Zrodila sa nová čelovka Fenix HM61R Amber obdarená fascinujúcim výkonom a jedinečná svou polyfunkčnosťou

Nabíjateľná čelovka Fenix HM61R Amber s maximálnym svetelným výkonom 1200 lúmenov, dosvitom 145 metrov a výdržou 300 hodín disponuje ideálnymi parametrami pre profesionálne použitie, môže slúžiť v armáde, polícii aj horskej službe. Rovnako bude cennou pracovnou pomôckou v priemyselnej a výrobnej oblasti, všade, kde je od svietidla vyžadovaná aj vysoká odolnosť. Čelovka je nárazuvzdorná, plne vodotesná, svieti tiež červeným svetlom a navyše je výnimočná svojou multifunkčnosťou. Môžeme ju vybrať z držiaku a používať ako ručné svietidlo, vďaka magnetu si ju prichytíme na čokoľvek železné alebo poslúži aj ako tzv. „L svietidlo“, ak si ju sponou pripevníme napríklad na vrecko.

Je to už rok, čo prišla na český a slovenský trh nabíjateľná čelovka Fenix HM51R Ruby, ľahučké svietidlo, ktoré sa zmestí do vrecka každého turistu a ktorej čarvené svetlo alias „rubín“ žiari v tme pri práci i outdoorových aktivitách. Teraz prichádza jej „jantárová“ sestra HM61R Amber, robustnejšia a ešte univerzálnejšia, ktorá z výzbroje svojej predchodkyne prevzala červené svetlo, magnetickú koncovku, teplý odtieň bieleho svetla a tiež vodotesnosť a prachotesnosť podľa štandardu IP68. Vybavená výkonnejšou diódou a silnejším akumulátorom pomáha všetkým užívateľom vysporiadať sa so zlou viditeľnosťou aj v drsných podmienkach. Na základe želaní našich zákazníkov je špeciálne pre domáci trh vylepšená, okrem iného ovládania, ktoré sa osvedčilo u HM51R, aj zdokonaleným akumulátorom.

V reflektore umiestnená dióda Luminus SST40 vyžaruje teplejší, jantárovo žltý odtieň svetla (4000 – 5000 Kelvinov), ktorý všetky farby v prírode podáva vo vernejších a kontrastnejších podobách. Môže svietiť aj len decentne 5 lúmenmi a poskytnúť tak výdrž 300 hodín. Alebo je možné využiť jej ďalšie režimy a vystupňovať výkon až na 1200 lúmenov, čo pre porovnanie zodpovedá klasickej 100 W žiarovke. Dosvit potom dosahuje 145 metrov.

Červenú LED je možné používať v troch režimoch vrátane signálneho blikania. Okrem signálneho a výstražného využitia je červené svetlo ohľaduplný variant svietenia pri táborení, nepriťahuje lietajúci hmyz a neplaší zver. V režime 1 lúmen, ktorý bohato postačí na osvetlenie stanu, dokonca ponúka ešte dlhšiu výdrž, 400 hodín.

Indikačná dióda v ovládacom tlačidle ukazuje stav batérie aj priebeh nabíjania. Jas svetla sa pomocou digitálnej regulácie udržiava na konštantnej úrovni i pri postupnom vybíjaní. Nechýba ani ochrana proti prehriatiu. Práve kvôli nej najvyšší turbo režim zhruba po minúte znižuje výkon na 900 lúmenov a tiež pri prekročení 65°C sa svietidlo vždy automaticky prepína na nižší stupeň.

Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3500 mAh je možné nabíjať priamo vo svietidle a to priloženým USB káblom s magnetickým konektorom. V priebehu tohto nabíjania možno svetlo používať. Naviac je akumulátor vybavený vlastným micro-USB konektorom, takže sa dá alternatívne vybrať zo svietidla a dobíjať napríklad nabíjačkou od mobilu. Netrpí pamäťovým efektom, a tak nie je potrebné čakať na úplné vybitie. Môžeme ho prípadne núdzovo nahradiť dvomi jednorazovými lítiovými batériami CR123A.

Štandardom je jednoduché ovládanie svetla jedným tlačidlom. Telom svietidla možno vertikálne pohybovať v rozmedzí 180° a tak nastaviť smer svietenia. Okrem pestrej škály využitia svietidla sa ponúkajú aj dva varianty priedušného popruhu, buď bezpečnostný s reflexnými prvkami, alebo čierny, „neviditeľný“ popruh, vhodný obzvlášť pre armádu. Pomocou držiaku ALG-03 sa môže svietidlo ľahko upevniť na pracovnú či športovú helmu. Všetky spomínané vlastnosti a „vychytávky“ pomôžu ozbrojeným zložkám, záchranárom a ďalším, ktorí sa potrebujú spoľahnúť na excelentný svetelný výkon a odolnosť, ale aj jeskyniarom, náročným športovcom a turistom, najmä tým, ktorí sa vydávajú do extrémnych podmienok, napr. do vysokohorských či polárnych oblastí alebo vlhkých pralesov.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka HM61R Amber je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 89,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Zrodila sa nová čelovka Fenix HM61R Amber obdarená fascinujúcim výkonom a jedinečná svou polyfunkčnosťou

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >