Nabíjateľné cyklosvetlo Fenix BC25R je výkonné a zároveň ohľaduplné k ostatným

Keď sa vloží moderná dióda, jedinečná optika a kvalitný nabíjateľný akumulátor do jedného tela dobre odolávajúceho vode a nárazom, vznikne znamenité cyklosvetlo, ktoré každý cyklista ocení či už v cestnej premávke, alebo aj v teréne. Model Fenix BC25R dosahuje výkon až 600 lúmenov, dosvit 106 metrov a vďaka dômyselnému reflektoru s týmito parametrami dokonale osvetlí vozovku ale chodcov ani protiidúceho vodiča neoslní.

S diódou Cree XP-G3 sa cyklista môže odvážiť ísť nočným lesom, kde je cesta drsná a len mesiac nestačí. Teplejší odtieň svetla, ktorý reflektor vyžaruje, dokáže kontrastnejšie vykresliť nerovnosti v teréne, všetky kamene aj konáre. Elektronika svetla disponuje funkciou predĺženia výdrže, postupne znižuje výkon v malých krokoch, aby majiteľ získal dlhšiu dobu svietenia. Najvýkonnejší režim 600 lúmenov s dosvitom 106 metrov, ktorý pomôže prekonať zložitejšie a slabo osvetlené úseky, možno nepretržite používať 2 hodiny. Na bežnú nočnú jazdu postačí aj nižší stupeň 350 lúmenov, s ktorým sa doba svietenia predĺži na 7 hodín. Kde je trasa prehľadnejšia a dá sa už počítať aj s verejným osvetlením, ideálne poslúži režim 150 lúmenov s výdržou 15 hodín. Na tomto výkonnostnom stupni je k dispozícii aj signálne blikanie. V núdzovom režime 50 lúmenov dosahuje výdrž až 36 hodín. Najnižší výkonnostný stupeň sa zíde aj pri nečakaných opravách za šera či za tmy, kedy si svetlo možete jednoducho vysunúť z držiaka a posvietiť priamo tam, kam je potrebné. Okrem cyklosvetla tak možno so sebou voziť ručnú baterku, ktorá sa zíde napr. pri táborení.

Vďaka pamäti sa svetlo vždy zapne v naposledy používanom režime. Cyklista ju tak môže zapínať priamo v tom výkonnostnom stupni, ktorý mu najviac vyhovuje.

Spomínaný reflektor je špeciálny svojím tvarovaním, ktoré umožňuje široké periférne osvetlenie priestoru pred bicyklom, a to vo väčšom rozsahu, než je u cyklistických svetiel bežné. Naopak hore je svetelný kužeľ ostro ohraničený, lúče teda mieria len dopredu a do strán. Cyklista preto neoslňuje vodičov a chodcov, ktorých stretáva.

Zdrojom napájania je vstavaný Li-ion akumulátor s kapacitou 2600 mAh, ktorý sa dá nabíjať prostredníctvom micro-USB konektora priamo vo svietidle. A to kedykoľvek, nakoľko tieto akumulátory netrpia pamäťovým efektom. Úplné nabitie trvá 2,5 hodiny. O stave batérie nás informujú štyri indikačné diódy.

Držiak cyklosvetla sa dá pripevniť rýchlo a bez použitia náradia. Pogumovanou objímkou bez problémov priľne na všetky bežné riadidlá s priemerom 20 až 35 milimetrov. Svietidlo sa na držiak pripevní alebo z neho dá dole pomocou rýchloupínacieho mechanizmu.

Výrobky značky Fenix vynikajú okrem iného výbornú odolnosťou. Aj toto cyklosvetlo je zhotovené z pevnej zliatiny hliníka a nárazuvzdorného plastu. Je takisto testované podľa štandardu IP66, čo je zárukou dobrej vodeodolnostiprachotesnosti. „Drsní jazdci“, ktorých neodradí ani lejak, sneženie a striekajúce blato, sa tým pádom tiež môžu na svetlo spoľahnúť.

Reflektor s ohľaduplne zameraným svetlom predurčuje tento model skôr pre živšiu prevádzku na cestách a cyklotrasách. Obzvlášť ho ocenia jazdci, ktorí za každého počasia a ročného obdobia dochádzajú do práce. Navyše je aj cenovo dostupnejšie. Vďaka ostatným technickým parametrom sa dá Fenix BC25R využiť aj vo vytrvalostných pretekoch a v náročnejšom teréne. Oplatí sa po ňom siahnuť zvlášť teraz, pri zimnom tréningu, keď denné svetlo nie je ešte príliš štedré.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Cyklosvetlo BC25R  je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 49,90 Eur.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľné cyklosvetlo Fenix BC25R je výkonné a zároveň ohľaduplné k ostatným

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >