkon od predchádzajúcej verzie. Je vybavená modernou diódou Luminus SST-70 a ponúka pomerne široké spektrum svetelných režimov. Pri použití úsporného stupňa 30 lúmenov je len nenápadnou pracovnou pomôckou, ktorá však disponuje výdržou 88 hodín nepretržitého svietenia. Keď však výkon vystupňujeme až na turbo režim, ktorý predstavuje 3000 lúmenovdosvit 405 metrov, môžeme sa s touto malou baterkou vydať do nočného lesa, prehľadávať rozsiahle priestory alebo sa zorientovať v neprehľadnom teréne.

Prepínanie medzi stupňami svetelného výkonu je vyriešené otočným krúžkom na hlave svietidla. Týmto mechanizmom je tiež možné rýchlo aktivovať oslňujúci stroboskop, ktorý pulzuje s premenlivou frekvenciou pri výkone 2500 lúmenov. Nie u každého takto vybaveného svietidla sa dá stroboskop zapnúť okamžite. Model PD40R V2.0 sa preto môže stať aj dobrým prostriedkom sebaobrany pri náhodnom ohrození.

Svietidlo napája dobíjací Li-ion akumulátor 21700 s vysokou kapacitou až 5000 mAh. Symetrický konektor USB-C jeho nabíjanie významne urýchľuje. Stav batérie môžeme sledovať prostredníctvom indikačnej diódy.

Svetelný výkon sa udržiava na konštantnej úrovni, a až keď napätie v batérii poklesne, prepne sa na nižší stupeň. Podobne je riešená aj ochrana proti prehriatiu. Akonáhle teplota svietidla prekročí 65°C, výkon sa automaticky znižuje, kým teplota opäť neklesne.

Táto baterka je navyše vysoko odolná, nevadí, keď spadne na zem alebo do vody. Jej nárazuvzdornosť je testovaná pri pádoch z výšky 1 metra. Chráni ju telo vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka a reflektor kryje tvrdená šošovka s antireflexným povrchom. Svietidlo je navyše vodotesnéprachotesné podľa štandardu IP68, vzdoruje vode aj v hĺbke 2 metre.

Vďaka rozmerom – dĺžke 13,8 cm, priemeru reflektora 3,3 cm a priemeru tela 2,6 cm – baterku ľahko vložíme do vrecka, prípadne ju môžeme mať na šnúrke na zápästí či nosiť ju v puzdre na opasku. Oceľovou sponou sa dá tiež zavesiť na akýkoľvek odev.

Vreckové svietidlo Fenix PD40R V2.0 sa možno nezdá, ale príde vhod pri práci aj táborení. Uplatní sa aj pri náročnejších aktivitách, ako sú nočné pátracie akcie, dohľadávka zveri na love alebo stráženie rozľahlých areálov. Jej váha a rozmery pritom umožňujú každodenné nosenie (kategória EDC).

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné svietidlo Fenix PD40R V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľné svietidlo Fenix PD40R V2.0 je obdivuhodným spojením vysokého výkonu a kompaktných rozmerov
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >