Minibaterka Fenix LD15R je praktickým pomocníkom na každom kroku

Aká je malá, taká je výkonná. Vyvinie svetelný tok až 500 lúmenov a okrem bielej je vybavená aj červenou diódou. Jej Li-ion akumulátor sa dá dobíjať priamo vo svietidle pomocou micro-USB konektora. Oceľovou sponou si ju ľahko pripevníme na odev a môžeme ju mať stále poruke ako pracovnú alebo služobnú pomôcku pre každodenné a hlavne všestranné použitie.

Baterka je vybavená neutrálnou bielou diódou Cree XP-G3 a červenou LED Everlight. Je len 7 centimetrov dlhá, ale dosvieti na 85 metrov. Môžeme u nej voliť niekoľko úrovní výkonu. Ak nám postačí mierne svetlo 3 lúmeny, vydrží nám až 110 hodín, teda viac ako 4 dni bez nabitia. Stláčaním postupne dosiahneme výkon až 500 lúmenov. Biele svetlo s teplým odtieňom nám zabezpečuje prirodzenejšie podanie farieb v teréne. Červená dióda (4 lúmeny) zasa neruší adaptáciu očí na tmu a je vhodnejšia vo chvíľach, keď nám stačí slabšie osvetlenie, napr. pri táborení. Na napájanie slúži Li-ion akumulátor RCR123, na jeho nabitie potrebujeme cca 1,5 hodiny. Je chránený proti prepólovaniu, takže mu neuškodí, keby sme ho omylom vložili obrátene. Na potrebu nabitia nás upozorní blikajúca červená dióda umiestnená v tlačidle.

Napriek malým rozmerom a hmotnosti iba 57,5 gramu sa nejedná o žiadnu krehkú, zraniteľnú hračku. Svietidlo je vodotesné do hĺbky 2 metre (testované podľa štandardu IP68) a samozrejme aj prachotesné. Vďaka leteckému tvrdenému hliníku hravo odolá nárazom, pád z výšky 1 meter ju určite nepoškodí. Špeciálna ochrana proti prehriatiu zabezpečí, že v najvýkonnejšom režime dióda svieti súvisle 5 minút a potom sama zníži výkon na 200 lúmenov.

Magnetická koncovka umožňuje pripevnenie svietidla napríklad na karosériu auta či na iný kov. Obojstrannou multifunkčnou sponou ju môžeme zavesiť na náprsné vrecko, na opasok, na popruh, alebo aj na šiltovku, a tak zabezpečiť, aby sme cenného pomocníka nestratili. Zíde sa pri práci, na cestách, doma, ale aj ďaleko od civilizácie. Je to skrátka dobrý škriatok, ktorý nás prevedie tmou.

Všetky parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú merané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix LD15R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz ale aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 54,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Minibaterka Fenix LD15R je praktickým pomocníkom na každom kroku
Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >