Výkonné svietidlo Fenix UC52 s OLED displejom je priateľom do nepohody

Model Fenix UC52 sa môže pochváliť pozoruhodným svetelným výkonom 3100 lúmenov, pričom svojím širokým kužeľom dosvieti na 253 metrov. Je vybavený vstavaným Li-ion akumulátorom, ktorý možno nabíjať micro-USB konektorom priamo vo svietidle. Plochý tvar, ktorý padne dobre do ruky, a jednoduché ovládanie ocenia policajti pri pátracích akciách aj lovci pri dohľadávaní.

Technické parametre v kombinácii s neveľkými rozmermi robia z tohto nového modelu užitočnú pomôcku pre každého, kto sa pohybuje za zníženej viditeľnosti v ťažkom teréne. Nejedná sa len o  záchranárov a ozbrojené zložky, ale aj o náročných užívateľov z radov poľovníkov, chatárov, jaskyniarov i turistov. Špičková dióda  Cree XHP70 dokáže v krokoch vystupňovať výkon od 15 do 3100 lúmenov. Pri maximálnom svetelnom toku vydrží 42 minút, ak použijeme najnižší stupeň, je schopná nepretržite svietiť dlhšie ako 3 dni. K dispozícii je tiež režim stroboskopu a SOS signalizácie. Stroboskop sa dá zapnúť priamo a ovládacie tlačidlá môžeme pri preprave uzamknúť. Ako zdroj slúži Li-ion akumulátor s kapacitou 25,2 Wh. Pokiaľ ho úplne vyčerpáme, priloženým káblom s USB konektorom sa do 5 hodín nabije opäť na maximum. Dobíjať môžeme kedykoľvek, akumulátor totiž netrpí pamäťovým efektom.

Svietidlo UC52 je vybavené OLED displejom, na ktorom môžeme sledovať, do akej miery je zdroj vybitý a ako dlho nám ešte vydrží. Tak ako u iných výrobkov značky Fenix, aj tu špeciálna elektronika zaisťuje digitálnu konštantnú reguláciu, ktorá udržuje stabilný svetelný výkon až do vybitia batérií.

Svietidlo je prachotesné a jeho ochrana proti vode dosahuje štandard IP68 (testované pod vodou v hĺbke 2 metre po dobu 30 minút). Preto sa môže používať aj vo vlhkom prostredí, ktorému sa nevyhnú napr. jachtári alebo speleológovia. Je vyrobená z leteckého tvrdeného hliníka, a tak odoláva nárazom – pád z výšky 1 metra jej vôbec neublíži. Odolnosť dopĺňa povrch upravovaný tvrdou anodizáciou, čo zabezpečuje ochranu aj proti poškriabaniu. Dióda je navyše chránená proti prehriatiu, po prekročení teploty 65 °C automaticky zníži výkon na polovicu, po ochladení ho opäť sama zvýši. Pri pohybe v teréne príde vhod aj príslušenstvo: puzdro, vďaka ktorému môžeme svietidlo nosiť na opasku, alebo praktické pútko na zavesenie na zápästie.

Všetky parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú merané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix UC52 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz a u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 149,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Výkonné svietidlo Fenix UC52 s OLED displejom je priateľom do nepohody
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >