Zmodernizovaný evergreen na tužkovky Fenix HM23 osloví cenou, odolnosťou a minimalizmom

Pod značkou Fenix sa predstavuje nová verzia čelovky, ktorá dokáže pri minimalistickej hmotnosti 43 gramov ponúknuť výkon až 240 lúmenov alebo výdrž 100 hodín. Naviac pri týchto parametroch prekvapí priaznivá cena. Život jej vdýchne jedna jediná tužková batéria, čo robí aj jej prevádzku veľmi ekonomickou. Oproti konkurencii vyniká nadštandardnou vodotesnosťou a nárazuvzdornosťou. Odľahčený a zmenšený model Fenix HM23 svojimi vlastnosťami poslúži turistom, rybárom, poľovníkom a prakticky všetkým, ktorí potrebujú pri práci či pri rekreácií zahnať tmu a zároveň mať obe ruky voľné.

Keď sa v prírode zotmie a pohodlie elektriny je v nedohľadne, môžeme si nasadiť na čelo malého kamaráta, ktorý tmu zaženie. V čelovke Fenix HM23 je zdrojom svetla modernizovaná dióda Cree XP-G3, ktorá ponúka 3 režimy výkonu. Pri použití režimu High s krátkodobým výkonom 240 lúmenov sa v lese nestratíme, pre bežnú potrebu postačí stredný stupeň s výkonom 70 lúmenov a v stane sa zorientujeme aj v režime Low so silou 4 lúmeny. S týmto úsporným stupňom môžeme nepretržite svietiť dlhšie ako 4 dni.

V prírode u tejto LED tiež oceníme teplejší odtieň svetla (neutrálna biela). Všetky farby sa nám vynoria z tmy v prirodzenejšej a kontrastnejší podobe. Miniatúrny reflektor rozptyľuje svetlo pomerne širokým, plynulým kužeľom s dosvitom až 53 metrov. Regulácia výkonu čelovky pamätá na tých, kto pri táborení nemajú po vreckách rezervné batérie. V strednom a vysokom režime elektronika svietidla znižuje výkon v postupných krokoch, aby sa dosiahlo predĺženie výdrže.

Na napájanie postačuje jedna široko dostupná tužková batéria typu AA. Môže byť ako obyčajná, alkalická, tak nabíjateľná nikel-metal hydridová, avšak tým, ktorí by sa chceli vypraviť na expedíciu do extrémnych podmienok, odporúčame použiť lítiovú tužkovú batériu Energizer L91 Ultimate Lithium, s ktorou sa dosiahne najdlhšia výdrž.

Niektoré čelovky na trhu odolávajú dažďu. Ale do HM23 neprenikne voda ani 2 metre pod hladinou, jej vodotesnosť a prachotesnosť dosahuje štandard IP68. Ani vodáci sa teda o ňu nemusia báť. Telo svietidla je zhotovené z leteckého tvrdeného hliníka a v kombinácii so silikónovým držiakom je nadpriemerne nárazuvzdorné, neublíži mu ani pád z výšky 2 metrov.

Fenix HM23 nadväzuje na sériu obľúbených ľahkých čeloviek HL20, HL21, HL22 a je priamym nástupcom modelu HL23. V porovnaní s ním výrazne zvyšuje svetelný výkon, tiež znižuje hmotnosť a rozmery, napr. priemer tela sa zmenšil cca o 2 milimetre. Umožňuje tiež lepšie nasmerovanie svetelného kužeľa, reflektorom možno v držiaku vertikálne pohybovať v rozsahu 180 stupňov.

Okrem odolnejšej konštrukcie sa táto novinka môže pochváliť aj dokonalejším popruhom. Vďaka perforácii je priedušnejší, čo obzvlášť príde vhod pri rekreačnom behaní. Má tiež precíznejšie reflexné prvky, poskytuje bezpečnejšiu ochranu turistom a bežcom, ktorí sa po zotmení ocitnú na ceste bez verejného osvetlenia. Popruh na čelovke Fenix HM23 je vybavený odrazovými prúžkami, ktoré sa v reflektoroch áut lesknú na dostatočne veľkú vzdialenosť.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM23 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 34,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Zmodernizovaný evergreen na tužkovky Fenix HM23 osloví cenou, odolnosťou a minimalizmom

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >