Fenix FD65 ohromuje svetelným výkonom a reguláciou svetelného kužeľa

Nový model svietidla, ktorý firma Fenix uvádza na trh, má úctyhodný výkon 3800 lúmenov a dosvit až 410 metrov. Naviac je vybavený funkciou zoom, ktorá umožňuje zaostrovanie svetelného kužeľa v rozmedzí 10° až 90°. Policajti, záchranári, poľovníci a všetci, ktorí sa potrebujú v tme orientovať v rozsiahlych priestoroch, tak dostávajú do ruky svetlomet, ktorý sa zmestí do vrecka.

Tri diódy Cree XHP35 HI vyžarujú biele svetlo s teplejším odtieňom, vďaka ktorému vidíme farby v teréne v prirodzenejšej a kontrastnejšej podobe. Výdrž svietidla dosahuje v najúspornejším režime 50 lúmenov až 86 hodín. Špeciálna optika TIR (Total Internal Reflection) umožňuje nastavenie šírky svetelného kužeľa, možno tak osvetliť priestor bezprostredne pred nami, ale aj zamerať svetlo do diaľky. Dosvit sa pohybuje medzi 84 až 410 metrami. Na napájanie slúžia štyri Li-ion akumulátory 18650. Vďaka ochrane proti prepólovaniu im nehrozí poškodenie, keby sme ich do svietidla vložili opačne.

Pomocou tlačidiel môžeme vystupňovať výkon až na 3800 lúmenov, k dispozícii je aj režim stroboskopu a SOS. Nový spôsob ovládania umožňuje priamo zapnúť vyšší (1200 lúmenový) ale aj nižší (150 lúmenový) svetelný tok. Tlačidlá sa tiež dajú uzamknúť, aby pri preprave nedošlo k samovoľnému zapnutiu. Špecialitou modelu je možnosť umiestnenia svietidla na statív, jej široký kužeľ dobre poslúži fotografom pri nočnom fotení.

Fenix FD65 je veľmi odolný pomocník do terénu. Hoci má svietidlo pohyblivý krúžok pre zaostrovanie svetelného kužeľa, nijako tým neutrpí jeho prachotesnosť a vodotesnosť – odoláva vode do hĺbky 2 metre (stupeň IP68). Zásluhou materiálu, leteckého tvrdeného hliníka, je nárazuvzdorné a nepoškodí sa ani pádom z výšky 1 meter. Špeciálna tvrdá anodizácia chráni povrch pred poškriabaním. Vďaka povrchovému vrúbkovaniu len tak ľahko nevykĺzne z ruky, ani keď používame rukavice. K ďalším „vychytávkam“ patrí ochrana proti prehriatiu diódy. Po 3 minútach v maximálnom režime alebo pri prekročení teploty 65 °C svietidlo automaticky znižuje výkon. Keď už batérie dochádzajú, sama nás na to blikaním upozorní. So všetkými uvedenými vlastnosťami predstavuje nepostrádateľnú pomôcku pre každého, kto sa stretáva s tmou za neľahkých podmienok v prírode, pri záchranných akciách, pri strážení objektov alebo napríklad na love.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo  Fenix FD65 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.cz, ale aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 169,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Fenix FD65 ohromuje svetelným výkonom a reguláciou svetelného kužeľa

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >