Zdokonalené cyklosvetlo Fenix BC21R V2.0 je ideálnym spojencom nočných jazdcov

Svietidlo BC21R V2.0 prichádza na pomoc všetkým cyklistom, ktorí sa musia na cestách potýkať s horšou viditeľnosťou. Vylepšená verzia poskytuje posilnený svetelný tok 1000 lúmenov, väčší dosvit až 145 metrov a rýchlejšie nabíjanie akumulátora prostredníctvom USB-C konektora. Je tiež vybavená modernejším a pevnejším držiakom. Nechýbajú jej ani ďalšie cenné vlastnosti, ktoré sa u cyklistických svetiel značky Fenix už stali štandardom, napríklad špeciálne tvarovaná optika, teplejší odtieň svetla, odolnosť proti pádu aj prudkému dažďu.

V reflektore je inštalovaná dióda XM-L2 T6 od amerického výrobcu Cree, ktorá dokáže vystupňovať svetelný výkon od 50 až do 1000 lúmenov. Je teda možné s ňou ísť aj v absolútnej nočnej tme, keď lampy verejného osvetlenia zostali kdesi za lesom. Vtedy príde vhod aj teplejší odtieň svetla (neutrálna biela, 4000 – 5000 Kelvinov), v ktorom všetky prírodné prekážky uvidíme v kontrastnejších a prirodzenejších farbách.

Nová verzia svietidla BC21R pamätá na dlhšie cesty po zotmení. Môže dosiahnuť výdrž až 30 hodín, pričom digitálna regulácia udržiava konštantný jas, takže svetlo samovoľne neslabne, pri blížiacom sa vybití akumulátora sa len prepne na nižší stupeň.

Tento model tiež využíva osvedčenú technológiu dvojitého smerovanie svetla, „Dual Distance Beam System“, ktorá vytvára dva svetelné kužele. Primárny smeruje do diaľky a umožňuje dosvit až 145 metrov, kdežto sekundárny široký kužeľ sa láme smerom k zemi. Cyklista teda vidí nielen na dostatočnú vzdialenosť, ale má aj plynule a široko osvetlenú vozovku bezprostredne pred bicyklom, a to dokonca vo väčšom rozsahu, než bežné cyklistické svetlá.

Lítium-iónový akumulátor 18650, ktorý je súčasťou balenia, má oproti predchádzajúcej verzii aj väčšiu kapacitu a to 2600 mAh. Naviac sa dobíja prostredníctvom modernejšieho USB-C konektora, ktorý je obojstranný a nabíja rýchlejšie. Akumulátor nie je vstavaný, dá sa kedykoľvek rýchlo vymeniť, a kto potrebuje dosiahnuť ešte dlhšiu výdrž, môže si napríklad dokúpiť akumulátor s kapacitou až 3500 mAh. V prípade núdze je možné do svietidla vložiť aj dve jednorazové lítiové batérie CR123A.

K prednostiam nového modelu patrí aj zdokonalený držiak s pogumovanou konštrukciou. Jeho rýchloupínací mechanizmus neumožňuje len rýchlu montáž a demontáž svetla bez použitia náradia, pridržiava tiež svetlo pevnejšie, aby sa netriaslo ani pri jazde v nerovnom teréne. Dá sa použiť na bežné priemery riadidiel 22 až 35 milimetrov.

Odolnosť svietidla je testovaná pri vode striekajúcej zo všetkých smerov a jej vodeodolnosťprachotesnosť spĺňa štandard IP66. Možno s ňou teda bez problémov jazdiť aj v lejaku či snežení. Pády samotného svetla či celého bicykla svetlo tiež príliš neohrozia, telo je totiž zhotovené z pevnej zliatiny hliníka a nárazuvzdorného plastu.

Model Fenix BC21R V2.0 bude neoceniteľnou súčasťou modernej cyklistické výbavy. Možno ho ľahko zložiť z riadidiel a môže slúžiť aj ako výkonná ručná baterka, ktorá sa uplatní pri údržbe bicykla a táborení. Disponuje aj režimom signálneho blikania a nechýba mu ani indikačná dióda, ktorá ukazuje stav nabitia či vybitia akumulátora. Hodí sa do všetkých situácií, kedy cyklistu zastihne tma – pri dochádzaní do práce v obdobiach, keď ubúda denného svetla, pri nočných tréningoch aj na vytrvalostných pretekoch. Typ BC21R úspešne prešiel aj ohňom tohtoročného extrémneho závodu Race Across America. Náš ultracyklista Daniel Polman s ním jazdil dňom i nocou takmer 5000 kilometrov, od brehov Pacifiku cez hory a púšte až k brehom Atlantiku.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné cyklosvetlo BC21R V2.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 74,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Zdokonalené cyklosvetlo Fenix BC21R V2.0 je ideálnym spojencom nočných jazdcov
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >