Nový model Fenix HM51R Ruby je klenotom medzi čelovkami

Čelovka HM51R zhmotnila všetky predstavy o ideálnej čelovke do ľahkého kovového tela a malých rozmerov. Je odolná nielen voči prudkému dažďu na turistike, ale aj voči náhodnému pádu do vody pri rybačke. Nabíjanie cez USB, biele a červené svetlo a možnosť urobiť z nej ručnú baterku sú hlavnými výhodami tohoto vreckového Rubínu. Váži iba 77 g, ale dokáže podať svetelný výkon 500 lúmenov a dosvietiť na 85 metrov. Siahnu po nej turisti, rybári, športovci, ktorí chcú byť aktívni aj v noci, speleológovia aj horolezci. Dobre poslúži aj profesionálom v ozbrojených a záchranných zložkách.

Novinka sa zrodila z prieskumu českého a slovenského trhu a vychádza v ústrety želaniam a predstavám zákazníkov z týchto krajín. Na scénu vstupuje podľa mnohých dokonalá, univerzálna a kompaktná čelovka, ktorá nadväzuje na predošlý model HM50R a v mnohých ohľadoch ho vylepšuje. Veľkým plusom je modernizovaná dióda Cree XP-G3, ktorá poskytuje teplejší odtieň bieleho svetla (neutrálny biely 4000 – 5000 K) a farby v prírode podáva vernejšie a kontrastnejšie. Pri tejto LED môžeme voliť štyri výkonnostné režimy. Svietidlo je vybavené elektronikou s digitálne konštantnou reguláciou výkonu, takže udržuje stabilnú intenzitu svetla a až pri väčšom poklese napätia v batérii (vybíjaní sa) automaticky prepne na nižší stupeň. Pri maximálnom režime 500 lúmenov svieti 5 minút, následne sa z dôvodu ochrany proti prehriatiu svetelný výkon zníži na 200 lúmenov. Pri najnižšom stupni možno počítať s výdržou až 110 hodín prevádzky.

Čelovka je naviac osadená dvoma červenými diódami Everlight, ktoré poskytujú svetelný tok 4 lúmeny a ponúkajú tri režimy, vrátane blikania a núdzovej signalizácie SOS. Červené svetlo je priateľom a spojencom, ktorý pri nočnom táborení neruší adaptáciu očí na tmu, pri nočnom rybolove neplaší ryby ani nepriťahuje hmyz. Pamäť, vďaka ktorej svietidlo vždy zapneme v poslednom použitom režime, funguje ako v bielom, tak aj v červenom svetle.

V konštrukcii svietidla je použitá akrylátová TIR optika s vysokou priepustnosťou svetla, ktorá vytvára plynulejší svetelný kužeľ s lepším periférnym nasvietením. Diódy napája Li-ion akumulátor RCR123, ktorý je súčasťou balenia a dá sa dobíjať priamo vo svietidle integrovaným micro-USB konektorom. Alternatívne sa dá tiež použiť jednorazová lítiová batéria CR123A.

Model HM51R Ruby spĺňa štandard IP68, je teda prachotesný a jeho vodotesnosť je testovaná v hĺbke 2 metre po dobu 30 minút. Telo svietidla je zhotovené z odolnej zliatiny leteckého hliníka, ktorej povrch je upravovaný tvrdou anodizáciou typu HA-III, takže sa ľahko nepoškriabe, vzdoruje oderu aj korózii.

Je to malý, ale užitočný sprievodca v teréne. Vojaci, policajti, záchranári rozhodne uvítajú nárazuvzdornou pomôcku, ktorá nezamestnáva ruky, nezaberá veľa priestoru vo výzbroji, má jednoduché ovládanie a dá sa u nej priamo zapnúť biele i červené svetlo. Oceníte ju aj pri bežnej práci okolo domu a pri neskorých návratoch za tmy príde vhod, že čelovku možno vybrať z hlavového držiaka a nosiť ako vreckové svietidlo. Je vybavená magnetickou koncovkou, a tak sa dá pripevniť napríklad na kapotu auta pri nečakanej oprave po zotmení.

HM51R, pravý rubín medzi čelovkami, pomôže všetkým, ktorí sa v prírode často stretávajú s nepriazňou počasia. Je to „kamarát do dažďa“, ktorý nenechá v štichu v dobrom ani v zlom. A perforovaný, priedušnejší popruh s novým dizajnom a bezpečnostnými reflexnými prvkami je už len čerešničkou na tejto torte stvorenej z československého receptu.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM51R Ruby je dostupná v internetovom obchode www.kronium.cz aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 64,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Nový model Fenix HM51R Ruby je klenotom medzi čelovkami

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >