„Dvojoká“ nabíjateľná čelovka Fenix HM65R oslňuje nielen žiarou 1400 lúmenov, ale aj ľahkosťou a odolnosťou

Modelom HM65R sa posúvajú čelovky Fenix na novú úroveň. Unikátna magnéziová konštrukcia zvyšuje odolnosť proti nárazom, umožňuje vysoký stupeň vodotesnosti a zároveň znižuje hmotnosť. Svietidlo disponuje dvoma reflektormi, vďaka ktorým môžeme voliť svietenie do väčšej diaľky, alebo naopak širší kužeľ rovnomerne rozloženého svetla. Možno tiež používať obe diódy súbežne a dosiahnuť nadpriemerného výkonu 1400 lúmenov a dosvitu 163 metrov. Je to ideálna čelovka pre záchranárov, policajtov, horskú službu alebo náročných športovcov, pretože spája vynikajúce svetelné vlastnosti s materiálom vhodným do extrémnych podmienok. Navyše je vybavená konektorom novej generácie, USB-C, ktorý urýchľuje nabíjanie.

Čelovka Fenix HM65R ponúka väčšiu variabilitu a prispôsobivosť požiadavkám užívateľov. Dokáže posvietiť na diaľku i hladko ožiariť najbližší priestor vo väčšej šírke. V diaľkovom reflektore je umiestnená LED Cree XM-L2 U2, ktorá vysiela zaostrený svetelný lúč do vzdialenosti až 163 metrov, čo je obzvlášť neoceniteľné pri pátracích a záchranných operáciách. Táto dióda vyžaruje svetlo v odtieni dennej bielej (5500 – 6500 Kelvinov), pracuje v štyroch výkonnostných režimoch a v najvyššom vyvinie svetelný tok 1000 lúmenov. Dióda širokého reflektora Cree XP-G2 R5 vyžaruje teplejší odtieň svetla (neutrálna biela, 4000 – 5000 Kelvinov) a všetky farby nám osvetlí v prirodzenejšej a kontrastnejšej podobe. Vytvára široký, plynulý svetelný kužeľ, ktorý možňuje lepšiu orientáciu v najbližšom okolí. Jej výkon môžeme regulovať v troch stupňoch od 8 do 400 lúmenov a v najúspornejšom režime dosahuje výdrž 300 hodín. Reflektory sa dajú ovládať samostatne a na cestu nám môžu svietiť aj oba dohromady. Svetelná intenzita sa tak vyšplhá až na 1400 lúmenov, čo je u čelovky s jedným akumulátorom naozaj úctyhodné.

Elektronika svetla bola navrhnutá aj do situácii, kedy sme na umelé svetlo odkázaní dlhšie alebo nemáme zdroj napájania len tak ľahko dostupný. Jej výkon sa počas vybíjania batérie postupne znižuje v malých krokoch, aby sa výdrž maximálne predĺžila.

Hlavným tromfom novinky Fenix je však použitý materiál. Namiesto leteckého hliníka sa tu predstavuje ľahšia magnéziová zliatina. Svietidlo HM65R váži 147 gramov vrátane akumulátora, pre predstavu v hliníkovom vyhotovení by bola o tretinu ťažšia. Je prachotesná a jej vodotesnosť je preverená v hĺbke 2 metre po dobu 30 minút, čím spĺňa štandard IP68. Odolnosť proti nárazom je u nej testovaná pádom z výšky nie 1 metra, ale 2 metrov.

Model HM65R sa predáva s pribaleným Li-ion akumulátorom 18650, ktorý má kapacitu 3500 mAh a dobíja sa priamo vo svietidle cez moderný, obojstranný konektor USB-C, ktorý umožňuje prenášať vyšší prúd a nabije tak čelovku rýchlejšie. O stave batérie, príp. o priebehu nabíjania nás informuje LED indikátor medzi tlačidlami. V prípade núdze môžeme do čelovky vložiť aj dve jednorazové lítiové batérie typu CR123A.

Nechýba tu ani možnosť ovládacie tlačidlá uzamknúť a zabrániť nechcenému zapnutiu vo vrecku alebo v batožine. Pamäť čelovke umožňuje rozsvietiť jeden aj druhý reflektor v naposledy použitom režime. Potrebné naklápanie svetla zaisťuje užívateľsky flexibilný a pritom spoľahlivý ozubený mechanizmus. Svietidlo HM65R, upevnené pomocou čelového aj temenného popruhu s reflexnými prvkami, je dobrým pomocníkom nielen pri pátracích či záchranných akciách, prieskumoch podzemných priestorov a náročných športoch, ale uvítajú ho aj turisti, rybári, domáci majstri a spolu s držiakom poslúži aj na prilbe pri cyklistike a lyžovaní.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM65R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 94,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - „Dvojoká“ nabíjateľná čelovka Fenix HM65R oslňuje nielen žiarou 1400 lúmenov, ale aj ľahkosťou a odolnosťou
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >