Lucerna Fenix CL26R rozžiari nielen stan a chatu, ale aj loď či iglu

Kde sú časy krehkých a mihotavých petrolejok? Prenosná nabíjateľná lucerna Fenix CL26R poskytne nielen nenápadné biele či červené svetlo, ale aj výdatný svetelný výkon 400 lúmenov. Dosahuje výdrže až 400 hodín, odoláva dažďu aj nárazom a jej akumulátor môžeme jednoducho dobíjať. Vďaka neveľkým rozmerom a váhe 165 gramov ju bez problémov pribalíme do výbavy na stanovanie, táborenie či rybárčenie.

Lucerna Fenix CL26R prichádza na trh ako nástupca populárneho modelu CL25R. Navyšuje jeho maximálny výkon a znižuje hmotnosť. Prekvapí svojim bohatým repertoárom svetelných režimov. Môžeme u nej zvoliť decentné osvetlenie 40 lúmenov, s ktorým vystačí fungovať 30 hodín. Keď pridáme na intenzite, v režime 150 lúmenov sa dá svietiť 15 hodín. Ak chceme osvetliť väčší priestor, vysoko jasné diódy SMD podávajú výkon 400 lúmenov až 5 hodín.

V dvoch najvýkonnejších režimoch nám pomáha funkcia predĺženia výdrže. Elektronika postupne znižuje výkon v malých krokoch a doba svietenia sa tým predlžuje. Vďaka pamäti sa lampáš zapne v naposledy použitej intenzite.

Všesmerový difuzér rovnomerne rozptyľuje svetlo do kruhu s dosahom až 25 metrov. Niekedy ale chceme svietiť len jedným preferovaným smerom. Môžeme k tomu využiť funkciu bočného svietenia (25 lúmenov). Zavesená lucerna zase osvieti pracovný stôl či altánok dvoma režimami spodného svietenia (3 a 25 lúmenov). S týmto priamym jednosmerným svetlom dokáže efektívne zastúpiť i ručné svietidlo.

Lucerna je tiež vybavená červenými diódami. Červené svetlo je mnohokrát vhodnejšie, pretože nenarušuje adaptáciu očí na tmu, je ohľaduplné voči spiacemu okoliu a nepriťahuje toľko pozornosť hmyzu. Môžeme ho zapnúť v úspornom režime (1 lúmen), ktorý vydrží 200 hodín, alebo ako červené blikanie, ktoré dosahuje výdrže 400 hodín. Získame tak napríklad signálny majáčik, ktorý celú noc upozorňuje na zakotvenú loď, ukazuje cestu k horskej chate a blikajúca lucerna zavesená na batohu sa postará o našu bezpečnosť na slabšie osvetlenej ceste.

Súčasťou balenia je Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 2600 mAh, ktorý sa dá nabíjať priamo vo svietidle pomocou micro-USB konektoru – zo siete, v aute alebo napr. z počítača. Kompletné nabitie trvá 2,5 až 4 hodiny. Aj počas nabíjania je možné svietiť a to v režime 40 lúmenov. Akumulátor netrpí pamäťovým efektom, preto s nabíjaním nemusíme čakať na jeho úplné vybitie. O jeho stave nás informujú štyri malé indikačné diódy. V prípade potreby môžeme akumulátor vymeniť za iný alebo použiť dve jednorazové lítiové batérie CR123A.

Ide o praktickú pomôcku, ktorá zaplní hrejivým svetlom stan, chatu, karavan, zrub alebo kokpit jachty. S výškou 9,7 cm a priemerom 4,9 cm sa pri balení ľahko vojde k ostatnému turistickému vybaveniu. Môžeme ju do interiéru postaviť, zavesiť alebo pripevniť magnetom na čokoľvek železné. Keďže poskytuje rovnomerné svetlo vhodné na fotenie, je tiež vybavená závitom pre upevnenie na statív.

Lucerna Fenix CL26R nájde uplatnenie ako interiérové svetlo v miestach bez elektrického vedenia, ale určite nepatrí k chúlostivým svietidlám, ktoré nesmú opustiť zastrešenú miestnosť. Dobre odoláva nárazom aj pádom do výšky 1 metra. Je vodeodolná podľa štandardu IP66, môžeme si s ňou prisvietiť aj za prudkého dažďa. Akumulátor je tiež veľmi dobre izolovaný proti nízkym teplotám, takže lampáš nesklame ani v drsnejších podmienkach. Poslúži preto bez zaváhania aj v horolezeckom stane či v iglu. Zíde sa na každom táborisku i rybárskom stanovišti a pri nečakanom výpadku prúdu bude na nezaplatenie v každej domácnosti.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Prenosná lucerna CL26R  je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 59,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Lucerna Fenix CL26R rozžiari nielen stan a chatu, ale aj loď či iglu

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >