Vydajte sa za dobrodružstvom so zaostrovacou čelovkou Fenix HL40R

Fenix prichádza s novým modelom ľahkej outdoorovej čelovky HL40R vyznačujúcim sa vysokým regulovateľným výkonom až 600 lúmenov a dosvitom 147 metrov. Nabíjanie je realizované prostredníctvom rozhrania micro-USB. Univerzálnu čelovku s týmito parametrami ocenia bežci, záchranári, ale aj turisti a všetci, ktorí potrebujú výkonnú čelovku.

Zdrojom svetla zoomovacej čelovky Fenix HL40R je moderná LED Cree XP-L HI V2, ktorej svetlo usmerňuje špeciálna TIR (Total Internal Reflection) optika s možnosťou nastavenia šírky svetelného kužeľa (funkcia ostrenie/zoom). Vysoký svetelný tok a ďaleký dosvit tak posúva hranice moderného svietenia opäť o krok ďalej. Nechýba ani možnosť naklápania tela čelovky pre zvolenie smeru svietenia.

K dispozícii je celkom 7 režimov vrátane zábleskovej signalizácie SOS pre krízové situácie. Voľba módu pre rôzne typy situácií robí z čelovky veľmi univerzálne svietidlo využiteľné pri širokom spektre aktivít. Na ovládanie čelovky slúžia dve tlačidlá na vrchnej strane. Manipuláciu si užívateľ rýchlo osvojí, využíva kombináciu krátkych a dlhých stlačení, aby nebolo nutné vždy prejsť všetky úrovne. Minimálny výkon v eco móde sú 4 lúmeny pre veľmi úsporné svietenie, napríklad v stane, a maximálny, takzvaný burst režim, dosahuje už spomínaných 600 lúmenov. Tento špičkový svetelný tok využijete pravdepodobne len krátkodobo v extrémne ťažkých podmienkach, pri pohybe v bežnom teréne skôr uprednostníte jedno z energeticky úspornejších nastavení. Čelovka súčasne disponuje ochranou proti prehriatiu, po jednej minúte prevádzky v burst sa automaticky prepne späť do predchádzajúceho stavu. Výdrž sa pohybuje v závislosti od zvoleného svetelného výkonu od 1,2 hodiny až po úctyhodných 200 hodín. Prednosťou ovládania je možnosť uzamknutia, aby nedošlo k nechcenému zapnutiu a vybitiu pri preprave. Samozrejmosťou je indikácia stavu nabitia batérie.

Napájanie zabezpečuje zabudovaný lithium polymerový akumulátor s kapacitou 2000 mAh, ktorý sa nabíja cez micro-USB konektor priamo v čelovke. Čelovku je možné nabíjať ako zo siete, tak z powerbanky či notebooku. Na plné nabitie akumulátora sú potrebné približne štyri hodiny.

Na použitie v náročných podmienkach tento model predurčuje kompaktné telo z kombinácie zliatiny leteckého hliníka a odolného plastu. Čelovka je konštruovaná ako nárazuvzdorná, vydrží pád minimálne z výšky jedného metra. Aj napriek nastaviteľnej optike si čelovka zachováva vodeodolnosť podľa štandardu IP66, takže bez problémov odolá aj silnému dažďu.

Popruh čelovky je opatrený reflexnými prvkami, ktoré zaisťujú dobrú všesmerovú viditeľnosť a zvyšujú bezpečnosť pri pohybe po neosvetlenej ceste. Užívateľ tým napĺňa aj zákonnú povinnosť reflexných prvkov pri pohybe po vozovke mimo obce.

Kombinácia vysokého výkonu, relatívne nízkej hmotnosti a zoomu robí z Fenix HL40R unikátny pracovný nástroj a všestranného pomocníka pre aktívny pohyb a voľný čas v prírode po zotmení. Výborne poslúži ako čelové svietidlo na turistiku, behanie, kempovanie, fotografovanie, pre rybárov, ale uplatní sa aj pri pátracích a záchranných prácach. Skladná, spoľahlivá a výkonná čelovka by pri výpravách do prírody nikdy nemala chýbať.

Všetky parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú merané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HL40R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 59,90 Eur.

Náhľadový obrázok - Vydajte sa za dobrodružstvom so zaostrovacou čelovkou Fenix HL40R

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >