Univerzálne i taktické použitie sa dokonale spája vo svietidle Fenix UC35 XP-L

Nová generácia nabíjateľného svietidla Fenix UC35 XP-L zvýšila výkon na 1000 lúmenov a dosvit na úctyhodných 266 metrov. Svoju predchodkyňu prekonáva takisto viac než mesačnou výdržou trvalého svietenia a má dokonca aj menšie rozmery a nižšiu hmotnosť – a to všetko bez ujmy na odolnosti a životnosti. Nepochybne s ňou vyšperkujú svoju výzbroj členovia bezpečnostných zložiek, lovci a aj ďalší nároční užívatelia.

Úvodom sa pozrime, ako baterku hodnotí človek z praxe. Strážnik Mestskej polície hl. m. Prahy Filip Šťastný novinku otestoval pri policajnej službe. „Režim maximálnej intenzity, 1000 lúmenov, osvieti celé futbalové ihrisko a terén až do vzdialenosti viac než 250 metrov. Ak vezmeme do úvahy, že nedržíme reflektor s externým zdrojom, ale ručné svietidlo, potom je to skvelý výkon hodný uznania. Ostatné režimy svietenia bez problémov zabezpečia osvetlenie od bežnej miestnosti až po priemyselné haly, a to bez väčšieho úbytku energie z akumulátora.“ S pýchou dodávame, že nový model je tiež vybavený moonlight režimom 1 lúmena, ktorý môže slúžiť ako orientačné svetlo, resp. svetlo na momenty, kedy chcete vidieť, no nechcete byť videný, a má výdrž 800 hodín, teda viac ako 33 dní. Výkonnostných stupňov je celkom šesť. Môžeme ich prepínať bočným tlačidlom, ktoré je navyše vybavené indikačnou diódou so signalizáciou stavu batérií.

Nová verzia taktického svietidla Fenix UC35 dosiahla lepších svetelných parametrov vďaka špičkovej dióde Cree XP-L HI V3. Na napájanie slúži Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3500 mAh, ktorý môžeme dobíjať priamo vo svietidle micro-USB konektorom, a to v ktorejkoľvek fáze vybitia, netrpia totiž pamäťovým efektom. Kde na dobíjanie nie sú dobré podmienky, akumulátor možno nahradiť dvoma jednorazovými lítiovými batériami CR123A.

U tejto univerzálnej dámy a každodennej spoločníčky sa nemusíte báť, že sa Vám niekam skotúľa, bráni tomu ryhovanie povrchu a oceľová upínacie spona. V porovnaní s predchádzajúcou verziou sa skrátila o centimeter a s tým stratila aj 6g z hmotnosti. Pohodlne sa vojde sa do každého vrecka, ale dokáže aj vzdorovať veľmi nepriaznivým podmienkam. Pri konštrukcií použitý letecký hliník odolá nárazom, svietidlo je prachotesné a keď Vám omylom spade do potoka, nevadí, je tiež vodotesné podľa štandardu IP68, voda mu neuškodí ani 2 metre pod hladinou. Je tiež vybavené inteligentnou ochranou proti prehriatiu. Akonáhle jeho teplota prekročí 60°C, automaticky znižuje výkon, kým sa teplota neustáli.

Nová generácia UC35 XP-L je univerzálna, no napriek tomu jako stvorená na taktické použitie. Hlavný zadný spínač sa dá bez ťažkostí ovládať aj v rukaviciach. Používateľ má k dispozícii aj oslepujúci stroboskop s premenlivou frekvenciou, vhodný pre krízové situácie. Osvedčený valcový tvar s priemerom tela 2,35 cm umožňuje upevnenie na dlhú zbraň, čo ocenia najmä poľovníci. Pri streľbe možno využiť doplnky, ako sú montáže na zbraňovú lištu alebo obľúbené magnetické montáže, a samozrejme káblový spínač, ktorý uľahčuje ovládanie svietidla na zbrani. Policajti zasa môžu na reflektor nasadiť červený dopravný kužeľ, ktorý využijú pri signalizácii za zníženej viditeľnosti. K štandardnému príslušenstvu patrí šnúrka na zápästie a puzdro na opasok, ale možno dokúpiť napríklad aj držiak na riadidlá a použiť tento model pri jazde na bicykli. Svietidlo, ktoré pri malých rozmeroch prekvapí výborným svetelným výkonom, ocení každý, kto potrebuje spoľahlivého sprievodcu tmou.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix UC35 XP-L je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 89,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Univerzálne i taktické použitie sa dokonale spája vo svietidle Fenix UC35 XP-L
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >